Skip to content

 

 

Núm. 263 | 14.10.2021

 

ECAS es reuneix amb Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, i l’oficina del Pla pilot de la Renda Bàsica a Catalunya

Aquest dimecres representants d’ECAS s’han reunit amb Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, i Sergi Raventós, cap de l’oficina del Pla pilot de la Renda Bàsica a Catalunya. En la reunió, la Generalitat ha explicat que, sobretot en la primera fase, una part dels esforços es destinarà a explicar què és la Renda Bàsica Universal, una tasca en què ECAS ha de tenir un rol important. Raventós ha expressat la seva voluntat que el sector estigui representat al Consell Assessor, que estarà format també per acadèmics i assessors de Renda Bàsica Universal en altres països.

‘La pobresa, responsabilitat de totes’, article de Teresa Crespo a Xarxanet

Teresa Crespo, membre de la Vocalia de Pobresa d’ECAS, ha denunciat aquest dilluns a Xarxanet que “les desigualtats són cada dia més grans”. Ha estat en un monogràfic de Xarxanet amb motiu del Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa aquest proper diumenge. Crespo lamenta que “795 milions de persones pateixen fam al món” i que “tenim un 26,3% de la població catalana en risc de pobresa o exclusió, i un 6,2% es troba en situació de privació material severa”, i reclama “no deixar ningú enrere”.

Construcció de polítiques de noves oportunitats amb joves

Les Escoles de Noves Oportunitats de Catalunya (Adsis, El Llindar, Comtal, Gentis, Intermèdia, Marianao i Salesians St. Jordi) presentaran el 29 d’octubre, de 12:30h a 14:30h, l’estudi ‘El model d’Escoles de Noves Oportunitats: una peça clau del sistema educatiu per garantir l’èxit escolar’. A continuació, hi haurà un debat amb representants de la la direcció de Formació Professional de la Generalitat, el SOC, CCOO, UGT, PIMEC i Foment del Treball al voltant de les Escoles de Noves Oportunitats i la nova Llei de Formació Professional.

‘Suport mutu i autoocupació per a l’emancipació’, cicle de converses del projecte Lliures

El projecte Lliures ha posat en marxa el cicle de converses ‘Suport i autoocupació per a l’emancipació‘, un cicle de converses que s’estendrà arreu del territori els mesos d’octubre i novembre, i que donarà a conèixer de primera mà els projectes i iniciatives impulsades des de Lliures. Les properes sessions previstes són a Barcelona: a la Parròquia de Sant Pau de Ciutat Vella, aquesta tarda a les 19h (inscripció); a l’Espai Jove Les Basses de Nou Barris, el dia 21 d’octubre a les 18.30h (inscripció); i a la Lleialtat Santsenca, el dijous 28 d’octubre a les 19h (inscripció).

ECAS segueix a la comissió permanent del
Consell Municipal de Benestar Social

Aquest dimecres s’ha configurat la comissió permanent del Consell Municipal de Benestar Social, de la qual ECAS en seguirà formant part. Teresa Crespo ha deixat el càrrec de vicepresidenta associativa, que ha pres Francina Alsina en representació de la Taula del Tercer Sector i Rosa Balaguer serà la nova representant d’ECAS al Consell.

El 28 d’octubre arriba La Nit d’Ared

La Fundació Ared organitza una nova edició de La Nit d’Ared, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les dones en situació de major vulnerabilitat ateses per l’entitat. L’experiència gastronòmica inclusiva l’organitzarà Catering Ared als jardins de Palo Alto. Hi participaran i col·laboraran reconeguts professionals de la gastronomia catalana i hi haurà una selecció de peces elaborades al taller de confecció de la fundació.

‘La garantia d’ingressos mínims: una perspectiva europea’

La Taula del Tercer Sector i el Diplocat organitzen demà, 15 d’octubre, el debat ‘La garantia d’ingressos mínims: una perspectiva europea‘. S’hi abordaran la garantia d’ingressos a Europa a través de la renda bàsica de garantia i el salari mínim interporfessional, i s’analitzaran els sistemes existents a Europa per assegurar unes rendes mínimes. Serà de 9h a 11:35h i es podrà seguir per streaming al canal de Youtube de Diplocat.

‘Tipus de lideratges i estils de comunicació no verbal’

La Confederació organitza ‘Tipus de lideratge i estils de comunicació no verbal‘, una nova sessió d’Apunts654C. Núria Moreno, analista del comportament humà i experta en comunicació no verbal, reflexionarà sobre lideratge i comunicació, dos conceptes que van de la mà, i com es poden evolucionar aquestes capacitats tant en l’àmbit personal com professional. Està dirigida a persones vinculades al Tercer Sector Social i cal inscripció.

‘Radiografia i impacte de la contractació pública catalana en Drets Humans’

L’Observatori DESC ha revelat a través de l’informe ‘Radiografia i impacte de la contractació pública catalana en Drets Humans‘ que 10 grups empresarials s’enduen com a mínim el 21% del total de la contractació pública executada a Catalunya. L’Observatori adverteix de la petjada social que deixen aquestes empreses a causa del “dumping social”, la precarietat laboral i les vulneracions de Drets Humans.

Segon Congrés Mundial per la Pau, del 15 al 17 d’octubre a Barcelona

L’International Peace Bureau i l’ICIP organitzen aquest cap de setmana el Segon Congrés Mundial per la Pau, sota el títol ‘(Re)imagina el món. Acció per la pau i la justícia’. Participants de 40 països assistiran a les activitats presencials, conferències i tallers, la majoria dels quals tindran lloc al CCCB. Hi participaran noms destacats com Noam Chomsky, Vandana Shiva o Jody Williams. | Programa | Inscripcions

Els Tres Turons reflexiona sobre tecnologia i salut mental

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, la Fundació Els Tres Turons organitza una jornada de reflexió entorn als vincles que permet construir la tecnologia i què aporta i què dificulta en l’àmbit de l’atenció en salut mental. Serà el dijous 21 d’octubre a les 18h, al casal de barri La Barraca del Carmel. Es podrà seguir per streaming o reservant plaça a info@casalcarmel.cat.

‘Transformant vulnerabilitat’, jornada de Salut i Família

L’Associació Salut i Família organitza la jornada ‘Transformant vulnerabilitat’, al Palau Macaya de Barcelona, el 28 d’octubre, de 9:30h a 13:30h. La jornada abordarà el model integral d’atenció a dones i famílies vulnerables, els reptes i oportunitats de les desigualtats socials i la vulnerabilitat de les famílies, i les experiències d’atenció a la diversitat familiar. | Programa | Inscripcions

Últimes places per al projecte Atenea

Punt de Referència busca jovent tutelat o extutelat amb ganes de tenir una persona mentora que els acompanyi en el seu procés formatiu i creï un vincle amb ells a través del Projecte Atenea. Cal que tinguin entre 16 i 22 anys i ganes de responsabilitzar-se amb el seu procés d’emancipació, que estiguin cursant estudis post-obligatoris en horari de matí, disponibilitat les tardes de dijous i dues de dimarts al mes, i disposar actualment d’algun recurs d’habitatge. | Vídeo del projecte | Inscripcions

‘Tenir un o una alumna amb càncer a l’aula’,
guia d’AFANOC

AFANOC ha presentat la seva Guia per a docents ‘Tenir un o una alumna amb càncer a l’aula‘. La guia pretén ser un suport pràctic per als equips docents que tenen un infant amb càncer a l’aula, per tal d’afrontar amb tranquil·litat i realisme el repte i donar-hi una resposta el més adequada possible. La participació activa de tots els agents implicats en el dia a dia de l’infant afavoriran el seu desenvolupament integral.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció