Skip to content

 

Núm. 198 | 20.12.2018

Beca Dev Reporter 2019

Lafede.cat ha convocat la 4ª edició de la beca DevReporter per fomentar l’elaboració i publicació de reportatges periodístics de qualitat que aprofundeixin en les causes de les injustícies i les desigualtats aquí i arreu per contribuir a la construcció de justícia global. Compta amb 240.000 a repartir entre  projectes presentats per ONG i periodistes amb preacords de publicació. El termini de presentació de propostes finalitza el 14 de febrer. | Presentació (PDF)

Nou Debat Catalunya Social
sobre el sistema de pensions

L’Ateneu Barcelonès (Canuda 6) acollirà la presentació del dossier realitzat per la periodista Natàlia Vila ‘El sistema de pensions a Espanya. Les febleses d’un model que urgeix una solució duradora’ i el posterior debat, dimarts 29 de gener de 9.20 a 10.45h. | Inscripcions | D’altra banda, aquesta setmana Roger Civit, fins ara responsable d’incidència política de la Taula del Tercer Sector, ha estat nomenat nou director de l’entitat.

Polítiques públiques i desigualtats

Teresa Crespo, vocal de pobresa d’ECAS, subratlla a l’article ‘La coproducció a les ciutats, un repte per al tercer sector’ la importància de l’apoderament de la societat civil per fer possible una col·laboració públicosocial basada en la participació i la corresponsabilitat. Així mateix, intervé al reportatge ‘La segona oportunitat’ de l’especial ‘Desigualtats’ que Betevé ha realitzat sobre les dotze fites de l’Estratègia d’inclusió i de reducció de les desigualtats de Barcelona 2017-2017, vinculada a l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

‘L’educació avança en clau 360’, 30 de gener

La jornada anual de l’aliança Educació 360 ‘L’educació avança en clau 360’ tindrà lloc el 30 de gener de 9 a 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre 5). S’hi analitzarà l’experiència d’aquest primer any de l’aliança, es compartiran les línies futures de treball, s’hi presentarà la crida Centres Educatius 360 i es coneixeran experiències internacionals. | Programa | Inscripció presencial | Inscripció streaming

Concert per Projecte Home, 4 de gener

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya oferirà el concert ‘Vida’ per recollir fons per a Projecte Home el 4 de gener a les 20h a L’Auditori (Lepant 150, Barcelona). Amb aquesta actuació  celebra el seu 25è aniversari amb la participació de les seves dues orquestres insígnia, els Alevins i la JONC, dirigides per Josep Pons i Manel Valdivieso.| Entrades | Fila 0

Campanya
#unallarperfercamí

Arrels Sant Ignasi ha posat en marxa la campanya #unallarperfercamí per recaptar 5.000 euros que els permetran seguir acollint i acompanyant persones sense llar o en situació d’addicció. Els pisos d’inclusió tenen un cost de 75 euros persona/dia que cobreixen les despeses de la llar, alimentació, higiene, seguiment educatiu, tallers, medicació, tractaments odontològics i sortides de lleure. S’hi  poden fer aportacions a través de migranodearena,
givingtuesdaytransferència.

Campanya nadalenca de ‘Remenja’mmm’

El projecte ‘Remenja’mmm. Massa bo per llençar-ho’ de Nutrició sense fronteres, Rezero i la Fundació Banc de Recursos ha iniciat una campanya contra el malbaratament alimentari a través de la plataforma Ulele amb l’objectiu d’aconseguir 3.000 euros per sensibilitzar consumidors i restauradors sobre la importància de reduir la generació de residus alimentaris. L’empresa Veritas Supermercats farà una donació de 3.000 euros si s’aconsegueix l’objectiu. | Aportacions

‘Tornar a començar’, ajut per emprenedors

Acció Solidària contra l’Atur ha iniciat la campanya ‘Tornar a començar’ per nodrir el seu Fons de Solidaritat pel Treball Digne, que permet atorgar préstecs sense interessos a persones a l’atur o amb treballs precaris perquè puguin crear-se o consolidar un lloc de treball mitjançant l’emprenedoria (autònoms, petita empresa, cooperativa, etc.). L’entitat ja ha finançat més de 14.000 projectes, creat més de 16.000 llocs de treball i donat préstecs per valor de 17 milions d’euros.

2ª edició del Seminari d’Economia Crítica

La Fundació Marianao organitza la segona edició del Seminari d’Economia Crítica, que es cursarà del 14 de gener al 15 d’abril de 2019. Les sessions es duran a terme els dilluns de manera quinzenal de 19 a 21h a l’Espai Mercè Rodoreda (Plaça Mercè Rodoreda 3-5, Sant Boi de Llobregat). Us hi podeu inscriure a través d’aquest formulari, per correu electrònic a escola@marianao.net, al telèfon 93 630 30 62 o presencialment a la seu de l’entitat (Plaça Joan García-Nieto s/n) fins el 10 de gener.

Edcamp Associacionisme i Voluntariat, 2 de febrer

L’Edcamp Associacionisme i Voluntariat tindrà lloc el 2 de febrer de 9.30 a 13h a Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer 30, Barcelona). Es tracta d’un espai on persones associades, voluntàries i d’equips tècnics d’organitzacions del sector compartiran experiències a fi de millorar la formació que s’ofereix al sector. | Inscripcions | Vídeo Edcamp pas a pas!

‘Mirar, pensar…actuar!’, jornades al juliol

Les jornades d’educació mediàtica ‘Mirar, pensar…actuar!’ que organitza AulaMèdia a principis de juliol a Barcelona comptaran amb un espai en què el professorat podrà presentar experiències sobre l’anàlisi de mitjans, la producció audiovisual i les xarxes socials a l’aula. Les presentacions han de ser de 15 minuts i s’han de proposar mitjançant un resum de 30 línies en aquesta fitxa que cal enviar al correu info@aulamedia.org fins el 15 de gener.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció