Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL 19.abril.2013 Logo
 1. Reunió d’entitats socials amb la vicepresidenta del Govern
 2. Sant Jordi 2013 amb l’acció social: activitats de les entitats d’ECAS
 3. El grup promotor de la ILP hipotecària la retira perquè no es desvirtui
 4. Tallers d’emprenedoria social: 10, 17 i 24 de maig a ECAS
 5. Jornada sobre innovació, aliances i tendències a l’emprenedoria social
 6. Nova data de la jornada d’Aprenentatge i Servei: 10 de juny
 7. Espectacle culinari de Ferran Adrià amb el Casal dels Infants
 8. Els reptes d’emancipar-se avui, jornades a Saragossa 9 i 10 de maig
 9. Formació amb perspectiva de gènere organitzada per Surt i DDiPAS
 10. ‘Al límit per la crisi’, reportatge a 8tv amb declaracions de Teresa Crespo
 11. Formació sobre malalties de llarga durada, mort i dol per a voluntaris
 12. ‘Corro per a les addiccions’, nova campanya de Projecte Home

 

Reunió d’entitats amb la vicepresidenta del Govern 

Vuit representants d’entitats socials –entre ells la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo— s’han reunit aquesta setmana amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per transmetre-li la realitat dels qui més pateixen la crisi i exposar-li les preocupacions del sector. Per fer front a l’increment de les desigualtats i l’augment de la pobresa severa, que ens porten a una societat dualitzada amb risc de fractura social, els professionals hem plantejat diverses demandes i propostes que la vicepresidenta –convocant de la trobada per establir un diàleg amb el sector– s’ha compromès a estudiar.


 

Sant Jordi 2013 amb l’acció social 

Diverses entitats membres d’ECAS organitzen nombroses activitats amb motiu de la Diada de Sant Jordi, dimarts que ve 23 d’abril: repartiment i venda de roses, venda de llibres de segona mà i de llibres editats per les pròpies entitats, instal·lacions didàctiques i de sensibilització, projeccions de videoart… Podeu veure el recull complet al web d’ECAS.


 

Es retira la ILP hipotecària perquè no es desvirtui

Després que el Partit Popular aprovés en solitari aquesta setmana al Congrés el projecte de llei de reforma hipotecària, les entitats promotores de la ILP per la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social–entre elles ECAS a través de la Taula del Tercer Sector– hem decidit retirar-la per evitar que es desvirtui. El comunicat del grup promotor denuncia “la voluntat del PP d’aprofitar la tramitació parlamentària de la ILP per desvirtuar les propostes d’aquesta iniciativa ciutadana” i afirma que “la proposta del PP suposa una burla als interessos de les persones afectades per processos d’execució hipotecària i a la societat”.


Tallers d’emprenedoria social a ECAS

Els propers dies 10, 17 i 24 de maig s’impartiran a la seu d’ECAS, en horari de 10 a 13.30 hores, tres tallers formatius en emprenedoria social, gratuits amb inscripció prèvia. El primer plantejarà ‘Com iniciar projectes d’emprenedoria en el marc d’entitats socials?’, el segon abordarà ‘Com impulsar l’empresa social un cop creada?’ i el tercer tractarà sobre ‘Com establir aliances sòlides entre empreses socials?’. Els tres inclouran una part teòrica i una participativa i, donat que són per a nivells d’iniciació diferents, la inscripció no és en bloc, sinó independent per a cada taller. La setmana vinent rebreu el programa complet. 


‘Innovant amb aliances: tendències sectorials i territorials a l’emprenedoria social’

El Departament d’Empresa i Ocupació i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) oganitzen la jornada ‘Innovant amb aliances: sobre tendències sectorials i territorials a l’emprenedoria social a  Catalunya’, el proper 29 d’abril de 9.30 a 13.30 hores a l’Edifici MediaTIC- Barcelona Activa (Llacuna, 162, Barcelona). Es donaran a conèixer experiències d’emprenedors i empreses socials que innoven amb aliances sectorials o territorials i s’aprofundirà en el paper de les aliances en una taula rodona amb la participació de la directora de Comunicació, Marketing i Innovació de Suara Cooperativa, Àngels Cobo. Cal inscriue’s prèviament.


 

Nova data de la jornada d’Aprenentatge i Servei 

La jornada sobre la metodologia d’Aprenentatge i Servei aplicada a les entitats socials que us anunciàvem al darrer info ACCIÓ SOCIAL, coorganitzada per ECAS i la Fundació Jaume Bofill, ha estat reprogramada i finalment se celebrarà el 10 de juny al matí (de 10 a 13 hores aproximadament). La impartirà Charo Batlle, membre de la xarxa d’emprenedors socials innovadors Ashoka, tal com estava previst. Properament en rebreu la informació completa i s’obriran les inscripcions.


Espectacle de Ferran Adrià amb el Casal dels Infants

‘Ferran Adrià i la fàbrica de menjar solidari’ és el títol de l’espectacle gastronòmic i solidari –a benefici del Casal dels Infants– que tindrà lloc el proper 9 de juny a l’Auditori de Barcelona. L’acte acostarà al públic els processos i secrets de l’alta gastronomia catalana a través de l’humor i l’entreteniment, gràcies a la participació d’estrelles de la cuina i personatges dels programes de TV3 Polònia i Crackòvia. Les entrades estan a la venda a través de Ticketmaster i tenen un preu de 20 euros. +info


 

Els reptes d’emancipar-se avui

Els dies 9 i 10 de maig se celebren a Saragossa les jornades ‘El reto de emanciparse hoy. Un salto adelante’ organitzades per FEPA (Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Asistits). S’hi inclouen les conferències del sociòleg i filòsof Saul Karsz sobre l’acompanyament educatiu, la doctora en educació social Carme Montserrat sobre l’itinerari formatiu de joves extutelats, la pedagoga social Carmen Julve sobre el treball afectiu-emocional i l’educador Miguel Melendro sobre el trànsit a la vida adulta; així com dues taules rodones i el visionat del documental Corredores de fondo. Per inscriure’s (60€, 40€ socis de FEPA) cal enviar la butlleta que s’inclou al programa (PDF) a gestio@fepa18.org.


Formacions amb perspectiva de gènere, organitzades per Surt i la xarxa DDiPAS 

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i Fundació Surt ofereixen un curs sobre l”Abordatge de la violència masclista des d’una perspectiva intercultural’, en quatre sessions que tindran lloc els dies 10, 17, 24 i 31 de maig de 9.30 a 14.30 hores (durada total: 20 hores presencials). La formació és gratuïta i cal inscriure’s enviant un correu a formacio@asceps.org (Laura Baseiria) a la seu de Fundació Surt (c/ Guàrdia 14 baixos, Barcelona). Els objectius són analitzar la problemàtica, donar a conèixer la situació de les dones migrades que pateixen violència masclista i facilitar eines de detecció i intervenció davant de casos de maltractament a dones de cultures diferents. Podeu consultar aquí el contingut de les sessions


 

‘Al límit per la crisi’, reportatge a 8tv 

El programa Equip de Reporters de 8tv parla dels efectes extrems de l’actual crisi al reportatge ‘Al límit per la crisi’, amb la participació de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, explicant la tasca de les entitats d’acció social i les dificultats econòmiques per mantenir els programes d’atenció. També hi intervenen Josep Moya, de l’Observatori de Salut Mental de Catalunya, i el professor d’ESADE Joan Ramis-Pujol, i es recullen els casos dels ciutadans Francisco Aroca, Bela Sosleia i Guillermo Caez.


Formació sobre malalties de llarga durada, mort i dol per a voluntaris

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza una formació sobre ‘Malalties de llarga durada i mort. L’elaboració del dol’ els proper dijous 2, 9 i 16 de maig de 16 a 20 hores. El curs d’adreça a persones voluntàries que fan acompanyament en els darrers moments de la vida i l’imparteix Núria Carsí, infermera i consultora clínica a l’Espai de Salut. Inscripcions (preu: 25€, places limitades) fins el 24 d’abril: formació@voluntaris.cat.


   

‘Corro per a les addiccions’ amb Projecte Home

Projecte Home Catalunya llança la campanya ‘Corro per a les addiccions’ per sensibilitzar sobre els riscos de l’abús de drogues i altres conductes addictives. L’entitat vol fomentar que els participants de curses populars es posin una samarreta blanca amb el lema ‘Corro X a les Addiccions’ que Projecte Home regalarà a qui vulgui córrer en solidaritat amb la campanya (les samarretes es poden sol·licitar a info@projectehome.cat). Aquest dissabte 14 d’abril la Cursa BH 6.2 Milles de Montgat comptarà amb una trentena de corredors solidaris. +info.


Agència de Comunicació Social | comunicacio@acciosocial.org |T. 93 268 3442 
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946 |  ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.