Skip to content

 

 

Núm. 252 | 22.04.2021

“El temps que estem perdent és clau”

Sira Vilardell, vicepresidenta d’ECAS, ha reivindicat a El Periódico la urgència de formar Govern: “estem en una crisi sense precedents i el temps que estem perdent és clau, perquè s’haurien d’estar posant en marxa mesures de protecció”. Ha estat en un article sobre les urgències pendents de la formació del nou executiu, que també recull entre d’altres les demandes de la Taula del Tercer Sector. En un article a l’Ara sobre el debat ‘Catalunya Social’ organitzat precisament per la Taula, es recull també la veu de Raúl Martínez, vocal de migracions d’ECAS, que denuncia que “les lleis estan fetes per dir als migrants «ves-te’n»”.

Campanyes per un St. Jordi solidari

La Fundació IRES ha engegat la 9a edició de la campanya #UnaRosaPerUnaCausa per St. Jordi, en què ofereixen roses digitals que revelen històries de vulnerabilitat i superació a través de poemes i roses físiques. També Sant Joan de Déu ofereix #RosesQueDibuixenSomriures il·lustrades per usuaris i usuàries dels seus centres en les sessions d’artteràpia i altres productes. El CFP Maresme ha organitzat uns Jocs Florals per als usuaris de diverses entitats mataronines que atenen persones amb una problemàtica de salut mental i la Fundació Arrels ofereix diversos productes elaborats als seus tallers. A més, altres entitats com la Fundació Jubert Figueras, el Centre d’Acollida Assís, la Fundació Ared i la Fundació Comtal també han obert campanyes per Sant Jordi.

La Taula considera “inadmissible” la sentència del TSJC sobre la mort de Rosa Pitarch

La Taula del Tercer Sector ha rebutjat en un comunicat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha anul·lat la sanció de 500.000 € que va rebre Gas Natural per haver tallat el subministrament a la Rosa, la dona de 81 anys que va morir el 2016 a Reus per l’incendi causat per una espelma. La Taula considera que la sentència és “inadmissible” i denuncia que deslegitima la Llei de Pobresa Energètica.

Projecte Home atén 1.279 persones amb addiccions a Catalunya

El Projecte Home ha fet publiques les dades d’atenció de l’entitat durant el 2020, en què ha atès 1.279 persones i 8.043 més han participat en el seus programes de prevenció de drogues. En una roda de premsa en línia, l’entitat ha destacat que les dones han estat les més perjudicades, amb més consum d’alcohol, més trastorns mentals i més dependència econòmica, i s’ha marcat com a repte principal per fer front a les conseqüències de la pandèmia garantir la inserció sociolaboral. Amb motiu del 25è Aniversari, a més, Projecte Home està publicant una sèrie de sis vídeos amb les opinions i visions d’alguns dels protagonistes de la seva història.

ECAS es reuneix amb la CUP i el PSC per reclamar una legislatura social

ECAS s’ha reunit amb Raúl Moreno, del PSC, i Eulàlia Reguant i Basha Changuerra, de la CUP, per reclamar una legislatura social que abordi no només a les necessitats urgents de la població, sinó també a les transformacions estructurals que requereix la societat a mitjà i llarg termini. En aquest sentit, Xavier Puig, president d’ECAS, junt a la resta de representants de la Junta Directiva, han remarcat la urgència per formar un Govern que acabi amb la incertesa del període de Govern en funcions. ECAS espera poder reunir-se també amb ERC, JxC i ECP en les properes setmanes.

Amics de la Gent Gran farà arribar 1.500 ‘Roses Contra l’Oblit’ a les persones grans

Més de 1.500 persones voluntàries es mobilitzaran demà 23 d’abril per aconseguir un ‘Sant Jordi En Companyia’, a iniciativa d’Amics de la Gent Gran. L’entitat organitza un programa d’activitats per acompanyar les persones grans i fer-les partícips de la festivitat. A més del repartiment de roses, l’entitat preveu fer trucades de suport emocional, lliurament de llibres, suport a les residències, activitats locals diverses, implicar persones públiques i sensibilitzar a través de les xarxes socials.

Nova Botiga Amiga
a Sta. Coloma
de Gramenet

Formació i Treball ha ampliat la presència de la seva cadena d’establiments Botiga Amiga a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb una nova obertura a l’Av. Generalitat, 32, de Sta. Coloma de Gramenet. La nova botiga se suma a les 14 ja existents vinculades al projecte Moda Re- de Cáritas Española. El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint la inserció de persones en risc d’exclusió social del territori.

‘Canvi climàtic i activisme digital pel clima’

Ajuda en Acció organitza les jornades ‘Canvi climàtic i activisme digital pel clima’, els propers dies 29 d’abril i 4, 5, 6, 11 i 12 de maig. Les diverses sessions abordaran els models alternatius de producció i consum, la desinformació, les migracions climàtiques i el gènere, l’educació al voltant del clima, l’activisme -eines de comunicació i incidència- i l’ecofeminisme. Seran sessions online i cal inscripció prèvia. | Vídeo

Assís inaugura el CRI La Violeta

Assís ha inaugurat el nou Centre Residencial d’Inclusió La Violeta al barri de Sarrià – St. Gervasi. El centre comptarà amb 26 places d’acollida per a dones, i té l’objectiu de donar atenció social i allotjament per tal de frenar els efectes de l’exclusió residencial que pateixen les dones, oferint eines i recursos personals, espais d’apoderament i un acompanyament integral per a la definició d’un projecte vital propi. Comptarà amb el suport econòmic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’

La Federació Catalana de Voluntariat Social presenta el dimarts 27 d’abril la guia ‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’. Serà en una jornada virtual conduïda per la periodista Mònica Terribas, de 9:30h a 11h. La guia pretén fer palesa la importància del voluntariat inclusiu i que les entitats incorporin mesures d’accessibilitat a la gestió dels seus plans de voluntariat. | Inscripció

2a edició de ‘Capgirem el món’

Lafede.cat, el Consell de la Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya organitzen la segona edició de ‘Capgirem el món‘, un cicle en què cada dimecres de maig a les 19h a través de Twitch, activistes i periodistes aproparan els drets humans i la justícia global als joves. S’hi abordaran l’espoli al Sàhara Occidental (5 de maig), l’activisme digital contra l’extrema dreta (12 de maig), la transfòbia i els drets laborals (19 de maig) i el racisme i el dret a vot (26 de maig).

“Empreses compromeses amb la inclusió laboral de les persones amb discapacitat”

La FECETC i la Fundació CIES organitzen el 29 d’abril el webinar “Empreses compromeses amb la inclusió laboral de les persones amb discapacitat“, adreçat a empreses. Albert Vilariño, consultor en responsabilitat social corporativa i integració de la discapacitat, repassarà les obligacions que tenen en aquesta matèria. Cal inscripció prèvia a través de laboral@fecetc.org.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció