Skip to content

Núm. 110 | 12.02.2015

ECAS compareix al Parlament en relació a la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania i el projecte de llei del SOC

Teresa Crespo ha demanat en compareixença a la Comissió de Benestar Social, Família i Immigració que la cambra acceleri la tramitació de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania, que fa dos anys que va obtenir més del doble de signatures necessàries per ser admesa a tràmit. En l’exposició de motius (PDF) per donar suport a la RGC, la presidenta d’ECAS i del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars del Govern ha recordat l’impacte positiu de les transferències socials en la lluita contra la pobresa i el baix nivell d’inversió social a Catalunya. Vídeo de la intervenció
D’altra banda, el gerent d’ECAS, Jordi Gusi, ha intervingut a la Comissió d’Empresa i Ocupació per tal de traslladar les valoracions d’ECAS sobre el projecte de llei del Servei d’Ocupació de Catalunya. Ha exposat (PDF) que el tercer sector ha d’estar representat a l’òrgan directiu del SOC i s’ha lamentat que no es reculli el seu paper cabdal en l’economia social i les polítiques d’ocupació i en l’articulat no es clarifiqui el rol del sector privat no lucratiu. També ha reivindicat mesures específiques per combatre l’atur juvenil i dirigides als col·lectius més vulnerables. Vídeo de la intervenció

Tres milions de persones en situació de pobresa severa a l’Estat

EAPN-Espanya denuncia a través de l’informe ‘El Estado de la Pobreza. Seguimiento del indicador de pobreza y exclusión social en España 2009 – 2013’ que la pobresa i l’exclusió social afecten un 27,3% de la població de l’Estat espanyol (12,8 milions de persones) i que 3 milions de persones viuen en situació de pobresa severa (un 6,1% de la població). A nivell territorial, l’informe recull una gran desigualtat entre comunitats autònomes: les taxes més baixes es troben a Navarra, el País Basc i Aragó, amb menys d’un 20% de persones en situació de pobresa, mentre que Canàries, Extremadura, Castella-La Manxa i Andalusia presenten taxes d’entre un 35 i un 39%, i Ceuta d’un 47%. Veure informe complet, resum executiu i notícia al web d’EAPN-España.

‘Parc d’habitatge social, aposta per un model europeu’, 17 de febrer

ULI Barcelona organitza una taula rodona sobre ‘Parc d’habitatge social, aposta per un model europeu’ dimarts 17 de febrer a les 18.30 hores al CaixaForum de Barcelona. Hi intervindran Carme Trilla, presidenta de la Fundació Habitat 3; Antoni Vives, tercer tinent d’alcalde de Barcelona; Antoni Sorrolla, gerent adjunt d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona; i Jaume Cabré, conseller delegat d’habitatge assequible de l’Obra Social La Caixa. Cal confirmar assistència a salsina@rivaygarcia.es | 93 270 12 14.

‘Ni una família sense llum’, campanya de donatius

ABD i Ecoserveis han iniciat una campanya de recollida de fons (ajudes de 2, 5 i 10 euros) per donar suport al projecte de lluita contra la pobresa energètica Fuel Poverty Group que desenvolupem conjuntament. La pobresa energètica afecta un 13% de la població i té greus impactes en la salut de les persones, especialment les que es troben en situació de vulnerabilitat. El programa ‘Latituds’ de TV3 n’ha parlat en un dels seus episodis.

Jornada d’innovació social a Lleida, 19 de febrer

Dijous 19 de febrer de 9 a 14.30 hores se celebra a al CaixaForum de Lleida la II Jornada d’Innovació social amb l’objectiu de donar a conèixer i compartir experiències positives que ajudin a donar respostes pràctiques a la realitat social actual en quatre grans àmbits: tecnologia social, educació i formació, responsabilitat col·lectiva i acció social i allotjament. L’acte (veure programa PDF) s’adreça principalment a professionals i voluntaris del tercer sector i responsables polítics i tècnics dels serveis socials.

Fórum sobre la bretxa salarial de gènere, 25 de febrer

El Servei d’Igualtat i Qualitat en el Treball per a Empreses de la Generalitat organitza un fòrum sobre la ‘Bretxa salarial de gènere, una desigualtat cronificada’ el 25 de febrer de 9.30 a 12.30 hores al Palau Macaya. Hi intervindran Consuelo Chacartegui, professora de dret del treball a la UPF; Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, empresa i economia de la Cambra de Comerç de Barcelona; Teresa Blasi, vicepresidenta de la comissió de Dones Advocades de l’ICAB; Joaquín Nieto, de l’Oficina de l’Organització Internacional del Treball a Espanya; i Ernest Poveda, consultora d’ICSA Recursos Humans.

Formació sobre la situació jurídica dels ciutadans europeus immigrats

L’associació Vincle, en el marc de la xarxa ROMEST i amb el suport de la Direcció General per a la Immigració, organitza una sessió formativa a l’entorn de la situació jurídica dels ciutadans europeus immigrats a Catalunya (PDF), especialment dirigida a tractar les dificultats de les persones gitanes procedents de l’est d’Europa. Tindrà lloc el proper 27 de febrer de 12 a 14.30 hores a la seu de la Direcció General per a la Immigració (Calàbria 147, Barcelona). Inscripció oberta online

Presentació del projecte ‘Activa’t per la salut mental’

Divendres 13 de març la Federació Salut Mental Catalunya presentarà el projecte ‘Activa’t per la salut mental’, que impulsa conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat, en un acte de 9.30 a 13.30 hores al CaixaForum de Barcelona. El projecte treballarà perquè les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies esdevinguin subjectes actius de la seva recuperació. Inscripció oberta online

Curs sobre mediació intercultural

La Formiga organitza un curs sobre ‘Mediació intercultural: processos, fases, tècniques’ que tindrà lloc els dilluns i divendres del 13 al 27 d’abril de 16 a 20 hores. El programa combina continguts teòrics amb dinàmiques i treball de casos pràctics. Té un preu de 120 euros (formació bonificable) amb descomptes per a persones aturades, estudiants i altres col·lectius. Per inscriure’s cal enviar aquesta butlleta a info@laformiga.org.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.