Skip to content

 

 

Núm. 237 | 17.09.2020

RESERVA LA DATA | La relació de persones internes i famílies en el confinament, 8 d’octubre

Dijous 8 d’octubre de 16h a 17:30h tindrà lloc un seminari online organitzat per la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS al voltant de les relacions entre les persones internes i les seves famílies durant el confinament. Hi participaran testimonis i un professional d’un centre penitenciari. Properament en donarem més detalls i obrirem les inscripcions.

ECAS s’adhereix al manifest de la Taula de Ciutadania i Immigració perquè els joves extutelats tinguin permís de treball als 18 anys

Com a membres de la Taula de Ciutadania i Immigració, ECAS s’ha adherit a la Declaració en relació al manteniment de la regularitat administrativa dels joves migrants sols. El manifest reclama que es reformi amb urgència el reglament de la llei d’estrangeria perquè els joves extutelats tinguin permís de treball als 18 anys. La legislació i recent jurisprudència del Tribunal Suprem fan pràcticament impossible la plena incorporació d’aquests joves a la societat, i els aboquen a la irregularitat administrativa, la impossibilitat de treballar, la dependència econòmica dels ajuts socials o l’economia submergida.

Sopar solidari de la Fundació Assís amb nou format

La Fundació Assís organitza la 5a edició del Sopar Solidari, aquest any amb una versió adaptada a la pandèmia: a través de la campanya Restaurants Solidaris cal triar un dels restaurants del web i fer el pagament per efectuar la reserva. Es tracta d’una iniciativa gastronòmica en favor de l’economia social i solidària en col·laboració amb el sector de la restauració, amb la finalitat de seguir lluitant per les dones en situació de sensellar i víctimes de violència.

Nova edició dels Dilluns dels Drets Humans

Justícia i Pau presenta la 22a edició dels Dilluns dels Drets Humans, un cicle de vuit conferències que se celebraran un dilluns de cada mes durant el curs 2020-2021. Les tres primeres tindran a veure amb la crisi de la covid-19. A més, quatre dels voluntaris de l’entitat han publicat el llibre ‘Sortir de la presó: una aventura incerta’. Xavier Badia, Juli de Nadal, Roser Garcia i Irene Monferrer han elaborat i coordinat un recull d’escrits que apropen la realitat dels moments complicats en sortir de la presó. | +info

Foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social

La Confederació i la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) han obert la inscripció al Programa d’Acompanyament a la Gestió del Canvi pel Foment de l’Equitat de Gènere al Tercer Sector Social, que té per objectiu oferir consultoria gratuïta i especialitzada a les entitats que vulguin aprofundir i millorar en aquest àmbit. S’escolliran quatre organitzacions que rebran acompanyament individualitzat. La data límit per inscriure’s és el 28 de setembre de 2020. | Bases | Inscripcions

Ship2B presenta
els finalistes del programa B-Value

La Fundació Ship2B i la Fundació Banc Sabadell celebren el Demo Day del programa B-Value 2020. Les onze entitats finalistes, entre les quals Fundació Intermèdia (membre d’ECAS), presentaran la feina feta en tres categories: professionalització de la proposta de valor, exploració de models per generar ingressos, i desenvolupament d’aliances estratègiques. A l’acte –online a través de la plataforma d’esdeveniments virtuals de Ship2B– es coneixeran els guanyadors de premis i ajuts econòmics. | Entrades

Darrers dies per a presentar-se als Premis
al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol

Acció Solidària Contra l’Atur organitza una nova edició dels premis en memòria de Josep M. Piñol, membre fundador de l’ONG, dotats amb 10.000 euros en cadascuna de les categories: al projecte més innovador i a la millor trajectòria. El termini per presentar-se acaba el 30 de setembre i la decisió del jurat es coneixerà el 19 de novembre en l’acte de lliurament dels guardons al Palau Macaya. | Bases | Formularis: Innovació, Trajectòria

Covid i salut mental en nens i adolescents

La Fundació Pere Tarrés organitza el proper 22 de setembre a les 18h un webinar sobre l’impacte de la covid-19 en la salut mental d’infants i adolescents. Estem generant infants i adolescents més insegurs? Amb menys habilitats relacionals? Què passa amb l’ús de les pantalles? Com afecta els col·lectius més vulnerables? Són algunes de les preguntes que planteja la Dra. Montserrat Dolz. S’hi podrà participar a través de la plataforma Zoom.

Amics de la Gent Gran obre una plataforma estatal d’acompanyament telefònic

Amics de la Gent Gran estrena la Plataforma d’Acompanyament Telefònic, una iniciativa d’àmbit estatal que els permetrà acompanyar emocionalment milers de persones que pateixen soledat no desitjada. Sis de cada deu persones grans que viuen soles reconeixen sentir solitud, segons l’INE, i la situació s’ha agreujat per la pandèmia. La plataforma comptarà amb assessorament psicològic professional gràcies a la Fundación Salud y Persona.

‘Aprendizaje-servicio. Compromiso social en acción’, nou llibre de Roser Batlle

La pedagoga Roser Batlle ha  publicat ‘Aprendizaje-servicio. Compromiso social en acción’, un manual sobre aquesta metodologia pedagògica que explica què és i com funciona. Està pensat per a docents de primària, secundària i formació professional, però també per a entitats socials. Segons l’autora, el llibre recull el que treballa en els seus cursos d’iniciació a l’aprenentatge-servei i el contempla no només des d’un enfocament educatiu, sinó també de desenvolupament social. 

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció