Skip to content

Núm. 161 | 27.04.2017

Fam oculta a Catalunya: presentació d’informe i taula rodona el 24 de maig

El Pati Manning (Montalegre 7, Barcelona) acollirà el 24 de maig a les 12h la taula rodona ‘Fam oculta, un obstacle en la igualtat d’oportunitats’, en el marc de la qual es presentarà l’informe amb el mateix títol elaborat pel professor de la Universitat Politècnica de Catalunya Sergi Bermejo i ECAS. Hi intervindran Lluis Serra Majem (doctor en medicina i nutrició), Mercè Darnell (Càritas Barcelona), Xavi Loza (La Vinya) i Teresa Crespo (ECAS). Moderarà la taula Mònica Bertran (TV3) | Inscripcions

20è aniversari de La Confederació, 3 de maig

La Confederació celebra els seus 20 anys d’associacionisme empresarial al tercer sector social de Catalunya amb un acte obert el proper 3 de maig de 17.30 a 19.30 a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona (Passeig de Gràcia 107). Comptarà amb la presència de personalitats amb càrrecs destacats de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona. Al finalitzar l’acte s’oferirà una copa de cava als assistents. | Inscripcions

Tercera edició de l’Espai Làbora, 15 de maig

Dilluns 15 de maig tindrà lloc la tercera edició de la jornada de networking Espai Làbora, de 9.30 a 14h al Mercat del Born de Barcelona (Plaça Comercial 12), coorganitzada per l’Ajuntament de Barcelona, ECAS, Feicat i Creu Roja. En el marc de l’acte institucional d’inauguració, els representants de les quatre organitzacions impulsores del programa lliuraran el segell Làbora a les empreses i entitats que hi col·laboren facilitant l’ocupació de persones amb dificultats d’accéss al mercat laboral. L’espai de networking i tallers inclourà entrevistes individualitzades als candidats que cerquen feina i formacions per crear vídeo-cvs, construir una marca personal, visualitzar els propis talents i conèixer aplicacions de recerca de feina. +info: barcelona.cat/labora | Inscripcions a comunicacio@laborabcn.cat | Programa (PDF)

Recompte nocturn de persones sense llar, 17 de maig

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) organitza el recompte de persones sense llar a Barcelona la nit del 17 al 18 de maig de 21.30 a 2h. Per poder col·laborar-hi cal ser major d’edat i es demana portar el mòbil amb la bateria carregada i l’aplicació del recompte instal·lada (Android | Apple). També s’ha de tenir previst un mitjà de transport per tornar a casa. | Inscripcions

XIII Jornades FEPA, 8 i 9 de juny

La Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits organitza les XIII Jornades FEPA ‘Joves i participació: 18 anys caminant plegats’ els dies 8 i 9 de juny a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB (Melcior de Palau 140). Tenen per objectiu reflexionar sobre la realitat actual dels joves extutelats i fer palesa la importància de l’efecte que tenen les polítiques d’emancipació en aquest col·lectiu.

‘La societat tecnològica i el futur del treball’, conferència de Teresa Crespo avui

La presidenta d’ECAS reflexionarà al voltant de ‘La societat tecnològica i el futur del treball’ avui a les 19h a l’aula de cultura de l’Ateneu Santfeliuenc (Vidal i Ribas 25, Sant Feliu de Llobregat). La xerrada l’organitzen l’ajuntament del municipi i la Universitat Social Lliure i Autogestionada.

D’altra banda, el darrer número de la revista Catalunya Cristiana inclou un reportatge sobre el món del treball amb aportacions de Teresa Crespo, que denuncia que “les [darreres] reformes laborals són una de les causes de la mala qualitat de la contractació actual i han permès la vulneració dels drets més elementals”. La presidenta d’ECAS es mostra molt crítica amb determinats “comportaments empresarials que generen injustícia i precarietat” i reclama, un cop més, la Renda Garantida de Ciutadania per assegurar la subsistència i donar la llibertat “per negociar unes condicions laborals dignes”. A l’editorial, Crespo demana “una economia social que busqui el bé comú i estigui al servei de les persones”.

Guia pedagògica per trencar amb el racisme i el sexisme als centres educatius

La Fundació Akwaba ha publicat la guia pedagògica Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere (PDF), centrada en la investigació, formació i sensibilització de la comunitat educativa. S’estructura en cinc mòduls formatius adaptats per a primària i secundària, establint un marc conceptual i recomanacions metodològiques. S’emmarca dins de la campanya d’educació per la justícia global niuniformesnietiquetes que la Fundació Akwaba adreça a infants, joves, professorat i famílies dels centres educatius catalans per tal de formar infants i joves crítics amb les actituds racistes i sexistes.

Cursos de formació online per a docents

La Fundació SER.GI organitza dos cursos de formació online per a docents de primària, secundària, cicles formatius i altres professionals del món social: L’educació emocional: Del docent a l’aula i Gestió de conflictes a l’aula a través de tècniques de dinàmiques grupals -TDG. Consten de 40 hores, tenen una durada aproximada d’un mes i un cost de 90€. Ambdues propostes responen a les prioritats formatives fixades anualment pel Departament d’Ensenyament i responen al perfil específic d’Atenció a la Diversitat.

Jornades de Violència Filioparental al maig

Tex REIR coorganitza amb l’Associació Ariadna les cinquenes Jornades de ‘Violència Filioparental: intervenció integral’ els dies 10, 11 i 12 de maig de 9 a 17h al Centre Cultural de Granollers (Joan de Camps i Giró 1). Hi intervindran Salvador Simó (professor UVic), Pedro García (coach), Antonio Reina i Cosette Franco (creadors del Método Mentoris), Jordi Bernabeu (UVic), Jordi Royo (psicòleg) i Clara Linares (Hospital de Sant Pau). Inscripcions a administracion@mentoris.com.es. Formació homologada pel CEESC.

‘El circ Filixic’,
28 d’abril

La Fundació Germina organitza l’espectacle familiar ‘El circ Filixic, un dels circs més petits del món’, de la Companyia Filigranes, el 28 d’abril a les 18h al Parc de les Muntanyetes (al costat del CAP del carrer Apenins) de Badalona, amb el suport de la Fundació La Roda i l’Ajuntament de Badalona. Forma part del cicle Barri a escena, projecte comunitari  per oferir espectacles familiars a les places i els espais públics de les ciutats amb l’objectiu d’apoderar la comunitat.

Sopar solidari #ReescrivimFutur

La Fundació Comtal organitza un sopar solidari el 19 de maig de 19.30 a 23h al pati de La Salle Comtal (Amadeu Vives 6, Barcelona). Els fons recaptats es destinaran al nou Casal Familiar d’Estiu del centre obert, adreçat a una trentena de famílies. Amb el lema #ReescrivimFutur s’oferirà un menú degustació creat pels alumnes del Programa de Formació i Inserció de cuina. Preu: 15€ per a adults, 10€ per a menors de 12 anys. També es pot col·laborar a través de la Fila 0. Cal confirmar assistència.

Concurs de curtmetratges de Protesta

El Festival internacional de cinema de crítica social Protesta obre inscripcions fins el 15 de maig per participar en el concurs de curtmetratges en dues categories: ficció i documental. Els màxims guardons estan dotats amb 1.000€ i el premi del públic, amb 500€ (25% de cada premi destinat a entitats sense ànim de lucre).

Guanyadors del concurs (RE)Imagina’t

L’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació ha atorgat aquesta setmana els premis als guanyadors de la vuitena edició del concurs (RE)Imagina’t, en què han participat 715 alumnes d’entre 14 i 18 anys, amb un total de 120 treballs que reflexionen sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció dels rols de gènere. S’han premiat un total de vuit treballs realitzats en col·laboració amb alumnes de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Tots ells s’emetran a l’INFO-K de TV3.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció