Skip to content

 

 

Núm. 264 | 28.10.2021

Premis La Confederació 2021

Aquest dimecres s’ha celebrat l’entrega de la cinquena edició dels Premis La Confederació, que ha guardonat el compromís, resiliència, adaptació, transformació i innovació de les entitats socials per seguir oferint serveis a les persones malgrat la COVID-19. Les iniciatives premiades han estat ‘Conserves que cuiden‘, de la Fundació Espigoladors; ‘Re-connect@’t‘, de la Fundació Solidança; ‘Xarxa d’Entitats Socials 2021: Resposta comunitària a l’emergència social produïda per la crisi de la COVID-19‘, de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec i ‘Reflexes confinats‘ de Reflexes SCCL. | Vídeo

Acompanyament a iniciatives de Lliures i noves converses del cicle ‘Suport mutu i autoocupació’

Lliures -projecte del qual formem part amb Òmnium i Coop57– busca entitats i persones professionals que puguin acompanyar voluntàriament els seus projectes, oferint-los suport tècnic en qüestions com la comunicació, la governança o la cerca de finançament, entre d’altres. Si teniu disponibilitat durant aquest 2021, podeu respondre aquest formulari online, indicant l’àrea d’expertesa i la intensitat de l’acompanyament que podeu assumir (puntual, continuat, més o menys hores…). Es creuaran les respostes amb les necessitats concretes dels projectes de Lliures per generar acompanyaments el més enriquidors possibles. A més, aquesta setmana hi ha dues noves sessions del cicle ‘Suport mutu i autoocupació per l’emancipació‘: aquesta tarda, a les 19h, a la Lleialtat Santsenca (inscripcions), i el dimarts 2 de novembre, a les 19h, a l’Espai Cultural Francesc Alujas (inscripcions).

Neix La Botiga per garantir el dret a una alimentació saludable en llars en situació de vulnerabilitat

El Prat de Llobregat ha posat en marxa La Botiga, un servei de garantia d’aliments que actua de forma complementària i coordinada amb la prestació de la targeta moneder, gestionat per l’Associació Benestar i Desenvolupament. El projecte vol unir els objectius de sobirania alimentària amb d’altres com la inserció social i laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat o la promoció d’hàbits saludables.

L’LGTBI-fòbia estructural: la discriminació
en l’accés als drets socials

La Taula del Tercer Sector, en col·laboració amb el Diari Ara i l’Ateneu Barcelonès, organitza el dijous 11 de novembre a les 9:30h un nou debat ‘Catalunya Social’ per presentar l’informe ‘L’LGTBI-fòbia estructural: la discriminació en l’accés als drets socials’, elaborat per l’Observatori contra l’Homofòbia. L’acte és presencial, a l’Ateneu Barcelonès, i cal inscripció prèvia.

‘Sense sortida’

Diverses entitats que treballen amb el col·lectiu han impulsat ‘Sense sortida’, una nova campanya amb motiu del Dia de les Persones Sense Llar que denuncia el laberint d’obstacles que han de superar per sortir d’aquesta situació. Arrels St. Ignasi ha publicat un manifest en què reclama que es garanteixin els drets universals de les persones. A ‘Laberint de traves‘, article al Social.cat del seu president, Roger Torres, l’entitat denuncia que moltes persones es troben en “un sistema de protecció que no protegeix”. Torres destaca tres de les traves: “l’exclusió que genera la manca de competències i recursos al món digital”, “la manca d’accés a un habitatge digne” i “l’accés al món laboral”.

Planta’t a la salut mental, posa
la teva llavor

La Fundació Cassià Just, mitjançant la seva empresa d’economia social Cuina Justa, ha llançat la campanya “Planta’t a la salut mental, posa la teva llavor” amb l’objectiu de potenciar les oportunitats laborals dignes de les persones amb discapacitat mental i la seva qualitat de vida. Les persones que hi col·laborin amb una aportació rebran un sobre de llavors d’una planta aromàtica vinculada a la cuina, per acompanyar-les i fer-les créixer, tal com fa diàriament el projecte amb els treballadors. Les donacions es poden fer a través de Bizum amb el codi 01276 o transferència bancària al ES71 1491 0001 2420 8056 0119.

Jornada d’Acció Comunitària: ‘L’abordatge de les cures des de l’acció comunitària’

La setmana del 22 de novembre ECAS organitzarà una jornada d’acció comunitària sota el títol ‘L’abordatge de les cures des de l’acció comunitària’. Encara estan pendents de concretar data i lloc. Tan aviat com tinguem tota la informació tancada, us la farem arribar amb els formularis per inscriure’s.

Jornada tècnica d’Intress sobre primera atenció
en violència

Intress organitza el 4 de novembre, de 9:30h a 12:30h, una jornada sobre l’abordatge immediat que es dona a Catalunya en diferents escenaris amb les víctimes d’un episodi violent. Professionals de diferents àmbits hi compartiran eines d’intervenció i experiències fruit del treball quotidià. La jornada es podrà seguir online i comptarà amb professionals de l’àmbit de l’atenció social i de salut, judicial, de l’acompanyament a les víctimes, i també serveis especialitzats. | Inscripcions

‘I es va fer la llum’

Enginyers Sense Fronteres i l’Aliança contra la Pobresa Energètica han obert una campanya de cofinançament per publicar el llibre ‘I es va fer la llum’, un conte inspirat en les famílies de l’Aliança i el testimoniatge de la infància de la Cañada Real, que ara fa un any que viuen sense llum. La campanya també vol fer arribar el llibre als centres educatius i biblioteques, i enfortir les xarxes de suport i contribuir a la lluita col·lectiva contra la pobresa energètica.

Quina clínica és possible quan el context social es torna impossible?

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya organitza el taller ‘Quina clínica és possible quan el context social es torna impossible? El valor de l’equip i el treball en xarxa en el context de crisi socioeconòmica i sanitària actual‘. Serà el divendres 5 de novembre, de 9:30h a 14h. Les inscripcions estaran obertes fins demà 29 d’octubre.

Capacitació digital per a entitats del tercer sector

La Fundació.cat ofereix una formació de WordPress bàsic gratuïta per a entitats del tercer sector, dirigida a entitats sense pàgina web. L’objectiu és que siguin autosuficients en la creació del seu web i puguin mantenir-lo. Per a participar-hi s’ha de disposar d’un domini .cat (a preu reduït per entitats). La formació se celebrarà els dimecres laborables del 17 de novembre al 15 de desembre. | Inscripcions i més informació

Especialització universitària en inclusió social
i laboral per a joves amb discapacitat intel·lectual

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés i la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna coorganitzen el Títol Propi d’especialització universitària en inclusió social i laboral per a joves amb discapacitat intel·lectual, a partir del 22 de novembre. Està pensat perquè els participants puguin millorar les seves habilitats socio-laborals en un context universitari i fent pràctiques en empreses ordinàries. Per preinscriure’s cal escriure a deu-isl@blanquerna.url.edu indicant les dades de contacte.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció