Skip to content

Seminari d’innovació social per la inclusió
a Barcelona, 10 de desembre

Dimecres 10 de desembre de 9 a 14 hores tindrà lloc el seminari ‘INNOVACIÓ SOCIAL per la inclusió a la ciutat de Barcelona’, dirigit a professionals d’entitats de Barcelona i, especialment, d’aquelles que pertanyen a l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. La jornada comptarà amb una xerrada sobre ‘Què s’entén per innovació social?’ i quatre taules rodones paral·leles al voltant d’experiències en els àmbits de salut, habitatge, inserció sociolaboral i educació, cultura i arts. Us podeu inscriure en aquest formulari online.

La història de persones sense llar en retrats, fins el 30 de novembre

La Xarxa d’atenció a persones sense llar impulsa ‘Retrats sense sostre’ per donar veu a persones sense llar a través de l’art, la recerca i la comunicació. Fins el 30 de novembre, els retrats artísticsetnogràfics s’exposaran en diversos espais de Barcelona. Un equip de persones sense llar coordinat per l’Associació Càmeres i Acció ha enregistrat el projecte i estrenarà el resultat en forma de documental a la Filmoteca el 27 de novembre.

25N, dia internacional contra
les violències envers les dones

El proper 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i, a més dels actes institucionals, la Xarxa de Dones feministes contra la violència – Ca la Dona ha fet públic un manifest “Contra la Violència i la Indiferència: Subversió i Autodefensa Feminista” i convoca el mateix dia 25 a les 19 hores a la Rambla de Canaletes de Barcelona.

Seminari formatiu sobre transparència a l’OTS

Amb  motiu de l’entrada en vigor de la Llei de Transparència, l’Observatori del Tercer Sector ofereix una masterclass el proper 1 de desembre de 10 a 13 hores al Centre Cívic Cotxeres Borrell (Viladomat 2-8, Barcelona), impartida per Pau Vidal i Montse Fernández. La sessió té un preu de de 45 euros (50% per a la segona persona d’una mateixa entitat) i abordarà què implica la llei per a les entitats no lucratives i què podem fer per respondre a les seves demandes. +info web OTS

‘Pobres energètics davant el fred’, article de Teresa Crespo

El Periódico de Catalunya ha publicat un article de la presidenta d’ECAS reclamant accions més efectives per part dels Governs estatal i català en relació a la pobresa energètica, que a les portes d’un nou hivern continua sent una greu amenaça per a més d’un 10% de la població catalana. Teresa Crespo recorda que les entitats ja vam considerar insuficient el decret aprovat fa un any per la Generalitat, amb escàs impacte (se’n van poder beneficiar menys de mil famílies) i ara suspès per la impugnació del Govern espanyol davant el Tribunal Constitucional. Al marge del nou decret que demanat pel Parlament, Crespo proposa alternatives vinculades a la responsabilitat social de les empreses energètiques que es tradueixin en accions preventives. Article en PDF

Toni Albà actua a benefici d’ACIDH,
22 de novembre

L’actor Toni Albà oferirà una tarda d’espectacle a benefici dels programes d’ACIDH per a persones amb intel·ligència límit el proper dissabte 22 de novembre a les 19 hores al teatre de l’entitat (Milà i Fontanals 49, Barcelona). Les entrades (12 euros /10 per a socis) ja es poden comprar a la seu d’ACIDH (Siracusa 53, Barcelona.

Ball de màscares amb Dona Kolors,
22 de novembre

Dissabte 22 de novembre la sala Luz de Gas acollirà un ball de màscares a benefici de Dona Kolors, projecte d’inserció sociolaboral de dones impulsat per El Lloc de la Dona. Les entrades tenen un preu de 15 euros (17 euros a taquilla).

Concert de gospel per l’Associació “in via”, 29 de novembre

El Cor Gospel’hearts cantarà a benefici de l’Associació “in via” dissabte 29 de novembre a les 20.15 hores al Casino l’Aliança del Poblenou. Les entrades (10 euros) ja es poden comprar a la seu de l’entitat (Amistat 15, Barcelona) i a l’Aliança del Poblenou (Rambla Poblenou 42, Barcelona).

‘Beneficència o Benestar Social?’,
publicació de la Fundació Apip-Acam

L’últim número de la revista Políticas Sociales en Europa, editada per la Fundació Apip-Acam i Editorial Hacer, porta per títol Beneficiència o Benestar Social? i recull les reflexions sobre els esdeveniments i les conseqüències de la crisi econòmica en matèria de serveis socials i l’abordatge de qüestions com la pobresa, l’habitatge, l’atenció a la infància, l’atur o la distribució de la riquesa formulades durant unes jornades promogudes per l’entitat i l’associació Impuls a l’Acció social. Podeu adquirir la publicació per un preu de 6 euros encarregant-la a través del correu electrònic hacer@fundacioapipacam.org.

Concert de l’Escolania
de Montserrat pels 35 anys de la Fundació Joan Salvador Gavina

La celebració del 35 aniversari de la Fundació Joan Salvador Gavina s’inicia divendres 19 de desembre a les 19 hores amb un concert solidari a càrrec de l’Escolania de Montserrat a l’Església de Sant Agustí de Barcelona. Les entrades (20 euros) es poden comprar online o a la seu de l’entitat (Nou de la Rambla 39-41, Barcelona). També es poden fer aportacions al compte de la fila zero “la Caixa” ES78 – 2100-3063-92-2200049350

Voluntaris per a mentoria
amb infants i joves d’AFEV

L’AFEV busca estudiants universitaris que vulguin fer de voluntaris al projecte ‘Acompanya un infant’ (vídeo del projecte) d’acompanyament individual a un infant o jove una tarda a la setmana durant el curs escolar. Per sumar-te al projecte pots omplir aquest formulari, enviar un correu a voluntariat@afev.org o trucar al 936241719. + info | Capítol del programa ‘Vincles’ (TV3) amb l’experiència d’una voluntària i un jove d’AFEV.

Tancament i conclusions del projecte VERSO

El proper 4 de desembre al matí tindrà lloc al Palau Centelles de Barcelona (Baixada de Sant Miquel 8) la Jornada de tancament i conclusions del projecte VERSO, organitzada pel Departament de Benestar Social i Família amb la participació de la UAB i les entitats que hi han col·laborat: Fundació Ared, Fundació Èxit, Punt de Referència, Casal dels Infants per a l’Acció Social als Barris i Voluntaris en Assessoria Empresarial. +info al web | programa PDF

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442