Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL
23.maig.2014
 1. Diàleg amb Desmond Tutu sobre ‘Desigualtats i risc de violència’, 4 de juny
 2. Crida ciutadana contra l’abstenció a les eleccions europees
 3. Anna Terrón qüestiona el model migratori de la Unió Europea
 4. Més de 300 meses de vot per al Multireferèndum: 24 i 25 de maig
 5. Formació sobre la gestió d’organitzacions per projectes, 11 de juny
 6. El dossier sobre RMI de la Taula del Tercer Sector revifa el debat 
 7. Eleccions europees: defensa del dret dels estrangers a viure en família
 8. La Fundació IReS presenta la metodologia Aferra’t
 9. Estudi SROI del programa de suport a l’autonomia de la Fundació Àuria
 10. ‘Acompany’art’, festa de final de curs d’AFEV Barcelona
 11. Jornada sobre igualtat i no-discriminació, 27 de maig
 12. Jornada de bones pràctiques en inserció laboral, 30 de maig

‘Desigualtats i risc de violència’, amb Desmond Tutu

L’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu participarà en un diàleg sobre ‘Desigualtats i risc de violència: És possible la cohesió social sense garantir la dignitat de les persones?’ amb Teresa Crespo i el sociòleg Sebastià Sarasa. L’acte, organitzat per ECAS en el marc de l’entrega del XXVI Premi Internacional Catalunya tindrà lloc dimecres 4 de juny de 10.15 a 12 hores al Palau Macaya (Pg. de Sant Joan 108, Barcelona). La inscripció ja està oberta online, properament en rebreu més informació.


 

Crida contra l’abstenció a les europees

L’Agència de Comunicació Social d’ECAS va participar ahir a la jornada col·laborativa #DaTactic2 per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de l’abstenció a les eleccions europees. Un centenar d’activistes reunits en dos nodes, a Barcelona i Madrid, van llençar la campanya a través de les xarxes socials amb el lema #OccupyEP2014, hashtag que va ser trending topic en menys d’una hora i va registrar milers de tuits. Podeu llegir aquí una notícia de l’Agència de Comunicació Social publicada a Catalunyaplural.cat.


 

Anna Terrón qüestiona el model migratori de la UE

La UE no ha aconseguit harmonitzar el marc legal per fer possible una política migratòria que garanteixi l’espai de lliure circulació de persones previst als Acords de Schengen, i d’aquesta incapacitat sorgeix el qüestionament actual de la seva viabilitat. Així ho va explicar ahir Anna Terrón, ex Secretària d’Estat d’Immigració i actual assessora de la Comissària Europea d’Assumptes de l’Interior, Cecilia Malmström, al debat organitzat per ECAS en el cicle sobre polítiques socials de la UE. El proper abordarà Com afronta Europa el repte de l’ocupació? i comptarà amb Stanislav Ranguelov, coordinador d’ocupació, polítiques socials i seguiment del Fons Social Europeu a Espanya. | Crònica del debat d’immigració al web


 

Més de 300 meses per al Multireferèndum

Coincidint amb les eleccions europees, diversos col·lectius i moviments socials han convocat un Multireferèndum amb l’objectiu de preguntar sobre “qüestions bloquejades” a les institucions públiques i reivindicar pràctiques de democràcia directa. La convocatòria consta de quatre preguntes d’àmbit general (agricultura transgènics, deute públic, sector energètic i Iniciatives Legislatives Populars), més una cinquena de caràcter local que es votarà a determinats territoris. Malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central, dissabte 24 i diumenge 25 de maig es podrà votar en més de 300 meses arreu de Catalunya.


Formació sobre la gestió d’organitzacions per projectes, 11 de juny

L’Observatori del Tercer Sector organitza una formació sobre ‘Com aconseguir canvis a les organitzacions: la gestió per projectes’ dimecres 11 de juny de 10 a 15 hores a la Biblioteca Sagrada Família (Provença 480, Barcelona). La sessió se centrarà en com dirigir les energies, els recursos i les capacitats de les organitzacions cap a l’obtenció de resultats. El preu és de 75 euros (50% de descompte per a la segona persona de la mateixa organització). Cal inscriure’s online.


 

La reforma urgent de la RMI torna als mitjans

El dossier de la Taula del Tercer Sector Nova pobresa i renda mínima d’inserció ha posat de nou sobre la taula la reforma pendent del programa de Renda Mínima d’Inserció. L’Ara (veure notícia PDF) i El País (web / PDF) recullen la preocupació de les entitats per l’ajornament d’una qüestió urgent després que les restriccions d’accés introduïdes fa tres anys hagin deixat sense cobertura social nombroses persones en situació de vulnerabilitat. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, emfatitza a El País que “no pot ser que una prestació lligada a la recerca de feina castigui l’ocupació”.


Eleccions europees: defensa del dret dels estrangers a viure en família

L’Associació Salut i Família i la Coordinadora Europea pel Dret dels Estrangers a Viure en Família han fet arribar a les candidatures de diferents països europeus a les eleccions del proper 25 de maig una carta ‘Pel dret a la vida en família dels estrangers a Europa’ (PDF), que es complementa amb aquest document annex (PDF). L’objectiu és sensibilitzar les candidatures sobre les normes i pràctiques administratives de tota la Unió Europea que estan obstaculitzant el dret fonamental a la vida en família dels estrangers.


La Fundació IReS presenta la metodologia Aferra’t

En el marc del I Memorial Manuel Adroer Iglesias, la Fundació IReS va presentar ahir la publicació Innovació metodològica en inclusió social. Aferra’t. El projecte Aferra’t (veure vídeo) es va iniciar el 2012 plantejant “un canvi significatiu en el model tradicional, on és la mateixa persona qui es fa càrrec de la seva situació avaluant i dissenyant el seu propi pla de sortida, acompanyada pels professionals i amb el suport de les accions del projecte”. Per a més informació sobre la publicació: comunicacio@fundacioires.org.


Estudi d’inversió i retorn social (SROI) del programa de suport a l’autonomia de la FAP

La Fundació Privada Àuria presentarà un estudi del retorn econòmic i social del Programa de Suport a l’autonomia a la llar dimarts 3 de juny a les 18.30 hores en un acte a la seu de l’entitat (Avinguda Andorra 28, Igualada).  Es demana confirmar assistència a sroi@fap.cat. | Veure invitació


‘Acompany’art’, festa de final de curs d’AFEV Barcelona

Divendres 30 de maig AFEV Barcelona celebra la festa de final de curs ‘Acompany’art’, dedicada als infants, joves, voluntaris, professionals i famílies que participen al projecte d’acompanyament de l’entitat, oberta a la ciutadania. La celebració –a partir de les 18 hores al Casal de Joves Palau Alòs (Sant Pere més Baix 55)— comptarà amb mostres de dansa, percussió i circ, una exposició de fotografies, mostra d’audiovisuals i pica-pica. Per assistir-hi cal confirmar-ho prèviament: comunicaciobcn@afev.org. | Vídeo del projecte d’acompanyaments


Jornada sobre igualtat i no-discriminació, 27 de maig

La Xarxa Laboral del Casc Antic organitza la jornada ‘Igualtat i No-Discriminació a Barcelona: igualtat per a tothom!’ dimarts 27 de maig de 9.45 a 14 hores al Casal de Joves Palau Alòs (Sant Pere més Baix 55). Inclou una conferència del catedràtic de dret constitucional Fernando Rey Martínez sobre ‘La lluita contra la discriminació a Espanya: estat de la qüestió’, la presentació de projectes d’atenció a víctimes d’incidents discriminatoris i tres taules rodones sobre món laboral, accés a l’habitatge i cossos de seguretat i espais de privació de llibertat. Cal confirmar assistència: nodiscriminacion@redacoge.org.


 

Bones pràctiques en inserció laboral, 30 de maig

La Universitat de Barcelona organitza la VI Jornada de ‘Bones pràctiques per a la inserció laboral de les persones en risc d’exclusió’, divendres 30 de maig de 18.30 a 21 hores a la Sala de graus de Facultat de Pedagogia (campus Mundet). Inclou una taula d’experiències i bones pràctiques amb la participació de la Fundació Marianao, l’empresa d’inserció Solidança i l’Ajuntament de Polinyà. Ja està oberta la inscripció online. | Veure programa (PDF)


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.