Skip to content
  
info ACCIÓ SOCIAL
 1. ‘Mercat i oportunitats internacionals’ per a les entitats, 21 de novembre
 2. Programa definitiu i vídeo del IV Congrés del Tercer Sector
 3. Presentació de l’Informe sobre la integració de persones migrants a Catalunya
 4. ‘Canvi d’època al tercer sector’, cicle de debats organitzat per l’OTS
 5. ‘Tendint ponts’, cicle de tallers d’àmbit penitenciari
 6. ‘La força’, nova obra de teatre social de Femarec
 7. Lleida celebra la campanya 2013 per les persones sense llar
 8. Festa de la Psicologia Solidària, 17 de novembre a Barcelona
 9. ‘Es busca famós’, campanya contra l’estigma en salut mental
 10. Sopar solidari amb REIR per celebrar el Dia Mundial de la Infància
 11. Mostra sobre iniciatives innovadores de dones amb presència de DDiPAS
 12. CD per finançar els campaments d’estiu de 40 joves d’Adsis
 13. Jornada sobre comunicació i inclusió social a Vilanova i la Geltrú
 14. Noves metodologies en acció social des d’una perspectiva de gènere

 

‘Mercat i oportunitats interacionals’ per a entitats

ECAS coorganitza amb ACC1Ó i la Generalitat de Catalunya una segona sessió formativa sobre contractació pública internacional amb el títol ‘Mercat i oportunitats internacionals per a les entiats d’acció social’. El taller, que dóna continuïtat a la jornada de l’abril, l’impartirà la consultora Mònia Rivera i tindrà lloc el proper dijous 21 de novembre de 9 a 14 hores a la seu d’ECAS. Té un preu de 50 euros per entitat que permet assistir a una o dues persones. Cal inscriure’s a través d’aquest formulari online. | Programa en PDF


 

Programa i vídeo del IV Congrés del Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector ha fet públic el programa definitiu del IV Congrés del Tercer Sector, que amb el lema ‘Avançar en igualtat i drets socials’ se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de novembre de 2013 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Ja es poden votar online els millors vídeos del congrés en tres categories: realització participativa,  contingut i missatge. A més, la Taula ha posat en marxa la campanya ‘Tu formes part de la solució’, que a través d’un vídeo convida els ciutadans a implicar-se en la defensa dels drets socials.


Informe sobre la integració a Catalunya

Dimarts 22 de novembre a les 10.30 hores, ECAS i l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB) presentem l’Informe sobre la integració de les persones migrats a Catalunya, elaborat conjuntament. La recerca s’aproxima als processos d’acollida i integració combinant indicadors quantitatius i entrevistes en profunditat que permeten conèixer les vivències i experiències de persones migrades. L’acte de presentació, al Palau Macaya (Pg. Sant Joan 108, Barcelona) i comptarà amb les intervencions de Teresa Crespo, presidenta d’ECAS; Quim Brugué, coautor de l’informe i membre de l’IGOP; Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família; i Jaume Lanaspa, director de la Fundació “la Caixa”. Per assistir-hi cal insciure’s online.


‘Canvi d’època al tercer sector’, debats organitzats per l’Observatori del Tercer Sector

Dilluns 18 de novembre a les 17 hores s’iniciarà al Palau Macaya de Barcelona el cicle de debats ‘Canvi d’època al tercer sector’, organitzat per l’OTS i l’Obra Social “la Caixa”, amb un diàleg entre José Manuel Fresno i Pau Vidal sobre ‘Donar resposta al canvi d’època que viu el tercer sector’. L’objectiu del cicle, que comptarà amb cinc sessions fins al gener de 2014, és posar a l’agenda de les entitats no lucratives la necessitat i la manera com es pot afrontar el moment de transformació radical que viu el tercer sector. Cal inscriure’s en aquest enllaç.


 

‘Tendint ponts’, tallers d’àmbit penitenciari

La Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS organitza el cicle de xerrades ‘Tendint ponts’, format per tres sessions sobre els reptes a què s’enfronten actualment les entitats que treballen en aquest àmbit. S’inicia el proper dimecres 20 de novembre de 12 a 14 hores amb una sessió sobre ‘Nous reptes davant nous perfils’ dinamitzada per Eduard Sala, educador social i director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac. La inscripció online, independent per a cada sessió, ja és oberta. Programa en PDF


‘La força’, nova obra de teatre social de Femarec

El nou espectacle del grup de teatre social de Femarec, La força, s’estrenarà el proper 3 de desembre al Casino de l’Aliança del Poblenou (Barcelona) amb motiu del Dia Mundial de la Discapacitat. L’entitat ha iniciat una campanya de donatius per recaptar fons per a la companyia, dirigida per Glòria Rognoni. Nota de premsa de Femarec (PDF)


Campanya per les persones sense llar a Lleida

En el marc de la campanya ‘Cap persona sense salut. Cap persona sense llar’, impulsada per Arrels / Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida, es convoca la gravació d’un flashmob per les persones sense llar el 21 de novembre a les 12 hores a la Plaça de la Paeria de Lleida, i un acte reivindicatiu el 23 de novembre a les 11.30 hores a l’Avinguda Bondel. A més, el 24 de novembre a les 13 hores la parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida acollirà una Eucaristia-Memorial de les persones sense llar. Programa d’activitats de la campanya (PDF)


Festa de la Psicologia Solidària, 17 de novembre

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya organitza el proper diumenge 17 de novembre la Festa de la Psicologia Solidària, de 10 a 21 hores a les Drassanes de  Barcelona. Inclourà un ‘TAST DE TEST’ i activitats participatives relacionades amb diferents àmbits: alternatives de resolució de conflictes, musicoteràpia, coaching, psicologia de les dones, educació, intervenció social i món del treball. Podeu veure el programa complet en aquest enllaç.


 

‘Es busca famós’ contra l’estigma en salut mental

El projecte Obertament, de lluita contra l’estigma i la discriminació de les persones que pateixen algun tipus de trastorn mental, ha llençat la campanya de sensibilització ‘Es busca famós que doni la cara per la salut mental’. L’objectiu és que persones conegudes facin públic que pateixen o han patit algun problema de salut mental per normalitzar aquest tipus de trastorns i facilitar que la gent els perdi la por.


Sopar solidari amb REIR per celebrar el Dia Mundial de la Infància

Coincidint amb el Dia Mundial de la Infància, el proper dimecres 20 de novembre el restaurant L’Original de Granollers ha preparat un menú solidari per captar fons per al projecte de beques escolars de REIR, entitat amb la qual col·labora habitualment. Té un preu de 20 euros i l’aforament és limitat (40 persones, reserves a reir@reir.cat). També es pot col·laborar amb l’entitat a través d’aquesta pàgina de donatius.


DDiPAS, projecte innovador de dones

Dimarts 19 de novembre la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) participa a la mostra ‘Dones amb empenta’, de 18 a 21 hores al Centre Cívic Sagrada Família de Barcelona, en el marc del cicle ‘Els reptes per a la igualtat’. D’altra banda, podeu llegir al blog la crònica del 2n Diàleg DDiPAS, celebrat la setmana passada al voltant del ‘Tercer Sector i la perspectiva de gènere’ .


CD per finançar campaments d’estiu d’Adsis

El grup de coaching i recreació personal El despertador ha iniciat una campanya de microdonatius per editar mil còpies d’un CD que es vendrà al llarg de l’any per finançar els campaments d’estiu de 40 joves de la Fundació Adsis. Al CD, que porta per títol Despertant una il·lusió, hi participen desinteressadament Cesk Freixas, Xevi Compte, Joan Cha-morro, Andrea Motis i la Sant Andreu Jazz Band, entre d’altres.


Jornada sobre noves metodologies en acció social des d’una perspectiva de gènere

En el marc del projecte europeu Forward sobre empoderament de les dones migrades, la Fundació SURT organitza la jornada ‘En temps de canvi, noves metodologies des de la perspectiva de gènere’ (programa en PDF) dimarts 19 de novembre de 9.15 a 13.30 hores al Museu Marítim de Barcelona. Inclou una ponència inaugural sobre innovació metodològica a càrrec de la presidenta de SURT i de la xarxa DDiPAS, Fina Rubio, la presentació de les metodologies d’inclusió i empoderament que proposa el projecte Forward i una taula d’experiències innovadores. Cal inscriure’s enviant un correu a assistant@surt.org.


 

Comunicació i inclusió social a Vilanova i la Geltrú

El proper 28 de novembre de 9 a 15 hores el campus de la UPC acull la III Jornada de l’Exclusió Social a Vilanova i la Geltrú, a l’entorn de la pregunta ‘És la comunicació un factor d’inclusió social?’. L’acte, organitzat per l’ajuntament del municipi, comptarà amb la participació de l’antropòloga Lola López, l’historiador i antropòleg Rafa López, i el llicenciat en Ciències de la Informació i Dret Miguel Rodrigo. Cal insciure’s a través d’un formulari online. Programa de la jornada (PDF)


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.