Skip to content

Núm. 190 | 26.07.2018

Aquest és el darrer butlletí abans de les vacances d’estiu, tornem al setembre! BON ESTIU!

Celebrem els 15 anys d’ECAS
el 20 de setembre!

Reserveu la data: el proper 20 de setembre a les 20h us esperem al restaurant Norai Raval (Museu Marítim de Barcelona) per celebrar plegades el 15è aniversari d’ECAS. Serà una trobada informal per saludar-nos després de l’estiu, recordar el camí recorregut aquests 15 anys i pensar en els reptes de cara als propers… amb música i alguna sorpresa. Apunteu-vos-ho a l’agenda i al setembre rebreu els detalls de la convocatòria per poder-vos-hi inscriure. Comptem amb vosaltres!

Compromís del conseller Chakir el Homrani per millorar la RGC

L’informe sobre l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania elaborat per ECAS ha estat una de les qüestions clau abordades avui a la reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. La delegació de la federació l’ha encapçalat la seva presidenta, Sonia Fuertes, i per part del Govern hi han participat també Georgina Oliva i Josep Vidal. | +info: Nota de premsa

INSOCAT núm. 9 ‘Les veus
de la pobresa des de dins’

ECAS ha presentat l’informe d’indicadors socials INSOCAT núm. 9 ‘Les veus de la pobresa des de dins’, que posa de manifest els efectes emocionals i per a la salut de la pobresa més enllà de les privacions materials. El document alerta que són les dones i les famílies amb infants, especialment les monoparentals, les que pateixen més risc de pobresa. | Nota de premsa | Presència a mitjans

El tercer sector presenta full de ruta cap a l’equitat de gènere

La Confederació i la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social han presentat dues eienes per fer avançar el tercer sector cap a l’equitat de gènere en el marc de la jornada ‘Gestionem el canvi per a l’equitat de gènere’. Per una banda, l’informe de diagnosi L’ocupació en el Tercer Sector Social de Catalunya des de la perspectiva de gènere permet concretar els reptes de l’estratègia sectorial; per l’altra, la Guia de gestió del canvi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya  inclou 30 propostes i un full de ruta en quatre fases per orientar l’acció per al canvi. Al setembre s’engegarà un programa pilot d’acompanyament a sis entitats.

Guia per fer efectius
els drets socials

L’Observatori DESC i el Consell de l’Advocacia Catalana han publicat la Guia per a l’exigibilitat dels Drets Econòmics, Socials, Culturals i Ambientals, una eina pràctica on s’exposen les vies i els mecanismes jurídics mitjançant els quals es pot exigir el compliment d’aquests drets davant dels tribunals. El llibret recull també casos pràctics i jurisprudència centrada en cadascun dels drets que s’analitzen en els diferents capítols: l’habitatge, la cultura, el treball, la Renda Garantida de Ciutadania i el medi ambient. Segons adverteix el mateix president del Consell de l’Advocacia Catalana, Julio J. Naveira, al pròleg de la guia, aquesta “suposa un primer pas en el llarg camí que tots tenim fins aconseguir el seu compliment efectiu”.

Escola d’Estiu del Voluntariat,
19 de setembre a Barcelona

La 19ª edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social, tindrà lloc el 19 de setembre de 9.30 a 18h al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat 138) i se centrarà en la comunicació dels programes i les activitats de les entitats. Hi haurà una conferència inaugural i tres itineraris formatius simultanis –Potenciem la comunicació!; Apoderem els nostres infants i joves; Gestionem equips, gestionem persones– consistents en dos tallers cadascun. La trobada finalitzarà amb una mostra de teatre-fòrum a càrrec de la Fundació La Roda i el col·lectiu Impacta’t. | Inscripcions

Marticoffee,  cafeteria formativa i social

Salesians Sant Jordi ha inaugurat la cafeteria formativa Marticoffee, situada a la Ronda Guinardó 209 de Barcelona. La iniciativa, que ha estat impulsada per la Plataforma Social dels Salesians Martí-Codolar per fomentar la formació i la inserció laboral dels joves, sorgeix de la Xarxa de Foment de l’Ocupació laboral en el marc del Pla de Desenvolupament econòmic d’Horta-Guinardó. Està previst que cada any hi passin 40 joves que estiguin cursant prelaboral de cuina i cambrer, així com PFI d’auxiliar de cuina a Martí Codolar.

Trobada europea de Justícia i Pau a Barcelona, del 28 al 30 de setembre

El seminari ‘Water: source of life’ s’emmarca dins dels actes de celebració de 50è aniversari de Justícia i Pau i tindrà lloc del 28 al 30 de setembre al Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283). Hi intervindran diversos experts que analitzaran la problemàtica de l’accés i l’ús de l’aigua a escala mundial, amb ponències en anglès sense traducció simultània. A més s’han organitzat altres activitats culturals i posteriorment, l’1 d’octubre, se celebrarà l’Assemblea General de l’entitat a La Cova de Sant Ignasi de Manresa. Inscripcions abans del 21 de setembre. | Programa

Exposició fotogràfica de Projecte Home

El centre de Montgat de Projecte Home (Riera de Sant Jordi 151) acull fins a finals d’any l’exposició ‘La imatge del meu JO’, una mostra d’autoretrats dissenyada i elaborada pels nois i noies d’entre 13 i 23 anys del Projecte Jove. Aquesta exposició és el resultat artístic d’un treball d’autoconeixement i autoestima en què s’ha utilitzat l’autoretrat manipulat com a eina terapèutica per millorar l’acceptació d’un mateix.

Finançament per a Open Your Borders

La Fundació Germina ha iniciat una campanya per finançar el projecte Open Your Borders, que portarà els joves a Àustria per conèixer de primera mà l’arribada de persones refugiades a Europa i la tasca que realitzen les entitats que treballen en aquest àmbit. De l’experiència en faran un documental i elaboraran materials de sensibilització per impartir tallers i xerrades a les escoles que ho sol·licitin. | Vídeo

Postgraus en intervencions grupals

ABD, Centre de Teràpia Interfamiliar i LaSalle Centre Universitari organitzen la 5ª edició del postgrau d’Expert en Intervencions Grupals i Multifamiliars en contextos socials, sanitaris i educatius (Programa PDF) de novembre 2018 a juny 2019. En el mateix període es realitzarà un segon nivell d’aquesta formació, el postgrau de Supervisió en intervencions grupals i multifamiliars (Programa PDF). Informació, inscripció i matrícula expertomultifamiliar@gmail.com.

Publicat l’informe ‘Derechos y libertades de los refugiados en Europa’

L’Associació Salut i Família ha publicat l’informe ‘Derechos y libertades de los refugiados en Europa’ en castellà (PDF) i en anglès (PDF), redactat pel seu vicepresident Eduard Sagarra, president de l’Associació de Nacions Unides a Espanya. Hi analitza la política comunitària respecte a la crisi dels refugiats i exilats.

10ª edició del concurs (RE)imagina’t

L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació ha obert les inscripcions per al concurs (RE)imagina’t, adreçat a nois i noies de 14 a 18 anys de centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure. S’hi poden presentar per grups en dues categories: idea, guió i storyboard d’una creació audiovisual i/o creació d’un audiovisual, amb projectes que defensin un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i que afavoreixin la diversitat en la represen-tació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. | Bases | Inscripcions

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció