Skip to content
info ACCIÓ SOCIAL 27.abril.2012 Logo
 1. INSOCAT: comparativa d’indicadors socials a Catalunya i Europa
 2. Les quotes femenines, a debat al blog de DDiPAS
 3. Recollida de signatures per a la ILP hipotecària
 4. Últimes places per al curs ‘Inserció laboral i dones’
 5. Pobresa, universalitat de la salut i finançament del sector, ECAS als mitjans
 6. Enfortim el discurs en immigració amb la sociòloga Adela Ros
 7. Fem dels residus valor social, iniciativa de Femarec
 8. Nova edició de Girona Intercultural
 9. Cicle de xerrades organitzades per Probens
 10. ‘Petons perduts’, llibre benèfic amb el Casal dels Infants
 11. Tret de sortida a la Llei del Voluntariat de Catalunya
 12. Convocatòria d’ajuts per a la cohesió social

INSOCAT: comparativa d’indicadors socials

ECAS inicia avui la publicació d’un nou informe periòdic d’indicadors socials a Catalunya, l’Estat espanyol i la Unió Europea que, en el seu número zero, proporciona un marc de referència a partir del qual s’actualitzaran les dades. La comparativa inclou xifres i informació sobre nivells de renda, mercat laboral, educació, habitatge i sistema de protecció social, detallades a l’informe complet i sintetitzades a la versió reduïda. A la nota de premsa difosa aquest matí s’hi destaquen algunes de les dades més significatives.


 

Les quotes femenines, a debat al blog DDiPAS

El blog de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social ha posat en marxa el primer debat en relació a la presència i la visibilitat de les dones en l’àmbit laboral. La recent aprovació per part del Parlament Europeu d’una resolució que insta els països de la Unió a introduir quotes femenines en els consells d’administració de les grans empreses ha fet reviscolar el debat al voltant d’aquest sistema de promoció de la paritat. Al blog s’hi pronuncien a favor i en contra dues membres de la xarxa i s’anima tothom que hi vulgui participar a enviar el seu parer.

 


 

Signa per la ILP hipotecària a la seu d’ECAS!

Aquest dilluns ha començat la recollida de les 500.000 signatures necessàries perquè la llei per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social sigui tramitada i debatuda al Congrés dels Diputats. Ja pots signar a favor d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular a la seu social d’ECAS (Via Laietana, 54 principal).

 


 

Últimes places per a ‘Inserció laboral i dones’

 

Encara us podeu inscriure al al curs ‘Inserció laboral i dones: una mirada des de la perspectiva de gènere’, organitzat per la Comissió de Gènere d’ECAS. El curs és gratuït i tindrà lloc els dies 4, 11, 18 i 25 de maig, de 9.30 a 14.30 hores a la seu d’ECAS (Via Laietana, 54 pral.). Cal fer arribar la butlleta a formacio@asceps.org (93 319 47 50).

 


Pobresa, universalitat de la salut i finançament del sector: ECAS als mitjans

A través del reportatge ‘Situació límit’ –emès diumenge passat, el programa 30 minuts de TV3 fa un retrat de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya amb especial menció de la tasca de les entitats socials: hi apareixen, entre altres, Fundació Adsis i Càritas, i una de les persones entrevistades és Teresa Crespo. Per altra banda, la Comissió d’Immigració d’ECAS ha respost a través de la seva coordinadoraÀgata Sol, a l’anunci del Govern espanyol de que exclourà del sistema sanitari els immigrants irregulars amb un article d’opinió i declaracions a El Periódico de Catalunya. La situació financera de les entitats i les possibilitats que ofereix la banca ètica centren la darrera tertúlia social organitzada per l’Agència de Comunicació Social en col·laboració amb el programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio.

 


Enfortim el discus en immigració amb Adela Ros

La Comissió d’Immigració d’ECAS s’ha reunit amb la sociòloga Adela Ros en la darrera ponència de professionals externs per ajudar a consensuar i enfortir el nostre discurs en aquest àmbit. Ros ha insistit que cal treure de la invisibilitat les persones immigrades, donar-los protagonisme i crear confiança, pertinença i ciutadania. per aconseguir-ho considera essencial el paper del teixit associatiu.

 


 

Fem dels residus un valor social

 

Femarec mostra la tasca social que duen a terme al Centre Especial de Treball de l’entitat a través de la Gestió Integral de Residus mitjançant un vídeo promocional amb el lema ‘Fem dels residus valor social’.

 


 

Nova edició de Girona Intercultrual

 

‘La recerca d’alternatives davant la crisi’ centrarà l’edició d’enguany de Girona Intercultural, un programa de tres mesos d’activitats gratuïtes organitzat per la Fundació Ser.Gi. S’inaugurarà dimecres 3 de maig amb una conferència del politòleg Joan Subirats, que començarà a les 19 hores a la Casa de Cultura de Girona.

 


Cicle de xerrades interculturals

Probens ha iniciat un cicle de nou xerrades interculturals a l’entorn de la dona, les competències professionals i la llei d’estrangeria. Tindran lloc a la Casa del Mar de Barcelona (Albareda, 1-13) els dimarts i dijous fins el 12 de juny, de 16.30 a 20 hores. La propera sessió, dijous 3 de maig, tractarà sobre ‘Les africanes en els moviments socials’ i serà impartida per Remei Sipi.


 

Llibre benèfic amb el Casal dels Infants

Carlota Valls, autora del llibre infantil presentat aquest passat Sant Jordi Petons perduts, cedeix els beneficis derivats dels drets d’autor al Casal dels Infants per a l’Acció Social als Barris, entitat amb la qual està vinculada des de fa més de 20 anys. Nota de premsa

 


Tret de sortida a la Llei del Voluntariat de Catalunya

La 6ª reunió del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat, celebrada la setmana passada, va aprovar la creació d’un grup de treball que redactarà un text base per al Projecte de Llei de voluntariat, promogut pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. El conseller Josep Lluís Cleries va destacar que aquesta llei “neix de baix cap a dalt, és a dir, per voluntat del sector i amb la seva col·laboració”.


 

Convocatòria d’ajuts per a la cohesió social

L’obra social de Caixa Penedès obre una convocatòria d’ajuts per a la cohesió social amb una dotació total de 300.000 euros, adreçada a entitats de primer nivell. Fins el proper 13 de maig s’hi poden presentar projectes a desenvolupar al llarg del 2012 que donin resposta a les situacions de pobresa.

 


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 BarcelonaT. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.