Skip to content
  
info ACCIÓ SOCIAL
21.febrer.2014
  1. Segona Jornada DDiPAS: ‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’
  2. Marxes contra l’atur del 22 al 27 de febrer
  3. Sessió de cloenda del cicle ‘Canvi d’època al Tercer Sector’, 24 febrer
  4. ‘El meu referent’, campanya de Punt de Referència
  5. Al·legacions al projecte de reducció d’hores d’assistència a les residències
  6. Web ‘Guanyem-hi tots’, distibució d’estocs d’empreses entre entitats
  7. Jornades ‘Adolescents fora de joc’, 27 i 28 de febrer
  8. JIS ofereix exposicions gratuïtes dirigides a joves
  9. Campanya de Sant Jordi 2014 d’Ared i Salta
  10. Circ i acció social, espectacle gratuït a Barcelona

‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’

 

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social organitza la 2ª jornada DDiPAS: ‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’, el proper 27 de març de 9 a 14 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu al maig, la sessió oferirà una panoràmica de les polítiques d’equitat de gènere a Europa i una taula de diàleg sobre els drets de les dones en els àmbits laboral, sexual i reproductiu, així com en relació als càrrecs directius. A més, en el marc de la jornada es lliurarà el Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere  en la seva segona edició (es poden presentar candidatures fins al 8 de març). Insrcipcions a través d’aquest formulari online. | Veure programa en PDF 


 

Marxes contra l’atur del 22 al 27 de febrer

La Coordinadora d’Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya va presentar ahir en roda de premsa les marxes contra l’atur que tindran lloc entre els dies 22 i 27 d’aquest mateix mes. Les marxes defensaran també la Renda Garantida Ciutadana i s’iniciaran el dissabte 22 de febrer a les 9 hores a la plaça de l’Ajuntament de Castelldefels. Després de recórrer el Baix Llobregat durant cinc dies, la primera marxa confluirà el 27 de febrer a les 17.30 hores a la plaça Catalunya de Barcelona amb la del Vallès (iniciada el mateix dia a Montcada i Reixach), en una manifestació que arribarà al Parlament (veure cartell en PDF).


Sessió de cloenda del cicle ‘Canvi d’època al Tercer Sector’, 24 febrer

Un espai de diàleg sobre ‘Impacte: fer visible l’aportació de les entitats a la societat’ clausurarà dilluns 24 de febrer a les 18 hores al Palau Macaya de Barcelona el cicle Canvi d’època al tercer sector organitzat per l’Observatori del Tercer Sector (OTS). Victor Bayarri, especialista en SROI, i Pau Vidal, coordinador de l’OTS, oferiran un diàleg sobre l’avaluació de l’impacte social i Ampans i Plataforma Educativa exposaran les experiències d’avaluació de l’impacte de les activitats que desenvolupen. Cal inscriure’s prèviament.


‘El meu referent’, campanya de Punt de Referència

L’Associació Punt de Referència ha llençat la campanya ‘El meu referent’ per donar a conèixer la realitat dels joves extutelats i implicar a més persones en el suport d’aquests joves, posant-se al seu costat com a referent, acollint-lo a casa o col·laborant econòmicament amb l’entitat . Al web s’hi recullen testimonis de voluntaris i joves de l’entitat i de personatges coneguts que han pogut comptar amb un referent a la seva vida. També hi pot participar qualsevol persona amb ganes d’explicar la seva experiència, mitjançant un formulari al web i la possibilitat d’enviar un vídeo a comunicacio@puntdereferencia.org.


Al·legacions al projecte de reducció d’hores d’assistència a les residències

Els cinc col·legis de professionals de l’atenció a gent gran que han presentant un document d’al·legacions conjuntes al projecte d’ordre del Govern per reduir les hores assistencials a les residències geriàtriques consideren que les mesures previstes comportarien una reducció de la qualitat assistencial i, a mitjà i llarg termini, el deteriorament de la salut física i psíquica dels residents. A més, adverteixen que l’estalvi immediat que suposaria la nova regulació, que “respon exclusivament a una motivació d’estalvi econòmic”, es convertiria a la llarga en un “increment de la despesa pública per tal d’afrontar les necessitats derivades” del deteriorament de la salut de les persones. Llegir nota de premsa (PDF)


 

Nou web ‘Guanyem-hi tots!’

El web Guanyem-hi tots!, impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, permet a empreses i particulars cedir materials que no necessiten i a les entitats socials sol·licitar-los i difondre quines necessitats materials tenen. L’objectiu és allargar la vida útil de tot tipus d’objectes i ajudar les entitats en l’acompliment dels seus projectes.  Per a més informació: voliempresa@voluntaris.cat


Jornades ‘Adolescents fora de joc’, 27 i 28 de febrer

Els propers dies 27 i 28 de febrer se celebren les jornades ‘Adolescents fora de joc’,  organitzades per l’Institut d’Infància i Món Urbà, que tindran lloc al Col·legi d’Advocats de Barcelona. Inclouran un passi del documental ‘Vides exemplars: adolescents del segle XXI’, dirigit per Oriol Rovira, i quatre taules rodones sobre relacions sexuals i afectives, noves tecnologies, educació i famílies. Cal inscriure’s online.


JIS ofereix exposicions gratuïtes per a joves

Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) disposa de tres exposicions gratuïtes dirigides als joves que es poden sol·licitar gratuïtament a l’entitat (sandra@joves.org | 93 412 93 10). Les exposicions són ‘Autoestima’t’, de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària;  ‘Mira’t i informa’t’, amb informació bàsica sobre el VIH/sida, conductes de risc i ús de preservatius; i una altra sobre VIH/sida creada a partir dels còmics presentats en diversos certàmens organitzats per JIS.


Campanya Sant Jordi 2014 d’Ared i Salta

La Fundació Ared i l’empresa d’inserció Salta estan preparant la campanya de Sant Jordi d’enguany i ofereixen roses de tela, galetes decorades, espelmes i agulles. Podeu consultar els preus en aquest enllaç, per a més informació: ariana@fundacioared.org.


Circ i acció social, espectacle gratuït a Barcelona

L’escola de circ de la Casa Santiago de Salamanca, un projecte d’escola-ofici per a joves en situació d’exclusió social— oferirà gratuïtament l’espectable ‘Don Circote de la Mancha’ (cartell en PDF) el proper dissabte 8 de març a les 18 hores a l’Escola Pia de Balmes (Balmes 208, Barcelona). No hi ha reserva d’entrades.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.