Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL 11.gener.2013
Logo
  1. DDiPAS i l’OTS premiaran trajectòries en defensa de l’equitat de gènere
  2. Barcelona avança en la incorporació de criteris socials en la gestió i contractació
  3. Trias entrega la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a les Filles de la Caritat
  4. Xerrada sobre responsabilitat empresarial a ACIDH
  5. Col·loqui i exposició sobre la integració de joves en risc
  6. Jornada sobre els beneficis de la inserció laboral de  persones amb discapacitat
  7. Xerrades informatives per a familiars de persones amb malaltia mental
  8. Espai de reflexió sobre els valors en temps de crisi
  9. Campanya de donatius de La Salut Alta per les oportunitats educatives

 

Reconeixement a la defensa de l’equitat de gènere

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector (OTS) convocaran en els propers dies un Premi a la trajectòria en defensa de l’equitat de gènere que reconeixerà la trajectòria vital i professional de persones que, amb les seves iniciatives i accions, hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones a Catalunya. El premi –les bases es faran públiques la setmana que ve— valorarà que l’actuació de la persona hagi tingut un impacte social rellevant i s’atorgarà durant les 1eres Jornades DDiPAS -a finals de març—, amb el títol ‘Enfrontant la crisi amb una altra mirada. Són viables nous models econòmics basats en l’equitat i la solidaritat?’ (properament us en facilitarem més informació).


Barcelona avança en la incorporació de criteris socials en la gestió i la contractació

L’Ajuntament de Barcelona ja té enllestida la proposta d’Instrucció per a la Contractació pública responsable amb criteris socials i ambientals, elaborada mitjançant un procés de treball participatiu en què han pres part representants d’ECAS i d’altres organitzacions del tercer sector social. El text està ara en mans dels Serveis Jurídics municipals, que l’ajustaran des d´un punt de vista de tècnico-jurídic. Un cop aprovada pel Ple municipal, aquesta instrucció farà que es generalitzi l’obligació d’incorporar ocupació protegida en tota la contractació municipal i promourà que en els contractes de gestió dels serveis socials s’hi incloguin criteris de solvència tècnica de caràcter social.


Medalla d’Or al Mèrit Cívic a les Filles de la Caritat

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha guardonat aquesta setmana les Filles de la Caritat amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic en reconeixement a la seva lluita contra la pobresa i en favor dels més febles. Trias ha destacat que “representen els valors humanistes per sobre de l’individualisme, els valors de l’esforç, el treball, la solidaritat, la dedicació i la justícia”. +info


Xerrada sobre responsabilitat empresarial a ACIDH

Carles Campuzano, diputat de CiU, oferirà una xerrada sobre ‘Empreses responsables per un país millor’ en el marc del sopar-col·loqui organitzat per ACIDH el proper 14 de gener de 20.30 a 23 hores a la seu de l’entitat (Milà i Fontanals 49, Barcelona). El preu és de 25€ i és necessari reservar plaça:  93 457 38 52 | 93 219 36 51 | comunicacio@acidh.org.


 

Col·loqui sobre la integració de joves en risc

L’Associació Cedre, la Fundació Putxet i l’Espai Jove La Fontana organitzen el col·loqui ‘Joves sense futur? La integració de joves en risc’, dimarts 15 de gener a les 19 hores a La Fontana (Gran de Gràcia 190, Barcelona). Hi intervindran Jordi Cervera, responsable de La Caseta (recurs d’acollida de joves immigrats i procedents de presons), i Josep Maria Garcia, coordinador del Projecte Putxet (recurs d’acollida de joves en risc d’exclusió social). Durant l’acte es presentarà l’exposició de Cedre ‘Sortint de la presó: obstacle i oportunitats’, oberta a La Fontana fins el 31 de gener.


Jornada sobre els beneficis de la inserció laboral de  persones amb discapacitat

Representants del tercer sector, de l’administració pública i de l’àmbit acadèmic reflexionaran sobre els ‘Beneficis socioeconòmics de la inclusió en el món laboral de persones amb discapacitat’ en una jornada organitzada per la Fundación para la Diversidad (30 de gener de 9 a 13.30 hores a l’EspaiCaixa Casa Macaya). El gerent d’ECAS, Jordi Gusi, dinamitzarà un diàleg obert sobre ‘Aliances entre empreses del sector privat i de l’economia social’ amb la participació d’ABD, ECOM, CCOO, la Fundació PIMEC, La Fageda, MRW, ASEPEYO i  Alares Social CCE. El director de l’IGOP, Joan Subirats, oferirà la conferència inaugural ‘Igualtat d’oportunitats i canvi d’època’.


 

Xerrades de Femarec sobre malaltia mental

Femarec organitza dues xerrades gratuïtes per a familiars de persones amb malaltia mental. La primera, dimecres 16 de gener, tractarà sobre els recursos existents a Catalunya per a persones amb Trastorn Mental Sever amb el títol ‘I demà què?’. La segona sessió, ‘I a mi, qui em cuida?’, se celebrarà el 31 de gener i abordarà les necessitats i drets dels familiars que en tenen cura. Totes dues formacions tindran lloc de 18 a 20 hores al centre de formació de Femarec (Sardenya 68-72, Barcelona).


 

Espai de reflexió sobre els valors en temps de crisi

La Fundació Àmbit proposa reflexionar sobre com gestionar la incertesa i les pors primàries i escollir bé els valors que guiaran la nostra vida en l’actual context de crisi econòmica, moral i de valors a través de la jornada ‘Dels valors solitaris als valors solidaris. Accions ètiques per millorar el món’ (22 i 23 de febrer al Centre Cultural Can Fabra de Barcelona). Hi intervindran experts dels l’àmbits de la psicologia, el creixement personal, l’educació, l’ètica i la filosofia. Cal inscriure’s: jornadesambit@fundacioambit.org | 647 742 140 (preu 100€; 50€ per a amics de la fundació).


Campanya de donatius de La Salut Alta

La Fundació La Salut Alta ha creat una plataforma de donatius virtuals amb l’objectiu de recaptar recursos per ampliar les oportunitats educatives dels infants: “reforçant l’aprenentatge escolar, educant les emocions, fent xarxa d’integració a la societat”. Un donatiu de 10€ equival a una hora d’atenció i creixement per un infant.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.