Skip to content

Núm. 162 | 11.05.2017

RECORDATORI | Fam oculta a Catalunya: informe i taula rodona el 24 de maig

Està oberta la inscripció per a la taula rodona sobre ‘Fam oculta, un obstacle en la igualtat d’oportunitats‘, en el marc de la qual es presentarà l’informe amb el mateix títol elaborat pel professor de la UPC Sergi Bermejo en col·laboració amb ECAS. Hi intervindran Lluis Serra Majem (doctor en medicina i nutrició), Mercè Darnell (Càritas Barcelona), Xavi Loza (La Vinya) i Teresa Crespo (ECAS). Moderarà el debat la periodista Mònica Bertran (TV3).

Punt de consens en la negociació entre Govern i Comissió Promotora de la RGC

La Renda Garantida de Ciutadania podria ser una realitat al setembre d’aquest any. La reunió mantinguda ahir entre la Comissió Negociadora de la ILP i el Departament de Treball, Afers Social i Famílies va assolir un punt de consens que podria traduir-se un en preacord avui mateix. Les entitats impulsores de la iniciativa (entre les quals ECAS) estudiaran avui la plasmació escrita de l’acordat ahir i, en cas que s’aprovi el redactat, la signatura de l’acord donaria pas al tràmit parlamentari per fer efectiva la prestació a partir del setembre.

Constituïda l’associació Economia Social Catalunya

El passat 2 de maig es va constituir l’associació Economia Social Catalunya (ESCAT), impulsada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social, la Xarxa d’Economia Solidària, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social i la Federació de Mutualitats de Catalunya. Els objectius són visibilitzar l’economia social, fer incidència cap a un nou model de societat i promoure el diàleg entre les diferents organitzacions de l’economia social a Catalunya. Se’n farà una presentació pública el proper mes de juny.

Convocatòria del Premi Aspàsia 2017

La Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i L’Observatori del tercer sector i la societat civil convoquen la 5ª edició del Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere. Es tracta d’un reconeixement a les actuacions i projectes que han afavorit l’equitat de gènere i han treballat en defensa de l’apoderament de les dones. Es poden presentar candidatures fins el 10 de juny. El premi es lliurarà en el marc de la 5ª Jornada DDiPAS, al juliol. | Bases | Formulari de presentació de candidatures

Articles d’opinió de portaveus d’ECAS sobre atenció a les famílies, reinserció en l’àmbit penitenciari i mercat laboral

Amb motiu de l’1 de maig, El Periódico de Catalunya publicava una reflexió de Teresa Crespo sobre els canvis que s’han produït en els últims anys al mercat laboral a causa de la crisi. A ‘Noves formes sindicals‘, la presidenta d’ECAS afirma que “s’ha perdut la consciència de classe treballadora” i lamenta la “clara disminució de la capacitat dels sindicats per exercir la seva funció reivindicativa i de defensa dels interessos dels treballadors”. També a El Periódico, l’article ‘Serveis universals contra l’estigma‘, de la coordinadora de la Comissió de Famílies d’ECAS Loli Rodríguez, celebra l’encert dels Serveis d’Orientació i Acompanyament Familiar (SOAF) pel seu caràcter universal, preventiu i centrat en la persona, exemple del nou model d’atenció social que reclamem des del tercer sector. Per altra banda, Sonia Fuertes destaca a ‘Execució penal, un diàleg imprescindible‘, publicat a Social.cat, la importància que es parli d’aquest àmbit amb certa periodicitat per tal de “fer visibles alguns dels interrogants que ens acompanyen”. La vicepresidenta d’ECAS sosté que la inserció ha de ser entesa com una responsabilitat compartida de tota la societat i defensa “la necessitat d’una justícia més restauradora que punitiva, situant la inserció –i no el càstig— com a finalitat de les accions”.

Càpsula sobre ‘Novetats legislatives en l’àmbit de la intervenció social’, 25 de maig

El Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social i el Col·legi Oficial del Treball Social de Catalunya organitzen la càpsula d’orientació legal ‘Novetats legislatives en l’àmbit de la intervenció social‘ el proper 25 de maig de 17 a 19h a la Casa del Mar (Albareda 1-13, Barcelona), impartida per Miquel Puigalí. | Inscripció gratuïta

Projecció del documental ‘Empieza en ti’
i debat posterior, 11 de maig

El Servei Integral d’Atenció, Recuperació i Empoderament per a dones en situació de violència masclista (SIARE) de la Fundació Surt organitza la projecció del documental ‘Empieza en ti’ avui 11 de maig a les 17.30h al Casal de Barri Folch i Torres de Barcelona (Reina Amàlia 31). Es tracta d’un projecte col·lectiu realitzat per supervivents de violència masclista sota la guia de l’artista Marta Vergonyós. Amb la voluntat de treballar en la recuperació de dones que haguessin viscut situacions de violència masclista a través de la pràctica de l’art, el grup es va decidir dur a terme un documental de creació que han filmat durant 10 anys. Es comptarà amb la presència de les realitzadores i amb les membres de la Xarxa de Mentores de l’entitat. L’acte comptarà amb un espai de canguratge per a infants. | Tràiler

Sessions informatives del Programa Finançament Alternatiu, maig i juny

BCN Activa posa en marxa la segona edició del Programa Finançament Alternatiu amb l’objectiu d’apropar-lo a entitats i empreses de manera entenedora. Els districtes de Barcelona on es desenvoluparà són l’Eixample, Les Corts, Horta-Guinardó i Sant Martí. | +info: 934853207 o proximitat@barcelonactiva.cat.

‘Esmorzar amb Contingut’, 18 maig

Intress organitza una conferència ‘Sobre delictes sexuals’ dins del cicle Esmorzar amb Contingut el 18 de maig de 9.15 a 11h al Centre cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona) a càrrec d’Elena Garrido, doctora en psicologia i experta en psicologia jurídica i forense. L’objectiu és aportar recomanacions des de la professionalitat per créixer i ser motor de transformació social. Per inscriure’s cal adreçar-se a comunicacion@intress.org.

Jornada ‘Repensem l’escola’, 20 de maig

La Fundació SER.GI organitza la VI Jornada ‘Repensem l’escola. Avancem col·lectivament?‘ el 20 de maig de 8.45 a 13.45h a l’Escola Annexa-Joan Puigbert de Girona (Isabel la Catòl·lica 24), juntament amb Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i la Universitat de Girona. Hi intervindran Ramon Casadevall, mestre i pedagog, i Fina Espinosa, educadora social. Les inscripcions estan obertes fins el 17 de maig.

Concert solidari,
20 de maig

La Fundació Acollida i Esperança i Yes the music organitzen un concert solidari dels grups Yes the music i Fusions el 20 de maig a les 19h al Teatre Mundial de La Bisbal d’Empordà (Passeig Marimon Asprer 10). La venda d’entrades es farà a la botiga l’Instant una hora abans del concert i els fons recaptats aniran a benefici del Centre d’Acollida Convent dels Franciscans.

Diverfesta 2017 a Badalona, 20 de maig

La Fundació Salut Alta organitza una nova edició de la Diverfesta el proper 20 de maig de 10 a 14h a la Plaça Antonio Machado de Badalona. Amb el tema ‘Aventura’t a sentir’, les activitats proposades es desenvoluparan al voltant del treball d’educació emocional que es porta a terme en els diferents projectes de l’entitat.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECASentitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció