Skip to content
Núm. 140 | 26.05.2016

Les entitats d’acció social reclamen sis mesures urgents d’atenció a les famílies

La Comissió de Famílies d’ECAS ha plantejat a la directora general de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Roser Galí, sis mesures urgents per millorar la situació de les famílies catalanes: la transformació de les polítiques socials en aquest àmbit, el suport al llarg de tot el cicle vital, la garantia d’una renda per a famílies amb infants i persones dependents, l’aposta per la prevenció i l’educació com a inversions de futur, la conciliació de la vida familiar i laboral, i la promoció de les relacions positives al si de les famílies. Aquestes propostes figuren a l’informe de valoració del desplegament del Pla de Suport a la Família (2012-2016), elaborat per la mateixa comissió. | Nota de premsa en PDF

‘Els drets no se suspenen’, manifestació unitària el 29 de maig

Entitats socials, sobiranistes, sindicals i culturals de Catalunya, juntament amb l’adhesió d’alguns partits polítics –ERC, CUP, ICV i PSC–, han convocat una manifestació unitària aquest diumenge 29 de maig contra les accions del Tribunal Constitucional espanyol en relació a les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. La suspensió de les lleis d’emergència residencial i energètica i la d’igualtat, així com el buidatge de competències de la cambra catalana, són les raons que motiven l’acció. Sota el lema ‘Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real’, la marxa sortirà a les 12h de la plaça d’Urquinaona i finalitzarà davant de la delegació del govern espanyol a Pla de Palau.

Jornada sobre transnacionals
i drets humans, 3 de juny

El proper 3 de juny, el Parlament de Catalunya acull la jornada ‘Empreses transnacionals i Drets Humans: el camí cap a les normes vinculants’, organitzada per La Fede.cat, Pobresa Zero – Justícia Global i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. A la trobada hi participaran experts de les Nacions Unides com ara Maria Fernanda Espinosa, Alfred Maurice de Zayas i Melik Özden. Se celebrarà de 9 a 14h al Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella s/n, Barcelona) i el programa complet ja està disponible, així com la inscripció a través d’aquest formulari online.

Jornades feministes 2016,
del 3 al 5 de juny a Barcelona

La propera edició de les jornades feministes tindrà lloc a Barcelona del 3 al 5 de juny  amb l’objectiu de visibilitzar les trajectòries dels feminismes a Catalunya i la seva capacitat transformadora cap a una vida digna i justa per a tots i totes. Es podrà assistir a tallers, taules de debat, creacions artístiques, projeccions d’audiovisuals i exposicions. Hi haurà tenderols i un aula amb accés a internet. Els actes es clouran diumenge amb una manifestació i un dinar amb activitats festives. Ja es pot consultar el programa definitiu i les inscripcions estaran obertes fins dijous 2 de juny.

Reserveu la data: II Jornada
de Networking Làbora, 6 de juny

El programa Làbora organitza la segona edició de la seva jornada anual ‘Espai Làbora’ dilluns 6 de juny de 9 a 14 h al Born Centre de Cultura i Memòria (Plaça Comercial 12, Barcelona). L’acte serà inaugurat per Laia Ortiz, tercera tinenta d’alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona; Teresa Crespo, presidenta d’ECAS; Catalina González, presidenta de FEICAT; i Josep Quitet, president provincial de Creu Roja de Barcelona, els quals també faran entrega del segell Làbora a les empreses i entitats col·laboradores. A la segona part de la jornada, els participants podran assistir a entrevistes laborals individuals i grupals, i a tallers  sobre videocurrículum, la utilització d’aplicacions mòbils en la recerca de feina, elevator pitch, talent i creativitat. Programa en PDF

Arrels realitza un cens de persones
que dormen al carrer a Barcelona

Els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny Arrels Fundació elabora un cens de persones que pernocten al carrer a Barcelona. L’acció s’emmarca dins d’una iniciativa europea per a la recollida d’informació qualitativa sobre la situació de les persones que dormen al ras, per contribuir al desenvolupament de polítiques i accions més efectives. L’enquesta inclou preguntes sobre l’estat de salut, la situació administrativa, si han patit agressions, si reben prestacions i si utilitzen els serveis públics, entre altres qüestions. La inscripció per fer de voluntari en aquesta acció continua oberta.

La Confederació, al BizEconomia Social

En el marc del Biz Barcelona, impulsat per Barcelona Activa, tindrà lloc el BizEconomia Social, dedicat a les alternatives econòmiques, les cooperatives i el tercer sector. La Confederació hi organitza la taula rodona ‘Emprenedoria i tercer sector: una economia social al servei de les persones’, amb la participació d’entitats del tercer sector. El debat tindrà lloc dijous 1 de juny de 14 a 15h al recinte Montjuïc de Fira Barcelona. Per assistir-hi cal acreditar-se a l’espai web de Fira Barcelona.

Formació en emprenedoria per entitats socials d’Acció contra la Fam

Acció contra la Fam programa un curs presencial sobre emprenedoria adreçat a professionals i persones voluntàries d’entitats sense afany de lucre. L’objectiu és que les entitats del tercer sector es puguin assessorar sobre emprenedoria, i ampliar o engegar serveis en aquest àmbit per millorar l’ocupabilitat dels seus participants. L’itinerari formatiu consta de nou sessions presencials de quatre hores, que es complementen amb assessorament online. La data límit d’inscripció és el 31 de maig. Per a més informació podeu contactar amb M. Immaculada Miranda: mimiranda@accioncontraelhambre.org.

‘Apadrina una cuina’, amb Femarec

Femarec ha engegat la campanya de micromecenatge ‘Apadrina una cuina’ amb l’objectiu de renovar la cuina del Centre de Dia de Salut Mental, donat que la placa de cocció i el forn no funcionen correctament. La campanya està oberta a la plataforma elmeugradesorra.org i té com objectiu aconseguir 850 euros. Les aportacions obtindran recompenses com imants de nevera, packs-recepta i fins i tot un dinar al mateix centre. Estarà oberta fins divendres
10 de juny.

La Vinya convoca
el IV Premi Josep M. Pañella i Mora

La Fundació La Vinya convoca la quarta edició del Premi Josep M. Pañella i Mora per a treballs de recerca sobre acció social d’alumnes de segon de Batxillerat amb l’objectiu de despertar l’interès dels joves per aquest àmbit. El termini de presentació dels treballs finalitza l’1 d’octubre de 2016 i la temàtica ha de girar al voltant de la pobresa i l’exclusió social, les organitzacions del tercer sector o el voluntariat. Les bases ja estan disponibles.

Estudi de Surt
sobre la prostitució
a Barcelona

El Grup de recerca Antígona, drets i societat amb perspectiva de gènere de la UAB i la Fundació Surt ha publicat un Informe sobre la situació de la prostitució a la ciutat de Barcelona encarregat, finançat i editat per l’Àrea de Qualitat de vida, igualtat i esports de l’Ajuntament de Barcelona. L’informe aporta dades sobre les dones que exerceixen la prostitució a la via pública, en locals i en pisos, i fa propostes per abordar el fenomen.

Jornada 10 anys de la Xarxa NUST, 7 de juny

Dimarts 7 de juny, la Xarxa NUST celebra la seva jornada anual sota el lema ’10 anys treballant en Xarxa: de la conciliació a la responsabilitat social de les cures’. Tindrà lloc a la Sala Emprèn de la Incubadora d’Empreses de Barcelona Activa (Llacuna 162-164, Barcelona), de 9 a 13h. Xavier Riudor, director del Gabinet Tècnic del CTES oferirà la conferència inaugural sobre l’Informe sobre la gestió del temps del treball remunerat en el context de la reforma horària. La inscripció està oberta i el programa complet està disponible online. Per a més informació, escriviu a empresesnust@bcn.cat.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció