Skip to content

 

Núm. 107 | 18.12.2014

La Taula del Tercer Sector Social
impulsa la gestora d’habitatge Hàbitat3

La Taula del Tercer Sector ha presentat la Fundació Hàbitat3, gestora d’Habitatge Social del Tercer Sector Social de Catalunya constituïda per federacions d’entitats de la Taula i la mateixa Taula per cercar i oferir habitatges de lloguer a preus molt baixos a persones o famílies en situació o risc d’exclusió social. La utilització dels habitatges es pretén que vagi vinculada a programes d’acompanyament social. +info al web de la Taula

Idees per innovar en la millora
de la inclusió social

Vincular la innovació a la comunitat i la transformació i compatibilitzar les mirades quantitativa i qualitativa en la medició d’impacte són dues de les conclusions del seminari ‘Innovació social per la inclusió a la ciutat de Barcelona’, celebrat el passat dia 10. Josep Maria Miró va instar a “prendre riscos, provar coses que no haguem fet mai i saber veure les oportunitats”. +info al web

El programa ‘Empoderem
per transformar’ inicia la fase d’experimentació

Dotze entitats com a participants actives i tres com a observadores van prendre part ahir en la primera sessió pràctica del programa ‘Empoderem per transformar‘, que al llarg dels propers mesos acompanyarà els processos d’innovació que les pròpies organitzacions decideixin emprendre per millorar la seva intervenció en clau transformadora. Cinc tècnics de l’IGOP van conduir el seminari amb l’objectiu que la vintena de professionals participants identifiquessin els vincles entre les seves organitzacions i s’introduïssin en els conceptes metodològics del programa.

Ensenyament recomana al professorat
el reportatge dels 10 anys d’ECAS

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha fet difusió del reportatge 10 ANYS SUMANT: Invertim per una societat més justa a través del web de recursos de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC). El reportatge, produït el 2013 per l’Agència de Comunicació Social amb motiu del desè aniversari d’ECAS, dóna a conèixer las tasca de les entitats del tercer sector social i reflexiona sobre el model de protecció social, els drets i deures ciutadans i la sostenibilitat de l’Estat del Benestar.

Formació en competències lingüístiques bàsiques

La Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua de Barcelona ha programat un mòdul de ‘Formació en competències lingüístiques bàsiques. Alguns col·lectius’

que s’impartirà els divendres

de 17 a 20 hores del 9 de gener al 27 de març. Forma part d’un curs anual que vol proporcionar eines i coneixements en l’ensenyament inicial de segones llengües i de formació instrumental a persones immigrades. Podeu accedir als formularis d’inscripció (a tot el mòdul o a sessions concretes) en aquest enllaç.

Curs d’estrangeria dirigit a professionals
de l’acció social

La Fundació Comtal organitza un curs d’estrangeria (programa pdf) dirigit a professionals i voluntaris d’entitats socials i d’administracions públiques que tindrà lloc del 3 de febrer al 3 de març en 9 sessions els dimarts i dijous de 14 a 16 hores. Per inscriure’s: juridic@comtal.org | 93 319 9855.

Tallers de governança dels bancs del temps,
19 i 20 de desembre

L’Associació Salut i Família organitza unes jornades de tallers de governança del Bancs del Temps divendres 19 de desembre de 16 a 21.30 hores i dissabte 20 de 9.30 a 14.45 hores a l’Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia 190-192, Barcelona). La programació (pdf) inclou un taller sobre lideratge amb perspectiva de gènere, una conferència sobre ‘Societat civil i governança’ a càrrec de Sara Berbel, dues taules rodones d’experiències i un videofòrum.  Ja està oberta la inscripció online.

Més iniciatives d’entitats d’ECAS per Nadal

La Fundació Marianao proposa regalar aquestes festes el calendari solidari que han editat amb la col·laboració de la Unió Esportiva Santboiana de rugby, amb 12 fotografies de l’entitat i jugadors del primer equip. El podeu comprar a la seu de Marianao (plaça Joan N. Garcia Nieto, Sant Boi de Llobregat) a partir de 3 euros. Podeu veure en aquests enllaços el vídeo i les fotografies de making of del calendari. D’altra banda, la Coral Espígol oferirà un concert de Nadal a benefici de la Fundació Acollida i Esperança aquest diumenge 21 de desembre a les 18 hores a la Parròquia de Crist Redemptor de Barcelona (Av. Mare de Déu de Montserrat 34). Podeu consultar al web d’ECAS un recull de totes les propostes d’entitats d’ECAS per aquest Nadal de les que us hem anat informant a través dels butlletins.

Fira Solidària de Nadal de Barcelona,
fins el 23 de desembre

L’Ajuntament de Barcelona reedita enguany la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social, que oferirà productes de més de 30 entitats socials, empreses d’economia social i Centres Especials de Treball que formen part de la Xarxa d’Economia Social de Barcelona. La fira estarà oberta fins el 23 de desembre als Jardinets de Gràcia, de dilluns a divendres de 12 a 21 hores i els caps de setmana d’11 a 21 hores.

Adhesió a la Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació

L’Agència de Comunicació Social forma part d’aquesta iniciativa impulsada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació, LaFede.cat – Organitzacions per la Justícia Global i la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), entre altres organitzacions, per “generar consciència social al voltant del dret a la informació i la comunicació” i construir “una xarxa de col·laboració entre entitats i oberta a la ciutadania que articuli aquesta reivindicació de cara als poders públics”. Avui se celebrarà la reunió de formalització de la xarxa i s’iniciarà la feina conjunta per elaborar el Pla d’Actuació i Comunicació 2015. +info al web de la xarxa

‘Mira’m als ulls’, premi de relats curts

L’Associació del Personal de “la Caixa” impulsa el Premi de relats curts ‘Mira’m als ulls’, d’històries solidàries o de superació personal, vivències reals o inventades. Els textos, de 4.000 caràcters amb espais com a màxim, competiran en quatre categories: infantil (menors de 14 anys), juvenil (de 15 a 25 anys), adult (de 25 a 65 anys) i sènior (majors de 65 anys). Amb els 40 relats finalistes s’editarà un llibre a benefici d’alguna entitat del tercer sector. La data límit per enviar els relats és el 31 de desembre.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2014 ECAS, All rights reserved.