Skip to content

Núm. 144 | 21.07.2016

Aquest és el darrer info ACCIÓ SOCIAL abans de les vacances, tornem al setembre! BON ESTIU!

Les entitats socials reivindiquen la independència del tercer sector respecte dels poders polítics

“El nostre objectiu és transformar la societat per fer-la més justa i equitativa. Ho fem treballant en diversos fronts i col·laborant amb tots aquells que hi poden contribuir: administracions públiques, poders polítics, moviments socials… però mantenint sempre la nostra independència i sense perdre de vista la nostra raó de ser: estar al costat de les persones, en especial les més vulnerables, perquè es respectin els seus drets com a ciutadans”. Així ho va expressar Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, durant la jornada sobre ‘Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual’ celebrada a Barcelona el 8 de juliol amb la participació d’un centenar de professionals de l’àmbit social, tant públic com privat no lucratiu. | Nota de premsa en PDF

Acte de signatura del 3r Pla
de Suport al Tercer Sector Social

El proper dilluns 25 de juliol a les 12h tindrà lloc l’acte de signatura del III Pla de Suport al Tercer Sector Social al Palau de la Generalitat (Plaça de Sant Jaume 4, Barcelona). L’acte comptarà amb les intervencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Oriol Illa. Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció prèvia fins demà, divendres 22.

Més de 50 professionals a la sessió de treball del Làbora

Divendres 15 de juliol més de 50 professionals del programa Làbora es van reunir a Barcelona en una jornada de treball per consensuar la missió, la visió i els valors del programa. L’objectiu d’aquesta sessió és redefinir i avaluar els aspectes essencials del Làbora comptant amb l’expertesa i experiència de tots els professionals que construeixen dia a dia el projecte. Arran dels punts plantejats a la sessió de treball per part de membres dels equips de direcció, prospecció, orientació i formació, s’avaluarà la necessitat d’incorporar nous elements a la missió, visió i valors del programa, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, FEICAT i Creu Roja. La jornada va comptar amb la presència de Jordi Gusi, gerent d’ECAS, i de Teresa Roigé, directora general del programa.

Preinscripció oberta per la nova edició d’Activa’t del setembre

La nova edició d’Activa’t començarà al mes de setembre, ja es pot consultar el calendari. La preinscripció estarà oberta fins al proper 31 de juliol via formulari online. Activa’t és un procés d’aprenentatge personal i col·lectiu que vol potenciar les competències, la capacitat d’evolució personal i l’apoderament de joves per tal que puguin engegar processos de transformació social al seu entorn. Per a això, utilitza la metodologia Transition Towns (Iniciatives de Transició). Per participar-hi cal tenir entre 20 i 35 anys, residir a la província de Barcelona i tenir estudis finalitzats o estar en l’últim any. La formació està reconeguda per la Universitat de Barcelona i equival a 5 crèdits ECTS. Per a més informació, escriviu a dani@novact.org o truqueu al 93 551 47 14.

‘Rebaixes en drets humans’, 21 de juliol

La campanya Roba Neta organitza la ruta ‘Rebaixes en drets humans. El Portal de l’Àngel, com mai l’has vist’. Sota el lema ‘un viatge únic a l’interior de les clavegueres de la indústria del tèxtil global’, la ruta passarà per les botigues de grans marques ubicades al centre de Barcelona de la zona per donar a conèixer la realitat d’aquest sector econòmic globalitzat i les desigualtats que genera. La cita és dijous 21 de juliol a partir de les 18h a portal de l’Àngel amb Plaça Catalunya. Sortiran grups cada 30 minuts aproximadament. L’activitat és gratuïta i no es necessita inscripció prèvia.

GATS celebra el seu 15è aniversari

En el marc del cicle Esperanzah!, GATS celebra el seu 15è aniversari avui dijous 21 de juliol a partir de les 20h amb un concert de Joan Garriga, de la Troba Kung-Fú, i Madjid Fahem, guitarrista de Manu Chao – La Ventura. Tindrà lloc al Xiringo, a la platja del Prat de Llobregat i l’entrada és gratuïta. El cicle Esperanzah! vol presentar així, amb música d’arreu del món, la vuitena edició de la festa de l’economia solidària que se celebra cada tardor al Prat de Llobregat. Els concerts continuen durant aquest cap de setmana amb la Party Hard-heavy Metal Beach Night i la música de l’Europa de l’est de l’Ensamble Concertantí de Barcelona.

Ajuts 2016 a iniciatives socials i de cooperació del CEESC

El termini de presentació de projectes a la convocatòria d’ajuts a iniciatives socials i de cooperació del CEESC s’ha ampliat fins al 25 de juliol. Les propostes han respondre a dues tipologies: la de cooperació internacional, que es duguin a terme a països empobrits però també dins l’àmbit nacional, i que promoguin la professió d’educadors social o l’associacionisme professional, o altres iniciatives; o la de projectes innovadors que fomentin l’ocupació en l’educació social. Les bases de la convocatòria estan disponibles en català i en castellà. Per a més informació contacteu el CEESC al 93 452 10 08 o al correu electrònic ceesc@ceesc.cat.

Concurs fotogràfic ‘Un click, una sonrisa’ de Sonrisas de Bombay

Sonrisas de Bombay presenta la setena edició del seu concurs fotogràfic ‘Un click, una sonrisa’ sota el lema ‘La receta para sonreír’, ja que enguany el tema escollit és la gastronomia índia. Les imatges guanyadores formaran part del nou material solidari que sortirà a la venda per Nadal, els beneficis del qual es destinen als projectes de salut, educació i desenvolupament que l’entitat porta a terme a l’Índia. Per participar, cal enviar un màxim de tres imatges al correu electrònic eventos@sonrisasdebombay.org, amb el títol, data i lloc on es va fer la foto, i dades personals abans del 4 de setembre. Per a més informació, consulteu el dossier del concurs.

Jornada d’Atlàntida sobre immigració i interculturalitat, 21 d’octubre

L’Associació Atlàntida, professionals per la Interculturalitat, prepara per al proper 21 d’octubre una jornada amb el títol ‘Bones pràctiques d’intervenció amb immigració i interculturalitat’, adreçada a professionals del tercer sector que treballen amb persones migrants. L’objectiu de la trobada és la presentació i reflexió d’experiències de treball positives sobre processos interculturals al nostre país, d’àmbits i territoris diversos, així com projectes d’altres països europeus com França i Itàlia. Les bones pràctiques tindran relació amb l’ensenyament, la salut i la inclusió social. Per a més informació contacteu l’associació al correu electrònic atlantidamigra@gmail.com o al telèfon 670 84 42 57.

Marianao i Teb amb
la Robòtica Creativa

La Fundació Marianao i el Teb són dues de les entitats organitzadores de la 2a Trobada de Robòtica Creativa que tindrà lloc divendres 22 de juliol de 9.30h a 19h a la Plataforma d’Educació Social Martí Codolar (Avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer 8-12, Barcelona). Al llarg de la jornada, les entitats participants compartiran els aprenentatges sobre robòtica educativa que han portat a terme durant aquest curs, en un ambient lúdic. S’hi presentaran activitats amb el robot Zowi, impressió 3D, Lego i el TinkerKit d’arduino. La inscripció és gratuïta i està oberta, consulteu el programa complet.

La Fundació Comtal obre per vacances

‘Obrim per vacances’ és el projecte que dóna continuïtat a les activitats que el Centre Obert Tria de la Fundació Comtal porta a terme durant tot el curs amb activitats extraescolars per a infants i joves. Les activitats d’estiu van començar a finals de juny i s’estendran fins al 12 d’agost. Al primer casal, ja finalitzat, hi van participar 100 infants i joves. El segon anirà de l’1 al 12 d’agost amb una previsió de 60 places. Per últim, les colònies i campaments es faran del 22 al 26 de juliol amb la participació de 50 infants entre 6 i 12 anys, i 25 adolescents entre 13 i 16 anys, que conviuran a una casa de colònies a Planoles.

Formació 2016-2017 de l’Escola Pia

L’Escola Pia ha obert la preinscripció per a les diverses formacions que ofereix per al proper curs: PFI d’auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers, PFI d’auxiliar d’establiments hotelers i restauració, auxiliar de restauració (programa Injove de Garantiva Juvenil) i ajudant de cuina. Els PFI són certificats de professionalitat de nivell 1 per al qual no hi ha cap requeriment acadèmic, i s’hi poden inscriure joves entre 16 i 21 anys sense el títol de graduat en educació secundària. Per a més informació, contacteu l’Escola Pia al telèfon 93 319 32 54 o a calassanci@escolapia.cat.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció