Skip to content

Núm. 142 | 23.06.2016

Recordatori: ‘Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual’, 8 de juliol

La inscripció encara està oberta per a la jornada Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual, que tindrà lloc divendres 8 de juliol de 9 a 14h a l’Edifici 25 del Recinte de l’Escola Industrial (Comte d’Urgell 187, Barcelona). ‘Situació i perspectives del tercer sector d’acció social’ és el títol de la ponència marc del consultor en gestió, intervenció i polítiques socials Fernando Fantova. La taula rodona ‘Diferents perspectives del tercer sector avui’ comptarà amb la participació de Rosa Balaguer, directora del Casal dels Infants; David Fernàndez, periodista i exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya; Joan Segarra, president de La Confederació; i Montse Pineda, coordinadora d’incidència política de Creación Positiva. | +info al webPrograma definitiu en PDF

XII edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya

La nova edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya, sota el lema ‘Entre les places i els palaus’, es desenvoluparà del 29 de juny a l’1 de juliol a la Sala de les Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica 10, Barcelona). Entre els diversos debats i ponències, dimecres 29 de 12 a 14h tindrà lloc una taula rodona sobre ‘Treball, precarietat i pobresa’ amb la participació de Teresa Crespo com a portaveu de la plataforma Pobresa Zero-Justícia Global; Eduard Jiménez, economista i consultor en polítiques socials; i Daniel Raventós, professor d’Economia de la Universitat de Barcelona. La inscripció és gratuïta i romandrà oberta fins dimarts 28 de juny. Per a més informació consulteu el programa complet.

3.000 llars ateses pel programa de pobresa energètica d’ECAS i l’Ajuntament de BCN

El comitè estratègic del programa de pobresa energètica impulsat per ECAS i l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquesta setmana per fer el balanç dels primers sis mesos. Durant aquest temps s’han desenvolupat 100 plans d’ocupació amb els quals s’ha format agents i informadors d’eficiència energètica, el 52% dels quals es trobava en situació d’atur de llarga durada. El programa ha efectuat intervencions a gairebé 3.000 llars, amb la tramitació de 536 bons socials de llum, 231 talls de subministraments i la reducció del cost de factures mitjançant un canvi de potència o de comercialitzadora, o mesures de discriminació horària, entre altres. Les visites a les llars finalitzen el 22 de juliol i durant els mesos d’agost i setembre es farà la justificació tècnica i econòmica.

2a Edició del Màster d’Estudis Avançats en Exclusió Social

L’Escola Universitària d’Infermeria Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona organitzen la segona edició del Màster d’Estudis Avançats en Exclusió Social, que s’impartirà entre els mesos de setembre de 2016 i juny de 2017. L’objectiu del curs és promoure investigacions i pràctiques socials especialitzades que puguin donar resposta a les necessitats i als drets bàsics de les persones en l’Estat del benestar, i entre els docents hi ha professionals d’entitats membres d’ECAS com ara Xavier Orteu, director d’Insercoop, i Joan Uribe, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials. El termini de formalització de la preinscripció finalitza el 30 de juny. La documentació, el calendari i els requisits ja estan publicats.

Premis d’Actuació Cívica
de la Fundació Carulla

La Fundació Carulla convoca la XXXIV edició dels Premis d’Actuació Cívica. És tracta de sis guardons dotats amb 5.000 euros cadascun que volen donar a conèixer i distingir la tasca de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, la literatura, l’economia, el dret, l’acció social i cívica, l’associacionisme o la integració social i laboral. En aquesta convocatòria es vol donar un paper especialment rellevant a la tasca social vinculada a l’objectiu del premi. El termini de presentació de candidatures, a través d’aquest formulari online, finalitza el 22 de juliol.

Inscripcions obertes per a la 1a edició
de l’Escola d’Estiu de l’Economia Solidària

La Xarxa de l’Economia Solidària (XES) i la Fundació Cívica Esperanzah organitzen la primera edició de l’Escola d’Estiu de l’Economia Solidària, que tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol a diversos espais d’El Prat de Llobregat. La formació consta de quatre blocs: economia de les cures, feministes i solidàries; estructures del Comú; poder local i economia solidària; i creació i enfortiment dels mercats socials locals. Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes. Al díptic i al programa hi trobareu més informació.

Joan Uribe, president de FEANTSA

El director de Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona, Joan Uribe, ha estat escollit president de la federació europea que agrupa les organitzacions que treballen amb persones sense llar, FEANTSA. L’elecció va tenir lloc durant l’assemblea general de l’entitat, celebrada aquest mes a Brussel·les després del congrés anual ‘Impulsant el consens europeu per guanyar la lluita al sensellarisme’. Durant l’esdeveniment es van compartir experiències sobre el model Housing First i es va presentar una guia sobre el tema.

Arriba la 17a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat

La 17a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, es desenvoluparà del 30 de juny al 17 de setembre a les escoles del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i altres entitats. Aquest programa formatiu té l’objectiu de millorar els coneixements i les competències de les persones implicades en el món associatiu per enriquir la seva que duen a terme a les seves entitats, i s’adreça tant als voluntaris com al personal de coordinació i directiu. Consulteu totes les formacions, seus i horaris al programa complet. Les inscripcions es formalitzen via formulari online.

ECOM ofereix a les entitats els materials de ‘Vides diverses’

ECOM, el moviment associatiu de persones amb discapacitat física, proposa l’exposició i el documental ‘Vides Diverses’ a les entitats socials. Aquesta iniciativa vol difondre els valors de la diversitat social i la convivència a partir del testimoni de persones amb discapacitat física que han fet el pas cap a una vida independent, superant limitacions i barreres que no només són físiques, sinó també mentals. Les entitats interessades en fer una projecció del documental amb un col·loqui posterior i en instal·lar l’exposició als seus locals, poden contactar amb ECOM trucant al 93 451 55 50 o escrivint al correu comunicacio@ecom.cat.

#Motxilla2016 pel casal d’estiu de la Salut Alta

La Fundació Salut Alta engega enguany la campanya #Motxilla2016 amb el lema ‘No se la traurà de sobre!’, destinada al finançament de les activitats del casal d’estiu. La campanya està oberta a les aportacions econòmiques mitjançant la plataforma elmeugradesorra, tot i que també es recullen donatius a través del compte bancari indicat al web del projecte. El repte és aconseguir 3.000€ que permetin que uns 90 infants i joves puguin gaudir de les diverses propostes del casal d’estiu: sortides a la platja i al parc aquàtic, activitats esportives i culturals i els seus respectius desplaçaments.

III Torneig de Futbol Solidari de Projecte Home, 7 de juliol

Projecte Home organitza la tercera edició del Torneig de Futbol Solidari dijous 7 de juliol a les 16.30h al camp municipal de Montgat (Passeig Abat Escarré, s/n). La competició està oberta a la participació, que comptarà amb usuaris de l’entitat, voluntaris, treballadors i simpatitzants. Per jugar cal escriure a info@projectehome.org. L’entrada és gratuïta, tot i que hi ha un compte obert per a les aportacions solidàries de Fila 0: ES52 2100 3831 7102 0004 3846.

Nou llibre disponible sobre el tercer sector

La Fundació Apip-Acam i l’editorial Hacer posen a l’abast de les entitats el llibre ‘Transformaciones de las entidades sociales’, que fa un recorregut per l’evolució del tercer sector els darrers anys, marcada per la professionalització i el pas d’una gestió informal a una molt més complexa. Per disposar d’un exemplar contacteu amb hacer@fundacioapipacam.org.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció