Skip to content

 

Núm. 108 | 15.01.2015

1a Jornada ciutadana per una fiscalitat justa

Dissabte 24 de gener de 10 a 15 hores se celebra al Centre cívic
Pati Llimona de Barcelona la 1a Jornada ciutadana per una fiscalitat justa, organitzada per la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària. La primera taula rodona –’Són els impostos i el sistema fiscal la clau de volta per eliminar la pobresa i les desigualtats? Desigualtats, predistribució i redistribució’– comptarà amb la intervenció de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo. L’entrada és gratuïta, amb aportació voluntària, i cal inscriure’s prèviament en aquest formulari online.

Manual i guia d’autoavaluació de la transparència per a entitats

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB ha publicat el manual i guia d’autoavaluació Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre (PDF), que es presentarà el proper dimarts 20 de gener a les 18 hores al Col·legi de Periodistes de Catalunya. La publicació forma part d’un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que ha permès realitzar una desena de sessions de formació per a entitats sense ànim de lucre que han enriquit el contingut de la publicació amb suggeriments i propostes. Podeu llegir aquí la crònica de la sessió coorganitzada per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS el passat 5 de novembre. +info al web

Taller de gestió de projectes
de canvi a les organitzacions

L’Observatori del Tercer Sector organitza un taller de gestió de projectes que tindrà lloc dilluns 19 de gener de 10 a 14 i de 16 a 18 hores a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona. Es tracta d’una metodologia especialment orientada a donar resposta a les situacions d’incertesa, centrada en l’obtenció de resultats i que ajuda a facilitar la resposta de les organitzacions en moments de crisi. El preu és de 85 euros (amb un 50% de descompte per a la 2a persona d’una mateixa organització) i la inscripció està oberta online.

Projecte audiovisual
sobre la precarietat laboral

L’Associació de Persones actives en Atur (APAC) està realitzant, juntament amb l’artista Raquel Freire, un projecte audiovisual de denúncia sobre la precarietat laboral per al qual busca persones que hagin rebutjat alguna vegada una oferta laboral, o bé hagin deixat una feina, per les seves males condicions. Les persones interessades a col·laborar-hi –de manera anònima– es poden posar en contacte amb l’associació enviant un correu electrònic a personesactivesenatur@gmail.com.

Jornada sobre
‘La participació social en l’execució penal a Catalunya’

La Taula de Participació Social de Catalunya organitza una jornada sobre ‘La participació social en l’execució penal a Catalunya’ el proper divendres 23 de gener de 9 a 14 hores a la sala d’actes del CEJFE (Ausiàs Marc 40, Barcelona). El programa (PDF) inclou la ponència ‘Nous models de gestió pública. La participació social com a valor’, a càrrec de la politòloga Marta Martorell; un debat sobre ‘Utilitats i reptes de les taules perifèriques’; i un tast d’experiències. La inscripció, gratuïta, ja està oberta online (fins el 21 de gener).

Premis d’Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras

La Fundació Plataforma Educativa convoca la tercera edició dels Premis d’Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras, dedicats a reconèixer la millora de la qualitat de vida de les persones des de l’acció social. Compten amb tres categories: coresponsabilitat ciutadana, emprenedoria social i innovació social. La convocatòria està oberta fins el proper 28 de febrer. El 23 d’abril se celebrarà l’acte d’entrega dels premis.

Jornada sobre serveis socials
i reforma de l’administració local

Divendres 30 de gener de 16 a 20 hores tindrà lloc a Barcelona una jornada sobre ‘El futur dels serveis socials davant la reforma de l’administració local’ organitzada conjuntament pels col·legis professionals de treball social, educació social i psicologia de Catalunya. El programa (PDF) inclou anàlisis legals, econòmiques i legals sobre les implicacions de les lleis catalana i estatal, i un repàs històric dels serveis socials municipals. Cal inscriure’s prèviament omplint aquesta butlleta i enviant-la a info@tscat.cat.

ECAS capacita els Ajuntaments en aliances locals

En el marc del programa ‘Municipis inclusius’ de la Diputació de Barcelona, el proper 19 de febrer el gerent d’ECAS, Jordi Gusi, impartirà un taller sobre aliances locals entre administració pública, sector empresarial i entitats del tercer sector dirigit a tècnics dels Serveis Socials d’ajuntaments de la província de Barcelona. ECAS i la Diputació de Barcelona vam publicar conjuntament el 2013 una Guia bàsica d’aliances locals en el sector social (PDF) que preveiem ampliar i actualitzar a partir de properes col·laboracions.

Jornades ‘Construïm vincles’, 5 i 6 de febrer

L’Ajuntament de Barcelona organitza els propers dies 5 i 6 de febrer al Born Centre Cultural les jornades ‘Construïm vincles’, en què donarà a conèixer el projecte Vincles BCN per fer front a l’aïllament i la soledat de les persones grans. En el marc de les jornades, divendres 6 tindran lloc diversos tallers de treball i participació en què es recolliran aportacions per concretar el desenvolupament del projecte. La inscripció està oberta a través d’aquest formulari online.

Presentació de la Xarxa
de Voluntariat de Sant Boi

Dimarts 20 de gener tindrà lloc l’acte de presentació de la Xarxa de Voluntariat de Sant Boi (de 18.30 a 20 hores a Can Massalleres), iniciativa impulsada, entre d’altres, per les entitats d’ECAS Fundació Marianao, Salesians Sant Jordi, Iniciatives Solidàries i Sant Joan de Déu Serveis Socials.

Rebaixes a Dona Kolors

Fins el 28 de febrer el taller de costura Dona Kolors, projecte d’inserció sociolaboral de dones impulsat per El Lloc de la Dona, ofereix fins a un 30% de descompte en la compra online de productes com estovalles, coixins, davantals, bosses, moneders, collarets i ventalls. També podreu trobar els articles de Dona Kolors en una vintena de botigues.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.