Skip to content

 

 

Núm. 245 | 14.01.2021

La CONFAVC insta a obrir el debat de la transició del sector elèctric a la participació ciutadana

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya ha denunciat en un comunicat “l’increment brutal en les factures energètiques: actualment sobre un 27% en el cas de la llum i un 22% en el cas del gas”. La CONFAVC “considera intolerable traslladar tota la pressió sobre les famílies” i reclama una reforma fiscal i participació ciutadana “en un temps de transició en el sector energètic”.  | Comunicat en PDF

La Taula del Tercer Sector denuncia que no s’estan donant les respostes adequades al sensellarisme

La Taula del Tercer Sector ha denunciat, en un comunicat arran de la mort de dues persones sense llar en plena onada de fred, que el sensellarisme “és un fenomen estructural i les respostes que s’estan donant no són les adequades, no van a l’arrel del problema”. La Taula reclama “mesures veritablement transformadores, de gran abast i específiques”, amb “la implicació de totes i cadascuna de les administracions”.

Propostes de La Confederació per a les eleccions

La Confederació ha publicat les seves propostes per a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer, que inclouen implementar el Pla estratègic de Serveis Socials, desplegar l’Acord per una Catalunya Social, impulsar el IV Pla de Suport al Tercer Sector, aprovar les lleis d’Economia Social i Solidària, d’Acció concertada per a la prestació de serveis de caràcter social i d’atenció a les persones, i del Tercer Sector Social, revertir l’infrafinançament del sector, avançar cap a l’equiparació salarial dels professionals, resoldre el deute de la Generalitat amb les entitats, minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia sobre les entitats i promoure la millora competitiva del tercer sector com a aliat en la recuperació econòmica i social.

Verkami per crear la web VULLAVORTAR.ORG

L’Associació Drets Sexuals i Reproductius ha obert un verkami amb l’objectiu d’aconseguir 6.000€ per crear la web ‘VULLAVORTAR.ORG’. Expliquen que ‘volem construir un espai informatiu de totes i per a totes, que garanteixi la voluntat i decisió de les dones, sense interferències morals ni estigmatitzadores’: on s’avorta, qui ho fa, en quines condicions…

Orientació sociolaboral i empoderament econòmic de dones trans

La Fundació Surt organitza per aquesta tarda, de 17h a 19h, una jornada sobre eines per adaptar els serveis d’orientació sociolaboral de Catalunya a les necessitats de les dones trans i afavorir-ne l’empoderament econòmic. L’acte comptarà amb Belén Camarasa, del projecte de Surt Sororitat Trans; Francisca Salinas, de Metges del Món; Francisco Sánchez, regidor de l’Ajuntament Ripollet; Sarabel Ruiz, del Dispositiu del Mercat de Treball Especialitzat LGTBI, i Carme Turull, de Barcelona Activa. Cal inscripció prèvia.

Recta final per a la campanya ‘Oferim respostes’, de la Fundació Salut Alta

La Fundació Salut Alta ha posat en marxa la campanya ‘Oferim respostes‘, que acaba demà 15 de gener. L’entitat denuncia que “quan tots els serveis tanquen hi ha necessitats que es destapen”. L’entitat ha hagut d’ampliar serveis i projectes i demana l’ajut de la ciutadania per recolzar-los a través de sis reptes econòmics diferents, tres dels quals encara no han completat. Es pot fer el donatiu a través de la pàgina web, de Bizum (amb el codi 33399) o una transferència bancària (ES52 2100-0463-81-0200082746 amb el concepte “Oferim respostes”).

Formacions sobre comunicació de Colectic

Colectic organitza les properes setmanes diverses formacions virtuals sobre comunicació i economia social i solidària a través de Barcelona Activa: ‘Estratègies de màrqueting amb valors‘, ‘Eines lliures per a una comunicació responsable‘, ‘Aprèn a posicionar el teu web i visibilitza el teu projecte d’ESS‘, ‘Comunicar per transformar‘ i ‘Comunica eficaçment en entorns digitals‘. El mes de novembre, Colectic va presentar la Guia TIC per a una comunicació socialment responsable, amb 28 eines i recursos basats en el programari lliure a disposició dels i les professionals de la comunicació.

Guia de contractació de persones migrants

La Red Acoge ha publicat la ‘Guía de Contratación de Personas Migrantes en tu empresa‘. Es tracta d’una guia desenvolupada durant el 2020 en el marc del projecte Abriendo Fronteras, amb la intenció de ser una eina útil i pràctica que ajudi a millorar la gestió de la diversitat cultural en els entorns laborals. La guia resol dubtes i solucions perquè les empreses contractin treballadors i treballadores migrants i compta amb el finançament del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions i el Fons Social Europeu.

Jornada sobre Renda Bàsica Universal a l’Ateneu Popular
9 Barris

La Xarxa per una Renda Bàsica i l’Ateneu Popular 9 Barris organitzen el 30 de gener una jornada sobre Renda Bàsica Universal. Començarà a les 9:45h, s’allargarà fins les 18h de la tarda i servirà de pont entre persones, col·lectius i discursos amb l’objectiu d’articular lluites col·lectives. Per inscriure’s cal enviar un correu a entrades@ateneu9b.net amb nom, cognom, correu i telèfon de contacte. | Manifest de la Xarxa per una Renda Bàsica | Manifest de La Murga

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció