Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL
25.abril.2014
 1. Canvi de data del debat sobre polítiques migratòries a la UE
 2. Debat sobre ‘Nova pobresa i Renda Mínima d’Inserció’, 13 de maig
 3. Fòrum La Primavera de les Associacions, del 8 al 10 de maig a Barcelona
 4. Nou programa d’emprenedoria per a persones amb discapacitat
 5. Jornada de Serveis Socials Bàsics del Camp de Tarragona, 9 de maig
 6. Jornada sobre els Punts d’Informació i Atenció a les Dones de Barcelona
 7. Jornada ‘El procés d’acompanyament amb adolescents a medi obert’, 9 de maig
 8. VIII Congrés de Salut Mental i Atenció Primària, 15 i 16 de maig
 9. Intress convoca un concurs fotogràfic sobre famílies
 10. Formacions gratuïtes per a associacions de Barcelona, inscripcions obertes
 11. Anna M. Suñer, nova coordinadora de la Comissió de Famílies d’ECAS

 

Debat sobre polítiques migratòries de la UE, canvi de data

La segona sessió del cicle de debats sobre polítiques socials europees, ‘Polítiques migratòries a la UE: Europa social o Europa-fortalesa?’ a càrrec d’Anna Terrón, presidenta d’InStrategies, no s’ha pogut celebrar aquesta setmana, tal i com estava previst. En els propers dies informarem de la nova data de la sessió. Disculpeu les molèsties.


‘Nova pobresa i Renda Mínima d’Inserció’, 13 de maig

En el marc del cicle de ‘Debats Catalunya Social’ organitzat per la Taula del Tercer Sector, el proper 13 de maig tindrà lloc una sessió sobre ‘Nova pobresa i Renda Mínima d’Inserció’ amb la participació de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo; Eduard Sala, director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac; i Pilar Aguilar, tècnica de gestió de la RMI de la Fundació IRES. D’altra banda, la Taula ha fet públic el document ‘Per una Europa sense pobresa, exclusions ni desigualtats’, que inclou 18 propostes adreçades als partits polítics amb vistes a les properes eleccions al Parlament Europeu, i organitza un cicle de formacions i debats coincidint amb la cita electoral. 


Fòrum La Primavera de les Associacions, 8-10 de maig

Els dies 8, 9 i 10 de maig l’Ajuntament de Barcelona organitza, amb la col·laboració del Consell d’Associacions de Barcelona, la vintena edició del Fòrum La Primavera de les Associacions. Enguany, i coincidint amb la Capitalitat Europea del Voluntariat que ostenta Barcelona, la trobada ofereix més continguts i porta per lema ‘L’Associacionisme és capital’. Podeu consultar online el programa complet i el formulari d’inscripció.


Emprenedoria per a persones amb discapacitat

La Fundació Servei Solidari i la Fundació Prevent impulsen el nou programa ‘Espai emprèn: ara tu’, d’emprenedoria per a persones amb discapacitat. El programa ofereix coneixements, assessorament tècnic personalitzat i altres eines per a la creació d’empreses que es detallaran en una doble sessió informativa el proper dimarts 29 d’abril, de 10 a 12h al matí i de 17 a 19h a la tarda, a la seu de la Fundació Prevent (Josep Tarradellas 8-10, Barcelona). Cal inscriure’s per telèfon o mail: 93 439 18 06 | c.donada@fundacionprevent.com.


Jornada de Serveis Socials Bàsics del Camp de Tarragona

Divendres 9 de maig se celebra la Jornada de Serveis Socials Bàsics del Camp de Tarragona, organitzada pels col·legis professionals de treball social, educació social i psicologia de Catalunya. Inclou una ponència de la doctora en filosofia Begoña Román sobre l’ètica als serveis socials bàsics, una taula rodona sobre la seva situació en el context actual de crisi, i un espai d’experiències i conferències simultànies. El cost de la inscripció és de 10 euros per a professionals i 5 euros per a estudiants i persones a l’atur.


 

Jornada sobre els PIAD de Barcelona

La Fundació Salut i Comunitat i l’Ajuntament de Barcelona organitzen la primera jornada del Punts d’Informació i Atenció a les Dones de Barcelona (PIAD), el proper dijous 8 de maig a l’Espai Jove La Fontana. L’acte inclou un espai de diàleg per repensar els serveis públics d’atenció a les dones, una exposició de bones pràctiques comunitàries, petites càpsules formatives sobre els drets de les dones i un tast dels tallers que es desenvolupen als PIAD. Inscripció online oberta (es disposa d’un espai per a infants).


Jornada ‘El procés d’acompanyament amb adolescents a medi obert’, 9 de maig

Divendres 9 de maig la Universitat Autònoma de Barcelona (Facultat de Lletres) acollirà la tercera edició de la jornada ‘El procés d’acompanyament amb adolescents a medi obert’, amb tallers simultanis, taules d’experiències i una conferència de Segundo Moyano, director del Programa d’Educació Social Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, sobre ‘Adolescents i projecte de futur: on és la promesa educativa?’. Com a prèvia a l’acte s’han organitzat càpsules formatives arreu del territori. A Tarragona, la Fundació Casal l’Amic, membre d’ECAS, oferirà una formació sobre el projecte A peu de carrer. Ja està oberta la inscripció online a la jornada.


VIII Congrés de Salut Mental i Atenció Primària

Amb el lema ‘Coincidències i divergències: integrant mirades’ els dies 15 i 16 de maig se celebra el VIII Congrés de Salut Mental i Atenció Primària, organitzat conjuntament per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i la Fundació Sant Pere Claver. Podeu consultar en aquest enllaç les tarifes i inscripcions.


 

Intress convoca un concurs fotogràfic sobre famílies

En el marc del 20è aniversari de l’Any de la Família, Intress organitza un concurs de fotografia sobre famílies amb el lema ‘1000 famílies, 1000 maneres de fer’ (vegeu aquí les bases del concurs). El termini per presentar fotografies finalitza el 15 de maig i la resolució del concurs es farà en una jornada de celebració de l’Any de la Família oberta a tothom que tindrà lloc el dia 4 de juny a partir de les 17.30h al Centre Cívic Vila Florida de Barcelona (Muntaner 544).


Formacions gratuïtes per a associacions de Barcelona, inscripcions obertes

Ja està oberta la inscripció a la formació de primavera de Torre Jussana, que programa 15 cursos, tallers i xerrades per a persones vinculades a associacions de Barcelona entre els mesos d’abril i juny. Les formacions són gratuïtes i se centren en àmbits com el fiançament, la gestió econòmica, la comunicació, la participació i el disseny de projectes.


 

Anna M. Suñer, nova coordinadora de Famílies

Anna M. Suñer, gerent de la Fundació Resilis i de la Fundació Infància i Famílies, del grup Plataforma Educativa, assumeix la coordinació de la Comissió de Famílies d’ECAS en substitució de Lita Álvarez, directora de la Fundació Quatre Vents. A més de coordinar la comissió, també representarà  ECAS a la PINCAT, Plataforma d’Infància i Família de la Taula del Tercer Sector. Suñer és llicenciada en psicologia i educació infantil i màster en direcció i gestió d’entitats sense ànim de lucre.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.