Skip to content
  

 

 

info ACCIÓ SOCIAL

  1. Mapalaboral.org per a la inserció laboral de joves: operatiu al juliol
  2. Propostes per al IV Congrés del Tercer Sector Social: termini obert
  3. Projecte Home presenta l’informe de drogodependències 2012
  4. Estratègia compartida entre entitats socials i institucions a Barcelona
  5. Mercat Social: compra online de productes d’entitats socials
  6. Acadèmia d’estiu amb Servei Solidari: matrícula oberta
  7. 1a Mostra Internacional CineMigrante, del 2 al 7 de juliol a Barcelona
  8. Convocatòria 2013 d’ajuts a iniciatives socials i de cooperació del CEESC
  9. La FECETC i ECOM col·laboraran per enfortir els Centres Especials de Treball

 

Mapalaboral.org: operatiu al juliol

El web Mapalaboral.org per a l’orientació i acompanyament en el procés d’incorporació dels joves al mercat laboral es podrà començar a utilitzar a partir del proper 9 de juliol i es presentarà públicament a l’octubre. El desenvolupament del web es basa en les eines elaborades per la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS en el marc de la Proposta metodològica d’inserció laboral per a joves i s’ha pogut dur a terme gràcies a un conveni amb InfoJobs i el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”.


 

Contribuïm al IV Congrés del Tercer Sector Social!

Ja es poden fer propostes de continguts per al IV Congrés del Tercer Sector Social, que se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de novembre amb el lema ‘Avançar en igualtat i drets socials’. Fins el 31 de juliol, entitats socials i institucions col·laboradores amb el Tercer Sector poden presentar experiències innovadores, vídeos produïts per entitats socials i projectes per visitar durant el congrés. Bases de la convocatòria de participació al congrés


Projecte Home presenta l’informe de drogodependències 2012

Amb motiu de la celebració aquesta setmana del Dia internacional de lluita contra l’ús indegut i el tràfic de drogues, Projecte Home ha presentat l’Informe 2012 de l’Observatorio Proyecto Hombre sobre el perfil del drogodependiente (veure informe complert). Del l’estudi es desprèn que el perfil de la persona addicta en tractament és el d’un home de 35 anys que viu en un entorn urbà i que triga més de 10 anys de mitjana a demanar ajuda professional. Comunicat de premsa de Projecte Home (pdf)


Estratègia conjunta d’inclusió social entre entitats socials i institucions a Barcelona

La Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, celebrada la setmana passada, va incloure la presentació d’una Declaració d’estratègia compartida entre entitats socials i institucions per a la inclusió social. Amb aquesta estratègia compartida es pretén, entre d’altres, multiplicar l’impacte i l’eficiència dels recursos públics, privats i de ciutadania articulant els diferents programes i projectes a la ciutat i “transformar els sentiments de decepció, por i indignació de no pocs sectors de la ciutadania en compromís social i acció solidària”.


 

Mercat Social: productes d’entitats online

La Federació Catalana de Voluntariat Social posar en marxa la plataforma de comerç electrònic El Mercat Social, que a partir del proper 1 de juliol permetrà comprar en línia els productes i serveis de les entitats membres. S’hi podran adquirir productes d’alimentació, bijuteria, llar i decoració, i serveis de bugaderia, càtering i reformes de la llar. També inclourà una sessió de productes outlet.


 

Acadèmia d’estiu amb Servei Solidari

Servei Solidari organitza cursos intensius d’anglès i alemany de l’1 al 24 de juliol de 15.30 a 19.30 hores en el marc de L’Acadèmia, un nou espai de formació de l’entitat on els alumnes generen possibilitats d’aprenentatge per a persones en situació de vulnerabilitat. Cada matrícula en un curs de L’Acadèmia finançarà part del cost de la matrícula d’un alumne en el programa de Formació Bàsica –albafabetització, català i castellà—, contribuint així al sosteniment dels projectes de l’entitat. A partir del setembre s’oferiran cursos trimestrals. La matrícula d’estiu ja és oberta. Nota de premsa


 

1a Mostra Internacional CineMigrante

Del 2 al 7 de juliol se celebra a Barcelona la primera Mostra Internacional CineMigrante, un espai d’anàlisi i formació sobre drets humans i migracions que inclou projeccions de pel·lícules, debats i exposicions fotogràfiques a diferents punts de la ciutat. Dijous 4 de juliol a les 19.30 hores tindrà lloc al Centre Cívic Pati Llimona una taula rodona sobre ‘Migració i mitjans de comunicació’ que comptarà amb la participació del programa Tot un món de TV3, la plataforma Antigonia, Colectivo Cautivo, la cooperativa Sub i 15MBcn.tv i serà moderada per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS.


Convocatòria 2013 d’ajuts a iniciatives socials i de cooperació del CEESC

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha publicat les bases de la convocatòria 2013 d’ajuts a iniciatives socials i de cooperació, amb una dotació total de 4.750 euros. S’hi poden presentar projectes que fomentin l’ocupació dels professionals de l’educació social a través de noves empreses o entitats d’iniciativa social, o bé de cooperació internacional que promoguin la professió. El termini per presentar-hi candidatures finalitza el proper 15 de setembre.


La FECETC i ECOM col·laboraran per enfortir els Centres Especials de Treball

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) i la plataforma ECOM sobre discapacitat física han signat un acord de col·laboració per defensar els Centres Especials de Treball (CET) i coordinar actuacions conjuntes. Es vol promoure la creació i desenvolupament dels CET i afavorir també la inserció laboral de les persones amb discapacitat en l’empresa ordinària. Nota de premsa (pdf)


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.