Skip to content

Núm. 152 | 15.12.2016

Aquest és el darrer info ACCIÓ SOCIAL del 2016, tornem al gener! BONES FESTES!!

Implica’t al Projecte Lliures!

El Projecte Lliures ja està en marxa i aquesta setmana s’ha obert a les aportacions de la ciutadania. La base de la seva viabilitat és la contribució econòmica de particulars i organitzacions d’arreu de Catalunya per tal de garantir l’autofinançament de projectes per a una societat més justa i equitativa. La referència que proposa la iniciativa és aportar el 0,7% dels ingressos anuals de qualsevol persona o llar, i en qualsevol cas l’apartat ‘Implica’t’ del web del projecte ofereix diverses opcions. Es pot triar la quantitat, així com la periodicitat, i les persones que col·laboren donen fe que els diners no provenen de pràctiques econòmiques denigrants per a les persones ni de l’especulació financera, entre d’altres.

Inscripció oberta per a la jornada d’acció comunitària als barris, 13 de gener

Ja us podeu inscriure a la jornada ‘Acció comunitària als barris: agents implicats i rol del tercer sector social’, organitzada per ECAS i La Confederació amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Observatori del Tercer Sector. Òscar Rebollo, director del Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona, obrirà la sessió amb la ponència marc ‘Rellevància de l’acció comunitària als barris: una perspectiva multi-actor dels agents implicats’. La taula rodona sobre ‘L’acció social i comunitària des de les entitats als barris’ comptarà amb representants de plans comunitaris, entitats i moviments socials de Nou Barris, el Carmel, la Barceloneta i el Raval; i després d’un diàleg sobre l’impacte socioeconòmic i de drets de l’acció comunitària, la trobada finalitzarà amb una dinàmica grupal per definir propostes de treball.

Dejuni per una Renda Garantida de Ciutadania, del 18 al 20 de desembre

Els promotors de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania (RGC) convoquen un dejuni de tres dies a partir del proper 18 de desembre a les 9h a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. Amb el lema ‘Per una Catalunya sense pobresa, Renda Garantida de Ciutadania, JA!!!’, els participants deixaran dimarts 20 a les 18h la Plaça Sant Jaume i aniran en manifestació fins al Parlament, on s’estarà produint el debat sobre els pressupostos per al 2017. La Iniciativa Legislativa Popular per una RGC va arribar a la Cambra amb més de 120.000 signatures de suport i la llei es va aprovar en ple el març de 2014, però no s’ha establert encara l’import de la prestació ni el calendari d’aplicació.

X Jornades d’Infància i Educació Social, 16 de novembre

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) organitza la desena edició de les Jornades d’Infància i Educació Social (JIES), amb el lema ‘Infància i mediació’. Tindrà lloc el 16 de desembre de 9 a 13h a la sala Calidoscopi del Convent de Sant Agustí (Carrer del Comerç 36, Barcelona). M. Carme Boqué, doctora en Pedagogia i membre del comitè editorial del ‘Journal of Peace Education’ oferirà la conferència inaugural. Posteriorment se celebrarà un panell d’experiències sobre mediació i famílies, escola, pràctiques restauratives i comunitat. El programa complet ja està disponible. El preu de la inscripció és de 5€ per a les persones col·legiades i/o amigues del CEESC i de 7€ per a les persones no col·legiades.

Torna la Fira de Consum Responsable a la Plaça Catalunya

Del 17 de desembre al 4 de gener, la plaça de Catalunya de Barcelona acollirà la segona edició de la Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), organitzada pel comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament. Els estands inclouran productes d’alimentació roba, cultura, restauració, formació, comunicació i informació crítica, oci i turisme responsable, finances, assegurances, salut i cures, energia i telefonia responsable, i serveis de fundacions i empreses d’inserció sociolaboral, entre altres. A més, el programa inclou actuacions musicals, teatre, projecció de curtmetratges, presentació de llibres, recitals de poesia i lleure. Estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.

Concerts solidaris de Nadal

Durant les dates nadalenques diverses entitats ofereixen concerts solidaris, en col·laboració amb altres organismes, orquestres i corals, amb l’objectiu de captar fons per als seus projectes. La Fundació Acollida i Esperança celebra el seu concert solidari de Nadal ‘Estima o estigma’ diumenge 18 de desembre a les 18h a la Parròquia de Sant Josep (Enric Borràs 69, Badalona), amb la Coral Espígol. D’altra banda, El Lloc de la Dona i Avismón proposen un concert benèfic de Nadal amb la coral Polifònica de Puig-Reig al Monestir de Pedralbes dilluns 19 de desembre a les 20.30h. Per últim, Projecte Home conclou els actes de celebració del seu 20è aniversari amb ‘Catarsi’, a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, diumenge 8 de gener de 2017 a les 12h a L’Auditori (Lepant 150, Barcelona).

Mercat solidari Dona Kolors,
15 de desembre a Barcelona

Avui 15 de desembre Dona Kolors organitza el seu mercat solidari de Nadal, fins les 20h a la seu d’El Lloc de la Dona (Avinguda de les Drassanes 27, Barcelona). Hi haurà una zona d’outlet amb descomptes en la col·lecció africana, bosses i peces de la nova col·lecció. Dona Kolors és una marca social de complements de moda i de la llar fets a mà per dones en situació d’exclusió social. També podeu adquirir els seus productes a través del Mercat Social, on trobareu altres regals solidaris de Nadal d’entitats. +info: gestiomercat@voluntaris.cat | 93 314 1900.

Concurs de relats ‘Mira’m als ulls: El que mou la meva vida’

L’Associació del Personal de “la Caixa” convoca la segona edició del concurs de relats ‘Mira’m als ulls’ amb el lema ‘El que mou la meva vida’. La convocatòria està oberta a la participació de la societat en general, de manera individual però també en nom d’organitzacions, i s’estructura en quatre categories: infantil, juvenil, adult i sènior. Es triaran com a màxim 10 finalistes, els relats dels quals seran recollits en una publicació, i els guanys generats es destinaran a una causa solidària. Ja es pot votar per les entitats que se’n beneficiarien o proposar-ne de noves a miramalsulls@lasoci.org. El termini finalitza el 28 de febrer de 2017. | Bases

Disponible el catàleg de descomptes per Nadal de l’ATRI

Els emprenedors que formen part de l’agrupació ATRI – Autoocupació, Treball en xarxa i Innovació, impulsada per Servei Solidari, Fundació Prevent i Trinijove, ja han publicat el seu catàleg de Nadal. ATRI proposa descomptes de fins al 25% en productes i serveis fins al 31 de gener de 2017. Us podeu descarregar els bons en PDF per presentar-los en el moment de la compra o pagament del servei. L’agrupació ATRI la componen petits emprenedors que han format part d’Espai Emprèn, un programa d’emprenedoria, formació i acompanyament en l’autoocupació per a persones amb dificultats per accedir als canals tradicionals de formació o finançament.

Postgrau en emprenedoria social de la UVic-UCC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Porto ofereixen conjuntament un postgrau semipresencial d’emprenedoria social destinat a conèixer l’encaix de l’emprenedoria social dins del tercer sector i l’economia social, i el desenvolupament d’estratègies empresarials i de finançament, entre d’altres. Es desenvoluparà del 13 de gener al 16 de desembre de 2017, amb una durada lectiva de 42 hores. El termini per inscriure’s finalitza el 23 desembre.

El cicle ‘Barri a escena’ continua el 16 de desembre

La Fundació Germina programa un nou espectacle dins del cicle ‘Barri a Escena’. En aquesta ocasió serà l’espectacle familiar ‘Festa Salada’, acompanyat d’una animació infantil a càrrec d”Encara Farem Salat’. Tindrà lloc divendres 16 de desembre a les 17.30h al parc de les Muntanyetes de Badalona. ‘Barri a escena’ és un projecte per a la programació d’espectacles familiars a les places i espais públics amb l’objectiu d’apoderar la ciutadania i fomentar els vincles comunitaris a Badalona i Santa Coloma.

Exposició solidària a benefici de #ningúdormintalcarrer

Arrels Fundació i la cafeteria Babèlia Books&Coffee organitzen l’exposició #ningúdormintalcarrer, que es podrà visitar gratuïtament fins al proper 14 de gener al carrer Villarroel 27 de Barcelona. Per crear la mostra s’ha fet una crida a artistes de diverses disciplines (il·lustració, fotografia, pintura, etc.) perquè donessin les seves obres, i per col·laborar-hi es poden adquirir aquestes obres o donar-ne d’addicionals durant el període que duri l’exposició. Per a més informació escriviu a hola@babeliabcn.com.

Síntesi de la jornada sobre ocupació de persones en situació de vulnerabilitat

Ja està disponible online el document de síntesi de la jornada ‘Dels reptes a les propostes: Món local i tercer sector per l’ocupació de les persones en situació de vulnerabilitat’. El text, que es pot descarregar en format PDF, recull les idees clau de la trobada celebrada el passat 26 d’octubre amb l’objectiu de generar un espai de treball i d’intercanvi entre el món local i les entitats del tercer sector social per identificar eixos i reptes dels propers anys, així com bones pràctiques per a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció