Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL  Logo
 1. Els partits polítics debatran sobre pobresa, ocupació, migracionsi presons
 2. ECAS reclama desbloquejar amb urgència el programa de RMI
 3. Comitiva d’ECAS a Anglaterra per conèixer model d’agències de col·locació
 4. Ple total al 1r Diàleg DDiPAS, amb Sara Berbel i Sílvia Requena
 5. Nova data per a l’acte de commemoració dels 10 anys del PaD
 6. S’amplia 3 mesos el termini de recollida de signatures per a la ILP hipotecària
 7. Jornades del CEESC sobre  participació infantil i juvenil
 8. Jornada sobre l’adopció d’infants amb necessitats especials
 9. Curs sobre asil i protecció internacional
 10. Microrelats per unes relacions en igualtat
 11. ‘Regant el Cedre’, campanya de suport a l’entitat

 

13 de novembre, 10h: debat social pre-25N

Tal com us anunciàvem al darrer infoACCIONS, el proper dia 13 de novembre a les 10 hores celebrarem un debat amb els referents en temes socials de les principals formacions polítiques al voltant de quatre blocs temàtics: ocupació i inserció laboral, pobresa, migracions i àmbit penitenciari. Hi participaran Anna Figueras (CiU), Eva Granados (PSC), Laura Massana (ICV-EUiA), Rafael López (PP) i un candidat a determinar per ERC; el moderarà la periodista Rita Marzoa. Podeu veure aquí la convocatòria. Us hi esperem! 


 

ECAS reclama desbloquejar urgentment la RMI

 

La compareixença dels consellers Mena i Cleries aquesta setmana al Parlament no va aclarir la situació actual en relació al col·lapse del programa de Renda Mínima d’Inserció, i no va servir tampoc per avançar en el compromís adquirit pel Govern de presentar una nova llei abans que acabi l’any. ECAS va emetre una nota de premsa el mateix dimarts, després de les intervencions a la Diputació Permanent, reclamant desbloquejar amb urgència el programa.


Comitiva d’ECAS per conèixer el model anglès d’agències de col·locació privades

 

Els propers dies 5 i 6 de novembre, una comitiva d’ECAS formada per set persones vinculades a la Junta Directiva i la Comissió d’Inserció Sociolaboral, viatjaran a Anglaterra per visitar diferents agències de col·locació privades: Serco, A4e, Ingenus i Coventry & Warwickshire CDA. El viatge s’emmarca en el procés de reforma dels serveis d’ocupació a Catalunya i té per objectiu conèixer el model anglès, que va iniciar ja fa uns anys una reconversió similar a la que vol desenvolupar el Govern català.    


 

Ple total al 1 r Diàleg DDiPAS

 

La Sala Maragall del Pati Llimona es va omplir dilluns per sentir les dues ponents del 1r Diàleg organitzat per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS), Sara Berbel i Sílvia Requena. Totes dues van estar d’acord que el lideratge femení existeix, però ni és exclusiu de les dones, ni totes les dones l’exerceixen. A partir de la pregunta ‘Què aporten les dones a les organitzacions socials i empresarials?’, les convidades van contrastar les seves visions i la seva experiència. | Crònica al blog de DDiPAS


Desè aniversari PaD: nova data

 

Amb motiu de la vaga general convocada per al proper 14 de novembre, l’acte de commemoració dels 10 anys del Panel de Desigualtats de la Fundació Jaume Bofill s’ha posposat al 4 de desembre, al mateix lloc i hora: sala Prat de la Riba de l’IEC, 19 hores. Lluís Saez, Salvador Busquets i Sonia Fuertes debatran a partir de la pregunta: ‘La pobresa, és només conseqüència de la cirsi?’.


S’amplia tres mesos el termini de recollida de signatures de la ILP

 

La Mesa del Congrés dels Diputats ha concedit a les entitats promotores de la ILP per la dació en pagament una ampliació de tres per a la recollida de signatures: es podran presentar fins al 25 de gener de 2013. L’organització preveu tenir registrades d’aquí a pocs dies les 500.000 signatures necessàries, però ha demanat l’ampliació per mantenir la mobilització social i com a compensació pel retard de dos mesos a causa de la manca d’agilitat de la Junta Electoral a l’hora d’entregar les caixes amb els fulls de signatures. +info


Les jornades del CEESC debatran sobre la participació infantil i juvenil

Les VI Jornades d’infància i educació social organitzades pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) –el proper 16 de novembre- giraran entorn al paper i la importància de la participació infantil i juvenil en el context actual. Comptaran amb tres taules d’experiències i quatre grups de treball sobre la participació en la família, el lleure, l’escola i la comunitat. Us hi podeu inscriure gratuïtament a través d’aquest enllaç.


Casal dels Infants i Casal l’Amic, premiats per la seva tasca

 

Les entitats d’ECAS Casal dels Infants i Fundació Casal l’Amic han estat guardonades amb el Premi per la Pau que atorga l’Associació per a les Nacions Unides i el Premi Civisme 2012 en la modalitat premsa escrita (per la revista d’acció social l’Amic), respectivament. Moltes felicitats a totes dues!!


    

Adopció d’infants amb necessitats especials

‘Trenquem el desconeixement, obrim oportunitats’, és el lema de la jornada sobre adopció d’infants amb necessitats especials que organitza la Fundació IReS. Tindrà lloc el proper 26 de novembre de 9 a 17 hores a la Casa del Mar de Barcelona i cal inscriure’s prèviament (activitat gratuïta).


Curs sobre asil i protecció internacional

 

Fundació ACSAR organitza un curs sobre asil i protecció internacional els dimarts i dijous des del 27 de novembre al 31 de gener de 19 a 21 hores a la seu de l’entitat (Portaferrissa 13 bis, Barcelona). El curs està pensat per a capacitar professionals i persones interessades en dret internacional públic, així com aquelles relacionades amb els àmbits dels drets humans, la protecció internacional, i el treball social amb població immigrada. La formació possibilita la realització de practiques una vegada finalitzi..


 

Microrelats per unes relacions en igualtat

 

L’Institut Català de les Dones organitza un concurs de micorelats de 420 caràcters per unes relacions en igualtat amb motiu de la commemoració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Es tracta d’escriure a la pàgina de l’ICD a Facebook abans del 9 de novembre. El primer premi és un xec regal de 150 euros a l’Abacus.

 


  

Regant el Cedre

L’Assocació Cedre impulsa la campanya ‘Regant el cedre’ amb l’objectiu d’augmentar el nombre de col·laboracions amb l’entitat: fent-se soci, a través de donatius o com a voluntari d’algun dels programes de l’entitat..


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.