Skip to content

Núm. 128 | 26.11.2015

Presentació de l’informe INSOCAT núm. 6, ‘Polarització social i pobresa més severa’

Demà divendres 27 de novembre a les 11 hores presentem a la seu d’ECAS una nova edició de l’informe d’Indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu, INSOCAT, amb el títol ‘Polarització social i pobresa més severa’. L’informe reflecteix l’increment de la pobresa extrema, les desigualtats i el percentatge de famílies que pateixen carències materials greus. Per  primera vegada, l’INSOCAT compta amb aportacions qualitatives de professionals d’entitats d’ECAS, tres dels quals (Mercè Darnell, Càritas Diocesana de Barcelona; Roger Fe, Centre d’Acollida Assís; i Karmele Equiza, Fundació Adsis) acompanyaran la presidenta Teresa Crespo en la presentació.

Crisi i situació de les persones refugiades, 30 de novembre

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social organitza una sessió sobre la crisi i situació actual de les persones refugiades dilluns vinent, 30 de novembre, de 16 a 18.30h a la seu de l’organització. L’acte abordarà la història del dret a l’asil i refugi i la gestió actual de l’acollida a Catalunya. Comptarà amb la participació de l’advocat Eduard Segarra, Enric Morist i Òscar Barbero de Creu Roja a Catalunya i el president de la Taula, Oriol Illa. Cal inscriure’s en aquest formulari online.

‘La cura dels professionals de l’acció social’, Tarragona 2 des.

La Comissió Territorial d’ECAS a Tarragona coorganitza una sessió sobre ‘La cura dels professionals de l’acció social, una necessitat i un deure’ en el marc del cicle de càpsules de coneixement en acció social. Tindrà lloc dimecres 2 de desembre d’11 a 13 hores a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i hi participaran Carmina Puig (Treball Social URV), Pilar Bonasa (Psicologia URV) Liliana Carballo (Fundació Salut i Comunitat) i Mercè Rocamora (Serveis Socials Bàsics). Cal inscriure’s online.

Compartim amb entitats de Madrid l’experiència del programa ‘Reinventa’t’

Una comitiva de representants d’entitats d’ECAS que van participar al programa ‘Reinventa’t’ –Laia Bernués d’AFEV Barcelona, Carme Laorden de l’Associació “in via”, Guillem Correa d’Iniciatives Solidàries i Eduard Ballester d’acidH–, juntament amb el gerent de la federació, Jordi Gusi, han compartit la seva experiència amb les entitats que participen en la rèplica del programa a Madrid, impulsada per la delegació local d’EAPN. Durant la sessió s’ha presentat el llibre Reinventar-se com a aposta de futur, s’han analitzat els punts forts i febles del programa i s’han fet propostes de millora perquè tingui continuïtat. Més info al web d’ECAS

Jornades internacionals sobre innovació social i execució penal, reserva’t les dates!

El 2016 començarà a ECAS amb dues jornades internacionals:

  • El 12 de gener tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona un Seminari Internacional d’Innovació Social coorganitzat amb l’Ajuntament de Barcelona.
  • El 29 de gener celebrarem la jornada internacional ‘Societat relacional i execució penal: una visió europea des del tercer sector‘, impulsada per la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bancària “la Caixa”.

Properament us farem arribar el programa i obrirem la inscripció a tots dos actes.

Bosses de roba amb missatges de persones preses

Printing Freedom és una iniciativa del Projecte David de la Fundació Marianao en col·laboració amb l’estudi de disseny Antídot Gràfic que vol donar veu a persones que estan o han estat a la presó a través de missatges serigrafiats en bosses de tela. Per crear les bosses Marianao ha organitzat un taller a diversos centres penitenciaris i la recaptació es destinarà als projectes de la fundació en l’àmbit penitenciari. Vídeo explicatiu

Nova estrena de teatre social, 3 de desembre

La Companyia de Teatre de Femarec estrena l’obra Contrast dijous 3 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Discapacitat, a les 20.30h al Casino Aliança del Poblenou. L’obra, escrita i dirigida per Glòria Rognoni, reflexiona sobre les antítesis de la vida amb humor i irreverència. Les invitacions es poden adquirir online a partir de 5 euros.

‘Bancs del temps i ciutadania activa’, 27 i 28 de novembre

L’Associació Salut i Família organitza les XV Jornades Internacionals del Banc del Temps, ‘Bancs del Temps i Ciutadania Activa’, que comptaran amb tallers, taules rodones, xerrades i les experiències de bancs del temps d’Itàlia i Portugal. Les jornades tindran lloc divendres 27 als Lluïsos de Gràcia (Plaça del Nord 7) i dissabte 28 al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108). Cal inscriure’s online.

La Fundació IReS ha inaugurat l’Hotel invisible, on no hi hauria de dormir ningú

La Fundació IReS i el Gremi d’Hotels de Barcelona han impulsat la campanya ‘Hotel invisible’, que busca implicar el sector turístic de la ciutat en les problemàtiques socials actuals i recaptar fons per ajudar les persones que viuen situacions de pobresa, violència, falta d’oportunitats i desemparament. El donatiu consisteix a reservar una habitació d’hotel simbòlica en la qual ningú hi voldria dormir, com l’habitació dels cops contra la violència infantil, l’habitació al ras contra la pobresa, o l’habitació sense futur per ajudar els joves en risc d’exclusió. Llegir notícia al web d’IReS

Formació sobre apoderament familiar per a professionals de l’acció social a Girona

La FEDAIA organitza a Girona una sessió informativa sobre tallers d’hàbits saludables i d’eficiència energètica/prevenció de la pobresa energètica en el marc del seu programa d’apoderament familiar. La sessió (programa PDF) tindrà lloc dijous 3 de desembre de 10 a 13h al CaixaFòrum de Girona i els assistents rebran material per dur a terme els tallers a les seves entitats. Cal inscriure’s en aquest formulari online.

La PINCAT demana garantir uns mínims ingressos a les famílies amb infants

La Plataforma d’Infància de Catalunya ha demanat a través d’una nota de premsa que el nou govern català impulsi polítiques integrals que tinguin en compte la perspectiva dels infants i adolescents i introdueixi la transversalitat en la seva acció, especialment entre els departaments d’Ensenyament, Benestar Social i Família, Salut i Ocupació. Les propostes s’agrupen en sis blocs –pobresa infantil, educació, família, participació, habitatge i salut— i inclouen una prestació econòmica garantida per a les famílies amb infants, l’ampliació dels permisos de maternitat i paternitat, i la lluita contra la pobresa energètica.

Jornades del CEESC, sobre salut mental infantil, 11 de desembre

Les novenes Jornades d’Infància i Educació Social del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya se centraran enguany en la salut mental infantil i tindran lloc l’11 de desembre de 9 a 14h al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona (Comerç 36). El programa inclou quatre taules de debat sobre entorn comunitari, petita infància, infants desemparats i situacions de crisi o agitació en adolescents, i dues conferències sobre ‘Treball en xarxa al territori des d’un enfocament preventiu’ i ‘Salut mental des de l’òptica interprofessional’. Cal inscriure’s a través d’aquest formulari online.

Sessió de treball sobre gestió, democràcia interna i incidència per a associacions d’origen migrant, 3 de desembre

L’associació Ambdrets organitza una sessió de treball sobre l’enfortiment del teixit associatiu (veure programa) dirigida a associacions d’origen migrant i/o de suport a les migracions el proper 3 de desembre a les 19h al Palau Macaya. Comptarà amb la participació d’Agnès Felis, directora de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS; Marta Buch, gerent dels Lluïsos de Gràcia; Marc Parés, investigador de l’IGOP; i Fernando Pindado, gerent de Drets de ciutadania, participació i transparència de l’Ajuntament de Barcelona. Inscripció enviant un correu a: ambdrets@ambdrets.org.

Concerts solidaris amb la Fundació Casal l’Amic i la Fundació Comtal, avui a Vilaseca i demà a Barcelona

Avui a les 21h l’Auditori Josep Carreras de Vilaseca acollirà el concert ‘Químics i músics solidaris 2015’, que destinarà els beneficis a la Fundació Casal l’Amic (preu: 10 euros). Hi actuaran el Quintet Apol·lo, la soprano Lucía Méndez Bayo i les pianistes Diana Milena Acosta Cruz i Erney Felipe Acosta Cruz. D’altra banda, demà divendres TwoCats pel Gospel i els alumnes de La Salle organitzen un concert solidari amb les fundacions Comtal i Proide. Tindrà lloc a La Salle Bonanova a les 19,30h i les entrades (preu: 6 euros) es poden comprar online.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.

Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció