Skip to content

Núm. 101 | 25.09.2014

La Confederació respon als nous retards del Govern en el pagament a les entitats de serveis públics d’atenció a les persones

Davant l’anunci per part del Departament de Benestar Social i Família de nous retards en el pagament dels serveis residencials dirigits a infància, gent gran i discapacitat prestats per entitats socials, la Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya ha reclamat al Govern “compromís per revertir i minimitzar l’impacte de la situació”. La Confederació la considera insostenible i denuncia la incertesa generada per l’advertència del Govern que els retards podrien repetir-se en els propers mesos. | Nota de premsa de la Confederació

Seminari d’accions innovadores contra la pobresa i per la inclusió

El 29 d’octubre al matí tindrà lloc a Barcelona un seminari per posar en comú i debatre al voltant d’experiències i nous models d’intervenció per a una acció social transformadora. La trobada està impulsada per la Vocalia de Pobresa d’ECAS un any després de la jornada ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’. Aviat en rebreu més informació, però de moment ja us podeu reservar la data!

Manifestació per l’avortament lliure i gratuït, diumenge 28

Amb motiu del Dia internacional per la despenalització de l’avortament, la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït convoca una manifestació aquest diumenge 28 de setembre a les 12.30 hores a la plaça Catalunya de Barcelona. Manifest de la campanya.

Anàlisi de la Realitat Social

El Curs d’Anàlisi de la Realitat Social, organitzat per Cristianisme i Justícia, arriba a la seva 5a edició proposant “una metodologia que ens doni eines per llegir el gran procés de canvi que està vivint el nostre món” des de les perspectives econòmica, social, política i cultural. A partir del 18 d’octubre i fins al juny de 2015, les sessions tindran lloc un dissabte al mes de 10 a 14h. Inscripció oberta.

Trobada europea de mentoria social a Barcelona, 8 de novembre

La Coordinadora Mentoria per a la Inclusió organitza la primera trobada de mentores i mentors a Europa per reconèixer el seu rol com a voluntaris que ajuden a fer camí a persones en risc d’exclusió social. En el marc de la convocatòria tindrà lloc l’espai de formació ‘Potenciem’ (tallers per aprendre habilitats i competències) i la trobada ‘Fem xarxa’, d’intercanvi amb diferents organitzacions d’altres països europeus que presentaran els seus projectes i les seves bones pràctiques.

L’impacte de la nova llei de l’administració local, jornada el 9 d’octubre

Torre Jussana i la Fundació Pere Tarrés organitzen una jornada per conèixer i valorar com afecta la nova normativa de racionalització i sostenibilitat de l’administració local a les entitats socials. Se celebrarà el proper dijous 9 d’octubre de 18 a 20.30 hores a la seu de Torre Jussana (Avinguda Cardenal Vidal i Barraquer 30, Barcelona). Programa de la jornada | Inscripció online

 

‘Roda el món: canvia el xip’

La fundació Atlas ha llençat un nou vídeo per ‘canviar el xip’ després de ‘Jo també sóc d’Igualada‘, realitzat en resposta a la campanya de Plataforma x Catalunya que instava a recollir aliments “només pels de casa”. Amb la nova peça, primera d’una sèrie amb el lema ‘Roda el món: Canvia el xip’, ens proposen reflexionar a partir de la frase “el carrer està ple de moros” reivindicant la vida al carrer amb ironia i sentit de l’humor.

Curs de gestió de les emocions per a professionals de l’acció social

Probens organitza un curs de ‘Gestió de les emocions en contextos professionals educatius’ (veure programa PDF) adreçat prioritàriament a professionals vinculats a la inserció laboral. La formació és gratuïta i tindrà lloc els dies 21, 23, 28 i 30 d’octubre i 4 de novembre de 15.30 a 19.30 hores a la Casa del Mar de Barcelona (Albareda, 1-13). Per inscriure’s cal omplir aquesta fitxa d’inscripció i enviar-la a montse@probens.org

‘Reinvéntate’ a Madrid amb EAPN

El programa de reconversió d’entitats Reinventa’t’, impulsat per ECAS i realitzat entre els anys 2013 i 2014 a Barcelona amb 10 entitats de la federació, tindrà la seva rèplica a Madrid gràcies a un acord perquè la xarxa EAPN adopti la metodologia i el rol promotor amb un número d’entitats encara per determinar. ‘Reinvéntate’ utilitzarà la mateixa imatge i els materials desenvolupats per ECAS, i es durà a terme també en col·laboració amb Fundación KPMG i “la Caixa”.

Jornades de Bancs del temps, 16 i 17 d’octubre

‘Bancs del Temps x Conciliació de la Vida Familiar i Laboral’ és el lema

de les XIV Jornades Internacionals sobre Bancs del Temps que organitza l’Associació Salut i Família el propers 16 i 17 d’octubre a Barcelona. Inscripció oberta a través d’aquest formulari onlinePrograma (PDF).

Festival de curmetratges i videoclips a L’H

Joves per la Igualtat i la Solidaritat convoca la novena edició del MetropoL’His, un festival de curtmetratges i videoclips fets en 48 hores que enguany inclou, com a novetat, una sessió sobre curts de cooperació per al desenvolupament. Els videos es gravaran del 10 al 12 d’octubre i els premiats es donaran a conèixer el 24 d’octubre. Vídeo promocional

Compres solidàries online amb Wapsi.org

Wapsi.org és una eina de sensibilització i captació de fons impulsada per la Fundació Equilibri que aporta donatius a les entitats socials a través de la compra online. Permet fer compres online a més de 200 botigues (FNAC, Decathlon, Carrefour, Casa del Llibre…) i escollir una ONG amb la qual col·laborar econòmicament sense que tingui cap cost ni per a les entitats ni per als usuaris. Ja en formen part fundacions com Marianao, Germina i Arrels.

Facebook
Facebook

Twitter
Twitter

Web
Web

Si t’han reenviat aquest missatge i vols subscriure’t al butlletí, fes clic aquí.
Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2014 ECAS, All rights reserved.