Skip to content

Núm. 115 | 23.04.2015

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI! Pots consultar al web d’ECAS un recull de propostes per celebrar-la de manera solidària i col·laborar amb iniciatives de diverses entitats per captar fons per als seus projectes.

Presentem el llibre Reinventar-se com a aposta de futur reivindicant la nostra vocació transformadora

El debat ‘Claus d’èxit en el procés de reinvenció de les entitats socials’ va emmarcar ahir la presentació de Reinventar-se com a aposta de futur, el llibre que recull els aprenentatges del programa REINVENTA’T. A la taula hi van intervenir Luis María López-Aranguren, de la Fundación Tomillo; Àngel Font, de la Fundació Bancària “la Caixa”; Carlos Cuatrecasas, de la Fundació KPMG; i Sonia Fuertes, membre de la Junta Directiva d’ECAS. Nota de premsa | Llibre (PDF)

ILP Renda Garantida Ciutadana | Instem el Parlament a aprovar amb urgència mesures que assegurin uns mínims vitals per a tothom

Coincidint amb el final de la ronda de compareixences al Parlament de Catalunya en relació a la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania, des d’ECAS hem emès una nota de premsa demanant a les forces polítiques que donin resposta amb la màxima celeritat a la petició presentada amb el suport de més de 120.000 signatures i cinquanta organitzacions. A les entitats socials que veiem en la RGC un instrument útil de lluita contra la pobresa ens preocupa la confusió generada les darreres setmanes al voltant del model de prestació que planteja la ILP i el cost que podria representar, amb interpretacions equívoques i càlculs desmesurats que s’utilitzen per desqualificar i titllar d’inviable la proposta. Per aquest motiu, demanem un estudi rigorós i contrastat que permeti conèixer el cost real que suposaria.

Crida de Pobresa Zero als partits a reaccionar contra la pobresa des de l’àmbit local

Amb motiu de les eleccions municipals del proper 24 de maig, la plataforma Pobresa Zero ha difós una declaració (PDF) emfatitzant l’impacte a global que tenen les polítiques locals i fent una crida a partits i agrupacions polítiques a reaccionar. El document inclou propostes de lluita contra la pobresa que es poden desenvolupar a nivell municipal, com augmentar la inversió social, impulsar polítiques d’ocupació o fer front a l’evasió i el frau fiscal.

Propostes de la Taula del Tercer Sector
per les eleccions municipals

La Taula del Tercer Sector ha recollit al document ‘Més esforços contra la pobresa i les desigualtats’ (PDF) 60 propostes per als nous consistoris que sorgeixin de les eleccions municipals del mes de maig. Entre les demandes s’inclou afrontar la reforma dels serveis socials bàsics, compactar els ajuts i les prestacions existents, i consolidar la renda infantil per a famílies pobres i els nous programes d’ocupació. S’ha iniciat una roda per presentar les propostes a les diverses formacions polítiques, i representants de la Taula ja s’han reunit amb Carina Mejías (C’s), Maria José Lecha (CUP), Alfred Bosch (ERC) i Jaume Collboni (PSC).

Cursos per a responsables de voluntariat d’entitats socials

La Federació Catalana del Voluntariat Social organitza al maig tres formacions dirigides a responsables de voluntariat d’entitats socials: Comunicar el voluntariat: la clau de l’èxit, Elaborar el pla de voluntariat i Tècniques i recursos per a l’acompanyament dels voluntaris. Podeu consultar aquí els descomptes en la inscripció.

El vel integral a debat,
publicació monogràfica

La Fundació ACSAR ha publicat una monografia sobre El vel integral a debat (PDF) que recull diversos articles d’anàlisi sobre la sentència emesa el passat mes de juliol pel Tribunal Europeu de Drets Humans en relació a la llei francesa aprovada l’any 2010, que va prohibir l’ús del vel integral als espais públics.

Panoràmic de les associacions de Barcelona

El Consell d’Associacions de Barcelona ha publicat la primera edició del Panoràmic de les Associacions de Barcelona (PDF), una recerca transversal sobre l’estat i l’evolució del conjunt del teixit associatiu de la ciutat, que inclou dades tant a nivell de ciutat com per districtes.

Atenció familiar a persones dependents funcionals, publicació d’APIP-ACAM

L’últim número de la revista Políticas Sociales en Europa, Aportaciones de las familias al bienestar y apoyos facilitadores, reflexiona sobre el paper de la família en les funcions de criança i atenció a les persones en situació de dependència funcional. Podeu adquirir la publicació, editada per la Fundació Apip-Acam i Editorial Hacer amb un preu de 6 euros, encarregant-la per correu electrònic hacer@fundacioapipacam.org.

Espectacle solidari de Ferran Adrià amb el Casal dels Infants

La fàbrica de menjar solidari, projecte a benefici del Casal dels Infants, torna a obrir les seves portes amb l’espectacle de gastronomia i humor ‘El concurs’. Es representarà diumenge 10 de maig a les 18h al Liceu amb la participació de Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Christian Escribà i Minoria Absoluta. Entrades a la venda online.

‘Punt i Seguit’, teatre social a Gavà

La Companya de Teatre de Femarec oferirà una funció del seu nou espectacle Punt i Seguit, dirigit per Glòria Rognomi, aquest diumenge
26 d’abril a les 19h a l’Espai Maragall de Gavà. L’obra té per objectiu trencar estigmes sobre les discapacitats i fer reflexionar sobre la vida i la mort. Veure tràiler de l’obra.

Programa de beques de formació professional

L’Escola Pia de Catalunya inicia un Programa de Beques de Formació Professional amb la finalitat de facilitar l’accés a itineraris formatius mitjançant l’estudi de cicles de Grau Mitjà i Grau Superior i de Programes de Formació i Inserció. La sol·licitud estarà oberta fins demà 24 d’abril en el cas dels graus mitjos i fins el 8 de maig per als superiors. Nous Cims també ofereix un programa de beques (PDF) per facilitar l’accés formatiu a joves en risc d’exclusió social (formulari PDF).

Jornada de drogodependències de Projecte Home: inscripció oberta

Ja està oberta la inscripció (veure formulari) a la VII edició de la Jornada de drogodependències que organitza anualment Projecte Home. Amb el títol ‘La rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials’, inclou un plenari sobre Mesures Penals Alternatives, una taula rodona sobre projectes de rehabilitació i experiències de persones usuàries i professionals d’entitats.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.