Skip to content

 

 

Núm. 246 | 28.01.2021

La PINCAT adverteix que no s’estan garantint els drets de la infància i l’adolescència

La PINCAT, de la Taula del Tercer Sector, ha presentat ‘Anàlisi de la garantia dels drets a Catalunya’, un estudi d’infància i adolescència que recull la seva situació abans de la Covid-19 però també inclou una valoració de les entitats socials sobre els efectes de la pandèmia. La Plataforma adverteix que s’està vulnerant els drets, sobretot, d'”infants i adolescents en situació o risc d’exclusió social i amb discapacitat”. | Nota de premsa

10 propostes per a una fiscalitat justa

La plataforma per una Fiscalitat Justa ha publicat un decàleg de propostes per a les properes eleccions del 14 de febrer. “En plena caiguda lliure pels efectes del COVID”, defensa la plataforma, “la fiscalitat ha de ser una eina clau per fer front a l’emergència social”. El document reclama la transformació del model econòmic cap a un model alternatiu més just i solidari, amb visió de gènere, i posant al centre les persones i la cura. Alhora, demana corresponsabilitat en l’esforç tributari i un altre model en la gestió de la despesa pública.

Augmenten els casos de maltractament infantil i adolescent detectats per la Fundació Germina

La Fundació Germina ha detectat un augment de casos de maltractament cap els infants i adolescents que atén els darrers mesos de 2020. Un 40% dels casos de maltractament s’han detectat el darrer trimestre de l’any, que suposen una incidència del 9,2% de les persones ateses el 2020 i un augment del 2% respecte el 2019.

Viure al carrer durant la pandèmia: més persones migrades i poc ús dels espais d’allotjament

8 de cada 10 persones que han començat a viure al carrer durant la pandèmia són migrades i més del 80% no han accedit a les places d’emergència habilitades. Són alguns dels resultats de l’enquesta feta per la Fundació Arrels el passat novembre, que també recull que només un 34% s’han fet proves PCR i denuncia que no hi ha cap pla de cribatge ni vacunació per elles. Des de l’esclat de la pandèmia, 21 persones que vivien al carrer han mort.

Llucià Torras és guardonat amb la Medalla
al Treball President Macià

La Generalitat ha guardonat el voluntari Llucià Torras amb la Medalla al Treball Francesc Macià per la seva trajectòria de voluntariat. Torras ha col·laborat activament en múltiples entitats socials, moltes d’elles part d’ECAS (Formació i Treball, Càritas, Fundació Pere Tarrés, Acció Solidària contra l’Atur…), des de fa 26 anys. Des d’ECAS el felicitem pel reconeixement i li agraïm tot el temps i la feina dedicats a la transformació social.

Lliures: perquè cada vida compta

Aquest dimarts 27 ha sortit publicat amb La Directa un suplement de 16 pàgines sobre el Projecte Lliures, impulsat per Òmnium, Coop57 i ECAS. La publicació recull les veus de diversos representants de les tres entitats, entre els quals Teresa Crespo i Ferran Busquets, d’ECAS, i radiografia la situació de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya. Paral·lelament, repassa la tasca de Lliures i exposa com i a qui recolza: projectes innovadors, emancipadors i transformadors. | Projecte Lliures

Arranca la II edició de Reto Futuro

La Fundació Èxit, junt a Imagine Creativity Center i la Fundació Banc Sabadell, ha posat en marxa la II edició de Reto Futuro, un programa de transformació social dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys en situació de vulnerabilitat i les entitats socials que treballen amb ells i elles. L’objectiu del programa és potenciar l’actitud emprenedora dels i les joves a través de continguts educatius, eines tecnològiques i acompanyament de mentors. Les entitats socials poden inscriure els equips de treball fins el 7 de febrer. El 29 de gener de 13 a 14h hi haurà un webinar informatiu del programa.

Premi Solidaritat 2020 per a l’Associació in via

L’Associació in via ha estat guardonada amb el Premi Solidaritat 2020 de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. L’IDHC “ha volgut reconèixer la tasca en defensa dels drets de les persones que pateixen violència i discriminació, especialment les dones maltractades” que fa l’entitat. David Bondia, president de l’Institut, ha posat en valor que “amb una clara perspectiva interseccional, dignifiquen la vida d’aquestes persones i ens dignifiquen a nosaltres com a societat. L’IDHC ha reconegut també el periodista Joan Roura amb la menció especial Mitjans de Comunicació.

Finançament per a projectes emprenedors amb valor social a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa i la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) han signat un conveni per quatre anys per oferir finançament a projectes emprenedors amb valor social. ASCA ajuda persones desocupades concedint-los préstecs sense interessos perquè puguin autoocupar-se. Segons Pep Forn, regidor d’Economia Social i Innovació de Terrassa, l’acord permetrà que persones emprenedores i entitats d’economia social de la ciutat es puguin beneficiar d’aquest finançament.

ECAS s’adhereix a la Carta Pública al Govern d’Espanya sobre l’Ingrés Mínim Vital

ECAS s’ha adherit a la ‘Carta pública al Govern d’Espanya sobre l’Ingrés Mínim Vital’ firmada per més de 40 entitats i 110 persones. La carta, impulsada per la Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania, manifesta la decepció i frustració per la implementació de la Llei i denuncia les poques sol·licituds acceptades. El text inclou 6 propostes per millorar-ne l’aplicació.

Oberta la convocatòria per la 5a edició del programa B-Value

La Fundació Ship2B ha obert la convocatòria per la 5a edició del programa B-Value, dirigit a líders del tercer sector que treballin en entitats sense ànim de lucre amb base a Espanya. L’objectiu del programa és acompanyar i impulsar nous projectes d’innovació i repensar projectes existents des d’una visió estratègica, amb nous models de generació d’ingressos i propostes de valor més professionalitzades. Es poden inscriure projectes fins el 21 de febrer.

Reds publica ‘Dones, mares i teletreball en temps de COVID-19’

Reds – Solidaritat per la Transformació Social ha publicat el quadern ‘Dones, mares i teletreball en temps de COVID-19‘, en el marc de la campanya #DonesMaresITeletreball del projecte ‘Dones, treball i conciliació familiar: les desigualtats de gènere de l’economia de les cures’. El quadern recull el testimoni de 7 mares teletreballadores, a més d’un informe introductori sobre la situació de les dones i les mares durant el confinament a Catalunya.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54, 6è 5a| 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció