Skip to content

Núm. 206 | 17.04.2019

‘La ciutadania invisible’, article de Sonia Fuertes a

El Periódico

La presidenta d’ECAS assenyala a ‘La ciutadania invisible’ la importància del padró com a “principal porta d’accés a altres drets de ciutadania en l’àmbit social, de la salut i de l’educació”. Una de les qüestions que planteja l’article, publicat a El Periódico de Catalunya, és la necessitat “d’ampliar la mirada pel que fa a l’empadronament sense domicili fix perquè no es restringeixi a les persones sense llar i es faci extensiu a qualsevol altre situació d’habitatge insegur”.

INSOCAT a Badalona

i Tarragona

Teresa Crespo, vocal de Pobresa d’ECAS, i Mijail Acosta, membre de la Junta Directiva i director de la Fundació Acollida i Esperança, han presentat l’INSOCAT 10, ‘Treball precari, habitatge privatiu i manca d’inversió social’, al programa Badalona 360 de Televisió de Badalona. Crespo presentarà també l’informe a Tarragona en un acte organitzat per Càritas el 9 de maig a les 19.30h a la Cambra de Comerç de Tarragona (Av. Pau Casals 17).

Debats electorals al tercer sector

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza dos debats amb motiu de les eleccions municipals i europees. El primer, Compromisos per a una Barcelona Social, tindrà lloc el 25 d’abril de 15.30 a 17.30h a l’Espai Francesca Bonnemaison i comptarà amb la participació de tots els alcaldables de la ciutat. | Inscripcions. El segon, Europa: l’oportunitat per garantir els drets socials, es realitzarà el 2 de maig de 9.15 a 12.30h a l’Auditori de la Taula (Rocafort 242 bis) i hi participaran els candidats de les forces polítiques al Parlament Europeu. | Inscripcions

Formacions sobre legislació
en igualtat i drets laborals

La Confederació organitza dues noves càpsules de coneixement i debat: Nova legislació en matèria d’igualtat entre dones i homes en l’ocupació el 24 d’abril de 16 a 18h, a càrrec de Francesc José María Sánchez i Henar Ariza, advocats de FJM Advocats. | Inscripcions. El segon, Novetats sobre el registre diari de la jornada laboral, serà el 9 de maig de 16 a 18h a càrrec d’Abigail Blanco, advocada de FJM Advocats. | Inscripcions. Ambdues formacions es duran a terme a la sala Macaya del Palau Macaya de Barcelona (Pg. Sant Joan 108).

El rol de les entitats en l’acció comunitària,
21 de maig

Tal com us vam avançar al gener, ECAS organitza una jornada sobre el rol de les entitats socials en l’àmbit de l’acció comunitària el 21 de maig de 9 a 14h al Palau Macaya de Barcelona. Inclourà un diàleg entre Begoña Román, doctora en filosofia i professora de la Universitat de Barcelona, i Fernando Fantova, consultor social, i a continuació s’hi faran quatre tallers simultanis. Ben aviat us en donarem més detalls i obrirem les inscripcions.

II Jornada d’Acció Social a Girona: Joves i segones oportunitats educatives, 24 de maig

La Comissió Territorial d’ECAS a Girona organitza, juntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, la ‘II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives’, el 24 de maig de 9 a 13h a la sala d’actes de la facultat (Plaça Sant Domènec 9). Més detalls del programa i obertura de les inscripcions properament.

Celebra Sant Jordi amb les entitats d’ECAS

Dimarts 23 d’abril celebrem un Sant Jordi social amb les propostes de les nostres entitats:

Competències vitals en el lleure educatiu

L’aliança Educació 360 presentarà la publicació Competències per a la vida en el lleure educatiu en una jornada amb el mateix nom el proper 7 de maig de 18 a 20h a la sala d’actes de Rosa Sensat (Avinguda Drassanes 3, Barcelona). Tots els assistents rebran un exemplar de la publicació. També es farà una taula rodona sobre els reptes i les connexions del lleure educatiu en la societat actual. | Programa | Inscripcions

Funcions de Pot Teatre al maig

Pot Teatre, la companyia de teatre de Femarec, representarà ‘Els músics de Bremen in concert’ al Teatre Condal (Av. Paral·lel 91) els diumenges 5, 12 i 19 de maig a les 12h. Podeu comprar entrades en format Pack Família o en promoció especial per a familiars i amics de Femarec amb un 25% de descompte. També farà passis de ‘Tot esperant Godot, el musical’ els dies 17 i 18 de maig a les 20h i el 19 a les 19h al Teatre Tantarantana (Flors 22). Entrades amb promoció especial per a familiars i amics de Femarec o descompte amb el carnet de discapacitat.

Experiències creatives per
la salut mental

La 13ª edició de l’exposició ‘Parelles artístiques. Experiències creatives per la salut mental’ es podrà veure a la Casa Orlandai de Barcelona (Jaume Piquet 23) fins el 23 d’abril, de dilluns a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 20h. Es tracta de 24 obres realitzades per parelles artístiques formades per usuaris de la Fundació Els Tres Turons, SRC Les Corts, SRC Sarrià i Alterarte, Centre de Formació i Prevenció. El projecte Parelles artístiques, experiències creatives per la salut mental l’ha realitzat Osonament

Sopar i concert solidaris a favor d’acidH

Les terrasses ‘Punt de vistes’ (Avinguda Diagonal 407, sobreàtic) acolliran el concert solidari de Joan Chamorro New Quartet dijous 25 d’abril a les 20h. S’obriran portes a les 19.30h i el sopar degustació, a càrrec del Càtering Shuup format per persones amb intel·ligència límit, se servirà a les 21h. El preu de la vetllada és de 45 euros i tots els beneficis es destinaran a l’associació acidH. | Reserva d’entrades

Nou espai formatiu per a joves sobre Drets Sexuals i Reproductius

L’Associació | Drets Sexuals i Reproductius impulsa el nou espai de formació per a joves ‘Pren-los!’ amb l’objectiu de treballar tot el que tingui a veure amb la incidència política per reivindicar els drets sexuals i reproductius en espais locals i internacionals. El llançament d’aquest espai es farà el 9 de maig i constarà de sis mòduls de dues hores de durada cadascun. Més informació a contacte@prenlos.org o al telèfon 93 415 1000. | Inscripcions

Mostra d’humor gràfic ‘Dones en moviment’, participació oberta fins el 25 de juny

La Coordinadora d’ONGD i Altres Moviments Solidaris de Lleida i Humoràlia organitzen la mostra biennal d’humor gràfic ‘Dones en moviment’ amb l’objectiu de donar a conèixer les desigualtats que produeixen les discriminacions i posar de manifest el drets de les dones. Hi pot participar qualsevol artista professional o amateur de qualsevol país i presentar-hi fins a tres treballs en qualsevol tècnica enviant-los al correu odm@coordinadora-ongd-lleida.cat. El termini de presentació de propostes finalitza el 25 d juny. | Bases

Màster en innovació social i educativa

La Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili organitza el màster universitari Innovació en la intervenció social i educativa, una formació semipresencial (75% virtual, 25% presencial) que consta de 60 crèdits i es pot cursar en un any o en dos. S’imparteix a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV (Avinguda Catalunya 35, Tarragona).

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció