Skip to content

Núm. 192 | 27.09.2018

El Tercer Sector reclama més recursos, planificació i prevenció per als joves migrants

Arran de la crisi dels infants i joves migrants sense referents familiars, La Confederació i la Taula del Tercer Sector s’han pronunciat en una nota de premsa sobre la necessitat que l’Administració intensifiqui la feina de planificació i hi destini els recursos necessaris. El sector valora positivament que el Govern lideri la gestió de l’emergència, però reclama un abordatge del fenomen migratori a mitjà i llarg termini per garantir una acollida, un acompanyament i una inclusió dignes i de qualitat.

Més planificació i recursos per als joves sense referents, article de Rosa Balaguer a El Periódico

Rosa Balaguer, vocal d’incidència pública d’ECAS, exposa en l’article ‘Planificació, prevenció i recursos per als joves sense referents’, publicat avui a El Periódico de Catalunya, la necessitat de “planificar a mitjà i llarg termini les polítiques migratòries i socials per gestionar el fenomen”. Tal com assenyala, l’actual ‘crisi dels MENA’ es podria haver evitat i l’arribada d’aquests infants i adolescents no és un fet puntual, sinó “un fenomen migratori estructural que va en augment”. S’hi ha de respondre “de manera permanent i amb visió preventiva”.

Ja es poden comprar les entrades per al VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya

Ja estan a la venda les entrades per al VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, que se celebrarà els dies 21 i 22 de novembre a La Farga de L’Hospitalet. Es podran adquirir a un preu reduït fins el 17 d’octubre a través de la plataforma Codetickets. Així mateix, s’ha obert la inscripció gratuïta fins el 8 de novembre a la inauguració institucional del Congrés, que tindrà lloc el 20 de novembre a les 17.30h a l’Auditori de Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries 38).

15 anys d’ECAS: celebració amb ganes de seguir compartint reptes, propostes i accions

La gran família d’ECAS vam celebrar el nostre 15è aniversari compartint records del camí recorregut i brindant per molts anys més de reptes, propostes i accions. MOLTES GRÀCIES per sumar amb nosaltres, per fer i ser ECAS, per ajudar-nos a defensar drets, apoderar persones i lluitar per una societat més justa i cohesionada. Seguim i comptem amb vosaltres! | +info i fotos al web’15 anys d’ECAS: rebels amb causa’, article de Rosa Balaguer a Social.cat

Perspectiva de gènere sobre el dret a l’habitatge i la pobresa energètica

Dijous 4 d’octubre es presentarà l’estudi Perspectiva de gènere sobre el dret a l’habitatge i la pobresa energètica, realitzat en base a les dades registrades durant el 2017 i el 2018 per l’Observatori DESC, Enginyeria sense fronteres, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i la PAH de Barcelona. Les dades s’han obtingut mitjançant una enquesta que consta de 247 preguntes que creuen informació de problemes connectats com l’habitatge, els subministraments bàsics i la salut, amb dades sociodemogràfiques.

Taller de creació de projectes de cooperació empresarial del Tercer Sector, 10 i 24 d’octubre

La Confederació i ACCIÓ organitzen el taller de Creació de projectes de cooperació empresarial del Tercer Sector Social els dimecres 10 i 24 d’octubre de 9 a 14h a la seu d’ACCIÓ (Pg de Gràcia 129, Barcelona). Té per objectiu aportar eines i estratègies de cooperació, innovació i creació d’aliances per desenvolupar projectes comuns i accedir a noves oportunitats de mercat en l’àmbit dels serveis d’atenció a les persones. Inscripció fins el 9 d’octubre.

Tecnologia i discapacitat

Plataforma Educativa  organitza –juntament amb EASPD, la Fundació Ramon Noguera, SOM Fundació, CONACEE i SUPPORT— la Conferència anual d’EASPD (European Associations of Service Providers for People with Disabilities) els dies 4 i 5 d’octubre al Caixaforum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Porta per títol ‘Technology and Digitalisation in the Social Care Sector: the impact on education, employment and independent living’ i s’hi tractaran temes relacionats amb la tecnologia orientada a millorar la inclusió de persones amb discapacitat. | Programa | Inscripcions

Sopar literari solidari ‘Dona a dona’,
10 d’octubre a Girona

La Fundació SER.GI i FIDEM organitzen el sopar ‘Dona a dona’ el 10 d’octubre a les 20.30h a l’hotel Double Tree by Hilton Girona (Mossèn Joan Pons 1). L’import, 45 euros, inclou el llibre Mandalas de mujer i els fons recaptats es destinaran al projecte d’habitatge per a dones supervivents de violència de gènere de SER.GI. Es pot apadrinar una taula amb una aportació de 400 euros. | Inscripcions

Jornada ‘Nous paradigmes en la intervenció social’

ABD organitza la jornada ‘Nous paradigmes en la intervenció social’ el 16 d’octubre de 10 a 13h al Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes s/n). La jornada es proposa donar visibilitat a la importància de la reflexió ètica en les entitats del tercer sector social, així com mostrar experiències de bones pràctiques per garantir els drets de les persones en situació de vulnerabilitat. | Programa | Inscripcions

Jornades tècniques de l’Associació Aspid

El proper 4 d’octubre se celebren de 9 a 14h a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (Av. de l’Estudi General 4) les Jornades Tècniques de l’Associació Aspid amb el títol ‘Nous reptes socials: eines per a la transformació’. Enric Canet, director de relacions ciutadanes del Casal dels Infants, hi participarà en representació d’ECAS amb una xerrada al voltant de la capacitat de les entitats socials de fer xarxa i construir comunitat. | Programa complet

Festa de Diomcoop, 30 de setembre

Diomcoop organitza una festa per celebrar els seus dos anys de vivències d’inclusió social i laboral aquest diumenge 30 de setembre de 12 a 20h a Can Masdeu (Camí de Sant Llàtzer 25, Barcelona). S’hi podrà gaudir de menjar, música africana en directe i l’exposició i venda de productes d’artesania i moda creats per la cooperativa. A les 12h es farà una visita guiada a Can Masdeu i a les 13.30h hi haurà la conferència ‘La manta. Els nostres èxits i reptes’, sobre el projecte Diomcoop.

4ª Jornada anual d’acidH, 18 d’octubre

acidH organitza la quarta edició de la seva jornada anual el 18 d’octubre a les 16h a la Sala d’actes de l’Hospital Universitari La Vall d’Hebron (Pg. de La Vall d’Hebron 119-129, Barcelona). Comptarà amb conferències del Dr. Jaume Ferrer, cap del Servei de Pneumologia i membre del comitè ètic de l’Hospital Vall d’Hebron, sobre ‘Qüestions ètiques en la nostra assistència a pacients’; i Francesc Torralba, filòsof, sobre ‘L’art de cuidar i de deixar-se cuidar’. Inscripcions a acidh@acidh.org o al telèfon 93 285 9977.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció