Skip to content

Núm. 226 | 12.03.2020

‘El doble valor de les famílies. Experiències en l’àmbit de l’execució penal’, 2 d’abril

La Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal (CAPEP) d’ECAS organitza la jornada ‘El doble valor de les famílies. Experiències en l’àmbit de l’execució penal’ dijous 2 d’abril de 9:30 a 13:30h a l’antiga presó Model de Barcelona (Entença 155). La ponència marc anirà a càrrec d’Aina Ibáñez i Albert Pedrosa, membres del Grup de Recerca en Desistiment i Polítiques de Reinserció de la UAB, i hi haurà dues taules rodones. Mariona Canongia, membre de la CAPEP, exposa a l’article ‘Quan la presó arriba a casa’, publicat avui a Social.cat, el motiu central de la jornada: la manca de suport a les famílies de persones preses. | Programa provisional | Inscripcions

Els moviments socials demanen que els jutges apliquin la llei d’habitatge sense excuses

El Grup Promotor de la 24/2015, el Col·legi de Treball Social, el Sindicat de Llogateres i la Taula del Tercer Sector han apel·lat en un comunicat a que els jutges facin efectiva la llei i la seva ampliació amb el Decret 17/2019 de la manera més garantista possible des del punt de vista dels Drets Humans. En una roda de premsa celebrada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han manifestat el seu rebuig a la decisió dels jutges civils de l’Audiència de Barcelona de no sentir-se interpel·lats des d’un punt de vista processal, sumant-se així als jutges gironins. | Vídeo

La Confederació convoca l’edició 2020 dels Premis a la governança i la transformació

Ja són públiques les bases de la quarta edició dels Premis La Confederació en reconeixement a iniciatives de governança democràtica i de transformació social impulsades per organitzacions del tercer sector social. Els guardons s’atorguen en quatre categories: espais i metodologies transformadores, experiències de participació de les persones ateses, innovació en nous productes i serveis, i alt impacte en la comunitat. Es poden presentar candidatures fins el 20 de març a les 17h. Per a més informació adreceu-vos a premis@laconfederacio.org.

El Projecte Lliures a El Periódico de Catalunya

Teresa Crespo, membre de la vocalia de Pobresa d’ECAS; David Fernandez, membre de Coop57; i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, signen l’article ‘Projecte Lliures: bonobos o ximpanzés’, publicat a El Periódico de Catalunya. Els tres portaveus de la iniciativa conjunta exposen els motius pels quals es va crear el Projecte Lliures de pobresa, d’exclusió i de desigualtats i fan una crida a la implicació des de la corresponsabilitat en la lluita per la cohesió social i la millora de la qualitat de vida, deixant clar que “Lliures com a xarxa no vol substituir ni govern ni administració pública, a qui seguirem exigint mesures urgents per combatre l’emergència social”. El text convida també a la reflexió: “Només hi ha un món i diferents formes de viure-hi. Els ximpanzés es relacionen partint de la força, la imposició i l’agressivitat (…). Els bonobos, per contra, són extremadament pacífics, solidaris i col·laboradors. (…) ¿I tu? ¿I nosaltres? ¿Bonobos o ximpanzés?”.

Guia d’entitats d’acció social a Girona. Edició 2020

La Comissió Territorial d’ECAS a Girona publica la Guia d’entitats d’acció social a Girona. Edició 2020 (PDF), una actualització del directori editat el 2016 en què consten els diferents serveis que desenvolupen les entitats d’ECAS en terres gironines. Es tracta d’una eina útil tant per a l’administració com per a les entitats, que dona a conèixer els serveis i projectes que s’estan portant a terme amb l’objectiu de facilitar que s’estableixin col·laboracions entre el sector públic i el tercer sector social, tant en la gestió de serveis com en l’impuls per a la creació de nous projectes.

31 aniversari de SOS Racisme, 20 de març

SOS Racisme celebra els seus 31 anys d’activitat el proper divendres 20 de març a partir de les 20h a Can Batlló (Constitució 25, Barcelona). A l’acte s’hi presentaran les conclusions de l’informe L’estat del racisme a Catalunya 2019 i es comptarà amb les actuacions musicals de Marga Mbande, Mr. O, Danilo Marinho, Amarg, Maisa Perk i Niña Mai. Es farà taquilla inversa i hi haurà un espai infantil, photocall i merchandising.

Jornades internacionals sobre l’apatrídia a Europa amb Cepaim, del 6 al 8 de maig a Alacant

La Fundación Cepaim col·labora amb la European Network on Statelessness en l’organització de les jornades ‘Abordando la apatridia en Europa: subsanando las deficiencias en materia de protección y reconociendo el derecho universal a una nacionalidad’, que tindran lloc del 6 al 8 de maig a la Universitat d’Alacant. Cepaim hi presentarà el seu primer informe sobre l’estat de la qüestió a Espanya. Us hi podeu inscriure en aquest enllaç fins el 12 de març. | Programa (PDF)

Recerca en innovació i anàlisi social, 26 de març

La Fundació Pere Tarrés organitza una jornada de presentació dels resultats dels projectes del Grup de recerca en innovació i anàlisi social (GIAS) el 26 de març a les 16h a l’Aula Magna de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (Santaló 37, Barcelona). La trobada s’adreça a investigadors i doctorands del GIAS i de grups de recerca de la Universitat Ramon Llull, caps de pràctiques, estudiants i professionals de l’àmbit de l’acció social i educativa. | Programa (PDF) | Inscripcions

Impuls als acolliments familiars a Lleida

Prop de 200 farmàcies i algunes llibreries destacades de Lleida se sumen a la campanya de sensibilització d’Intress ‘Compartim l’univers d’un infant’ amb l’objectiu de sensibilitzar i facilitar informació sobre els acolliments familiars, eina de protecció i benestar de la infància i l’adolescència. Amb aquesta iniciativa es difondran més de 3.000 retallables que promouen l’opció de l’acolliment. + info. sobre acolliment familiar

El Bus de l’Orientació opta
a un premi internacional

La Fundació El Llindar, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, és finalista de la 4a edició del Desafiament de Fablabs Solidaris que organitza la Fundació Orange a nivell internacional. L’alumnat del Llindar ha treballat durant el curs per donar una segona oportunitat a un Bibliobus i convertir-lo en una exposició itinerant sobre orientació laboral per a joves. Es pot votar la millor iniciativa en aquest enllaç fins el 30 de març.

Saló de l’Ocupació Juvenil, 19 i 20 de març

Barcelona Activa organitza el Saló de l’Ocupació Juvenil, que tindrà lloc els dies 19 i 20 de març de 9 a 19h al Palau 2 del Recinte Montjuïc (entrada pel carrer Lleida) en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball. Hi haurà tallers, espais d’orientació laboral, mostra de programes de formació, assessorament jurídic i networking per a professionals.

X Jornada BCN Salut Mental, 19 de març

BCN Salut Mental organitza la seva desena jornada tècnica ‘Promoció de bones pràctiques en salut mental: Re-evolucionem el model?’ el 19 de març de 8:30 a 18h al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Pg. Bonanova 47). S’hi donaran a conèixer tres experiències de Madrid, Andalusia i el País Basc; s’hi presentaran els resultats del projecte guardonat amb el Premi Dr. Pep Fàbregas i es farà entrega de la segona edició del guardó. A la tarda es faran tallers simultanis. | Programa (PDF) | Inscripcions

‘El futur dels serveis socials’, 25 de març

La Fundació Apip-Acam presenta la seva nova publicació El futur dels serveis socials el 25 de març a les 18:15h al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona). Se n’encarregarà el seu coordinador, el doctor en antropologia Xavier Pelegrí. Podeu confirmar assistència a hacer@fundacioapipacam.org.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció