Skip to content

 

Núm. 212 | 11.07.2019

La Taula reclama un ple monogràfic sobre pobresa i una reforma de les polítiques fiscals

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha reclamat en nota de premsa un ple monogràfic sobre pobresa al Parlament i que les administracions prioritzin la inversió en polítiques socials arran de les dades de la darrera Enquesta de Condicions de Vida publicades per l’Idescat, que mostren un creixement de la taxa de risc de pobresa al nostre país. D’altra banda, la Taula ha demanat també una reforma de les polítiques fiscals i avançar cap a un model fiscal més just, equitatiu i progressiu. | Nota de premsa

La Confederació reclama una resposta urgent per al sector

La Confederació del Tercer Sector Social s’ha reunit amb el president Quim Torra per exposar-li la situació d’infrafinançament crònic dels serveis socials i d’atenció a les persones. Planteja tres demandes clau: un pla de recuperació i actualització de les tarifes i mòduls dels serveis a tres anys vista; regularitzar totes les incidències en els pagaments abans del 31 de juliol; i tenir redactat el projecte de Llei de Concertació Social la propera tardor. D’altra banda, l’entitat organitza una sessió de treball per avançar en la democratització de la cura el proper 15 de juliol de 12 a 14h a l’edifici INNOBA (Perú 52, Barcelona). | Inscripcions

Parlem sobre pobresa i joves migrats sols

Sonia Fuertes, presidenta d’ECAS, ha contestat a la pregunta Per què hi ha pobresa a Catalunya?’ al digital Crónica Global remarcant que les dades de la darrera Enquesta de Condicions de Vida reflecteixen que “no s’han posat les polítiques socials al centre de l’acció de Govern”. D’altra banda, Raúl Martínez, vocal de Migracions d’ECAS, ha intervingut a la tertúlia sobre joves migrats sols del programa ‘De boca a orella’ de Ràdio 4.

Les treballadores socials denuncien la vulneració sistemàtica del dret a l’habitatge i rebutgen el decret llei aturat de la Generalitat

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya ha denunciat en nota de premsa la greu situació d’emergència habitacional en què es troba el país, que suposa una vulneració sistemàtica del dret a l’habitatge. Les treballadores socials són testimoni diàriament d’aquesta vulneració i de la insuficiència de recursos que destinen les administracions públiques a garantir aquest dret. Així mateix, constata que el Decret Llei /2019 que el Parlament va frenar “preveu mesures insuficients per fer front al problema estructural del mercat de l’habitatge i ignora les reclamacions de la ciutadania per incorporar la regulació dels lloguers com una eina per aturar l’especulació amb un bé de primera necessitat”. | Nota de premsa

Vídeo de la V Jornada Espai Làbora

Ja podeu veure el vídeo de la V Jornada de Networking Espai Làbora, que destaca els moments més rellevants de la jornada i els principals objectius del Programa Làbora, de foment de l’ocupació de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball. A la jornada hi van participar més de 400 persones i 145 empreses.

Campanya #ContrAporofobia d’EAPN

EAPN Espanya ha llançat la campanya #ContrAporofobia amb l’objectiu de donar visibilitat a les problemàtiques que plantegen els estereotips, els prejudicis i la discriminació de les persones en situació de pobresa i/o en situació d’exclusió social. La campanya es portarà a terme fins a finals d’aquest any i inclou exposicions itinerants, tallers i formacions. A les xarxes, la campanya es pot seguir amb els hashtags #participasocial19 i #ContrAporofobia.

‘Històries que acaben bé’

Aldees infantils SOS Catalunya ha llançat la campanya ‘Històries que acaben bé’ per captar fons i incrementar el nombre de criatures i famílies a les quals ajuda a sortir de situacions de vulnerabilitat i risc d’exclusió. S’hi presenten dos testimonis que formen part de les aldees: Rubén Guijo, un nen que hi ha crescut, i Julita Valls, mare cuidadora durant molts anys. L’entitat té quatre programes de protecció, prevenció i autonomia. | Col·laborar

Projecte Home alerta de l’augment d’un 31% en el nombre de persones ateses en els últims 5 anys

L’Informe Anual de Drogues de  Projecte Home constata un augment del 31,1% en la quantitat de persones ateses presencialment al llarg dels darrers cinc anys, la qual cosa ha portat els centres de l’entitat al límit de les seves capacitats. Segons el document, la cocaïna i l’alcohol són les principals substàncies de consum entre els adults i el cànnabis, entre els joves.

Intervencions grupals i multifamiliars

ABD, Centre de Teràpia Interfamiliar i LaSalle Centre Universitari organitzen el postgrau d’Expert en Intervencions Grupals i Multifamiliars en contextos socials, sanitaris i educatius (programa PDF | inscripcions) de novembre 2019 a juny 2020. En el mateix període es realitzarà un segon nivell d’aquesta formació, el postgrau de Supervisió en intervencions grupals i multifamiliars (programa PDF | inscripcions). Informació i matrícula expertomultifamiliar@gmail.com.

‘Coneix els teus drets, reclama compensació’

Sicar.cat forma part del projecte europeu Justice at Last en representació d’Espanya, juntament amb Proyecto Esperanza. En la fase final, de sensibilització, s’ha llençat la campanya ‘Coneix els teus drets, reclama compensació’ per promoure l’accés a la compensació efectiva a les víctimes de tràfic d’éssers humans. El web inclou tres informes, 60 casos analitzats i una enquesta adreçada a professionals.

Campanya de beques de casals i colònies

Fundesplai està portant a terme la campanya de captació de fons ‘Un estiu per a tothom’, amb la qual es busca voluntariat, nous socis i aportacions puntuals per tal de garantir el lleure i la igualtat d’oportunitats en la infància mitjançant ajuts i beques per a menjador, colònies, activitats de lleure i reforç escolar. Podeu col·laborar-hi a través d’aquest enllaç o trucant al 93 551 1771.

Concert solidari de ComeBack

La Fundació Formació i Treball serà una de les entitats beneficiàries del que recapti el concert solidari del grup ComeBack el 18 de juliol a les 20.30h a la sala Luz de Gas (Muntaner 246, Barcelona). Les entrades es poden comprar online o a través de la cadena d’establiments Botiga Amiga de la mateixa entitat.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció