Skip to content

Núm. 227 | 26.03.2020

Informacions en relació al coronavirus 

Com sabeu, l’equip d’ECAS estem teletereballant (de moment fins el 14 d’abril) i mantenim actualitzades en tot moment les pàgines del nostre web on recollim les informacions relacionades amb el sector social en general (tant de les administracions públiques com del tercer sector) i amb les entitats membres de la federació en particular. Si voleu enviar-nos comunicacions per difondre, escriviu-nos a comunicacio@acciosocial.org.

El tercer sector reclama protecció, confinament total i pagament dels seus serveis 

La Taula del Tercer Sector Social i La Confederació han emès dues notes de premsa conjuntes en què demanen al Govern disposar del material de seguretat i prevenció necessari per protegir les persones més vulnerables i els professionals que les atenen, i donen suport a a la petició d’un confinament total del país. La Confederació també ha reclamat el pagament íntegre dels serveis d’atenció a les persones gestionats per entitats i, juntament amb l’ACELLEC, ha denunciat el tracte desigual de l’Administració als treballadors del sector del lleure educatiu dels menjadors escolars.

Els Col·legis Professionals es mobilitzen per combatre la crisi del coronavirus

El Col·legi Oficial de Treball Social ha informat avui de la segona activació del seu Equip d’Intervenció en Emergències, i ha manifestat també en nota de premsa la seva posició al servei de la població més vulnerables. Les actuacions del centenar de Col·legis Professionals agrupats a La Intercol·legial per combatre la crisi de la Covid-19 es recullen en un comunicat conjunt que, a banda de l’activació d’equips específics, inclou guies didàctiques, recomanacions per als professionals, oferiments d’assessorament, recursos de formació i exposicions virtuals.  

POSPOSADES les activitats previstes fins l’abril 

La jornada sobre ‘El doble valor de les famílies. Experiències en l’àmbit de l’execució penal’, organitzada per la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal (CAPEP) d’ECAS, i la trobada de comunicació ‘Microinfluencers amb valors’, organitzada per l’Agència de Comunicació Social, queden suspeses mentre duri l’estat d’alerta i confinament. Us informarem de les noves dates tan bon punt siguin reagendades.

Impacte del coronavirus en les persones sense llar 

En els darrers dies ens hem pronunciat a diversos mitjans sobre les dificultats afegides per a les persones sense llar en l’actual context d’excepcionalitat.  Ferran Busquets, vocal de Pobresa d’ECAS, en parla a l’article d’El Punt Avui ‘Crida perquè els sense sostre no quedin aïllats’, i Jordi Gusi, gerent d’ECAS, assenyala “la falta de material, de pla i de directius clares” a ‘Confinament impossible per a 1.200 persones sense sostre’, publicat a La Vanguardia. Al reportatge ‘Sense refugi’ del digital Ctxt, Gusi afirma que “ara el que cal és buscar solucions perquè estem en terra ignota i ja hi haurà temps de dirimir responsabilitats, però és essencial que no se’ns oblidi”.

Kits d’emergència per a persones sense llar

ASSÍS Centre d’Acollida ha llançat una campanya de crowdfunding a la plataforma migranodearena.org per poder crear 1.200 kits d’emergència per a persones sense llar a Barcelona. Els kits contenen material bàsic per a la prevenció de la Covid-19, com ara mascaretes, hidrogel desinfectant, guants i sabó. | Col·laborar

Projecte Home: necessitat de mascaretes
i consells per passar el confinament 

Projecte Home ha llançat una crida per aconseguir mascaretes per protegir els residents i el personal de la seva comunitat terapèutica. Davant la incertesa de quan arribaran les demanades a les autoritats, fan una crida oberta a tothom que en pugui facilitar (adreceu-vos a o.esculies@projectehome.org). D’altra banda, i amb l’objectiu de col·laborar a fer més portable el confinament, l’entitat ha difós el vídeo de consells ‘Un cop de mà: Capítol 1’, primer d’una sèrie que emetran setmanalment mentre duri la situació actual.

Premi Bizcabar per a entitats que atenen col·lectius en risc afectades per la crisi de la Covid-19 

Bizcabar Patrimoni ha convocat el Premi Bizcabar de reconeixement i suport a entitats que treballen per millorar la situació de col·lectius en risc d’exclusió. En aquesta edició, i essent conscients que aquests col·lectius són els més perjudicats per l’actual crisi, la convocatòria es destina a projectes per atendre necessitats bàsiques de població vulnerable la situació de la qual s’hagi vist agreujada pel coronavirus. Només s’hi poden presentar entitats guanyadores en altres edicions, properament es publicaran les bases.

Un cafè per emprendre virtual 

Acció Solidària Contra l’Atur impulsa la segona edició de la campanya ‘Un cafè per emprendre’, de microdonacions per donar suport a persones emprenedores que volen iniciar projectes laborals per sortir de la situació d’atur. Donades les condicions d’excepcionalitat en què ens trobem, l’entitat proposa donar cafès virtuals, destinant el mateix import que costaria un cafè. | Col·laborar

Informació per a persones sense llar 

Arrels Fundació ha elaborat la guia Coronavirus: mapa de recursos per a persones que viuen al carrer a Barcelona (PDF), un mapa descarregable que recull informació pràctica sobre els recursos d’alimentació, higiene, roba, descans durant el dia i allotjament 24h que actualment estan actius a la ciutat de Barcelona. L’objectiu és que la ciutadania pugui ajudar les persones que viuen al carrer.

Festival ‘Esperanzah a casa’, març 

Aquesta última setmana de març podeu gaudir del festival ‘Esperanzah a casa’, una iniciativa promoguda per la cooperativa Esperanzah! Coop! –de la qual GATS forma part– que inclou concerts, xerrades i fins i tot una classe de dansa del ventre. Cada tarda fins el 29 de març a través del seu compte d’instagram.

Oberta la convocatòria per al VIII Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere 

L’Observatori del Tercer Sector i la xarxa Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) han convocat el VIII Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere, que reconeix la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones. S’hi poden presentar candidatures a través d’aquest formulari fins l’11 de maig. | Bases

Arxiu digital del Palau Macaya 

El Palau Macaya posa a disposició de la ciutadania el seu arxiu digital perquè es puguin consultar els dossiers publicats i veure les conferències que han tingut lloc en aquest equipament des de 2014. L’arxiu està dividit per cicles, temàtiques, nom de l’activitat, any o tipus de recurs.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció