Skip to content
 

info ACCIÓ SOCIAL

Logo
  1. El III Congrés del Tercer Sector Social aplega més de 1.700 persones a Barcelona
  2. La  situació del tercer sector, a COM Ràdio i al diari Públic
  3. Abordatge integral en el treball amb famílies
  4. La Caixa i Foment, nous col·laboradors de la jornada d’Empresa Inclusiva
  5. PEI’Jove es presenta amb el compromís dels finançadors
  6. Memòria 2010 d’ECAS, ja disponible
  7. Oferta laboral de responsable del Departament de producció i vendes d’Ared
  8. Serveis de consultoria i qualitat d’INTRESS
  9. La dona treballadora, una història d’invisibilitat
  10. Un 84% de les associacions de Barcelona, en plataformes de segon nivell

El III Congrés aplega més de 1.700 persones a Barcelona
 

Participació rècord, àmplia presència institucional i preocupació en l’ambient són tres dels elements que han caracteritzat el III Congrés del Tercer Sector, celebrat els passats 24 i 25 de març a Barcelona. La Taula d’entitats del Tercer Sector, organitzadora de la trobada, va posar de relleu en l’acte de cloenda  la coincidència de l’esdeveniment amb la cimera anti-crisi per a la reactivació econòmica, on va lamentar no ser-hi. La presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, hi va fer referència al seu discurs final i a l’entrevista realitzada a l’estand d’ECAS una estona abans: “Hauríem de ser allà com a sector, però no culpabilitzo els altres; el lloc ens l’hem de guanyar nosaltres. Si no hi ha un treball conjunt es produirà una fractura social perquè el desenvolupament econòmic ha d’anar lligat amb el social”. +info


El tercer sector social a COM Ràdio i el diari Públic
 

L’espai setmanal de tertúlia del programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio va fer balanç ahir del III Congrés i de la situació actual del tercer sector social. En el debat hi van intervenir Àngels Guiteras (Taula d’entitats TSS), Paco Estellés (FEDAIA) i Raúl Ruíz (Fundació Pere Tarrés, vicepresident de la Taula). Per altra banda, el quadernet de Catalunya del diari Público incloïa ahir el reportatge ‘Solidaritat en temps de crisi’, amb testimonis de Lita Àlvarez, directora de la Fundació Quatre Vents, i Jordi Gusi, gerent d’ECAS, entre altres.

 


 

 

Abordatge integral en el treball amb famílies

Aquest dijous, 31 de març, tindrà lloc a la Sala d’Actes del Museu Picasso de Barcelona la jornada sobre l’Abordatge integral amb famílies. L’acció dels professionals dins la xarxa organitzada per la Comissió de Famílies d’ECAS. La trobada comptarà amb una ponència de Belén Albizu sobre l’Enfortiment de la xarxa per un abordatge integral de la família i l’exposició de dos casos pràctics. El Secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, i la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, inauguraran l’acte a les 9h del matí. Per assistir-hi cal posar-se en contacte amb la secretaria tècnica d’ECAS, Ariadna Vives: ecas@acciosocial.org.


La Caixa i Foment, nous col·laboradors de la jornada d’Empresa Inclusiva

La sessió de treball entre entitats socials i empreses per fomentar la inserció sociolaboral dels col·lectius vulnerables, prevista inicialment pel mes d’abril, se celebrarà més endavant arran de l’impuls i  la projecció que suposa la incorporació de Foment Nacional del Treball i del programa Incorpora de ‘la Caixa’ com a nous col·laboradors. La implicació d’aquestes organitzacions se suma a l’aliança inicial formada per ECAS, el portal Infojobs, la Generalitat de Catalunya i l’Hotel Arts, que cedirà un dels seus espais per a la jornada. La trobada permetrà a les entitats d’ECAS donar-se a conèixer i fer valer els seus recursos davant els directius d’empreses, que podran valorar així l’oferta del tercer sector enfront d’altres possibilitats de contractació.


PEI’Jove es presenta amb el compromís dels finançadors
 

L’acte de presentació de la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels joves (PEI’Jove), celebrat el passat dimarts 22 de març al Palau de Can Mercader de Cornellà, va comptar amb la presència d’un centenar de representants de les diverses entitats i organitzacions que cooperen en la posada en marxa del Programa Dispostius d’Accés per a Joves. Xavier Orteu, president del PEI’Jove, va ressaltar la “imprescindible suma d’esforços” com a factor clau, i la Directora de l’Obra Social CatalunyaCaixa, Marta Lacambra, es va mostrar convençuda de la continuïtat de la cooperació  L’acte, conduït per la periodista Rita Marzoa, va comptar també amb les intervencions del Director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier López, i de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. +info


Memòria 2010 d’ECAS, ja disponible
 

La Memòria 2010 d’ECAS, que la setmana passada es va començar a distribuir a l’estand de la federació al III Congrés del Tercer Sector Social, ja està disponible també en versió digital. La publicació recull l’activitat d’ECAS al voltant dels tres eixos que la vehiculen: utilitat, representativitat i incidència política. La roda de reunions amb els partits polítics i el debat sobre la inserció laboral de col·lectius vulnerables en el marc de les eleccions al Parlament són dues de les actuacions destacades en el capítol de la incidència, on també es recorda el Premi Acció Social Tercer Sector rebut per la federació.


Oferta laboral a la Fundació Ared

La Fundació Ared ha obert un convocatòria per cobrir la plaça de responsable del Departament de producció i vendes, que assumeix –entre d’altres– les taques de planificació econòmica de Salta, Empresa d’inserció, així com la gestió de les seves línies productives i de comercialització. Es requereix una persona llicenciada en Administració d’empreses que acrediti experiència en aquest àmbit i es mostri sensible envers els col·lectius en risc d’exclusió social. L’oferta laboral preveu una jornada completa per un període inicial de 12 mesos i els cvs s’han d’enviar a alfaro@fundacioared.org.


Serveis de consultoria i qualitat d’INTRESS
 

La Divisió de Consultoria i Qualitat d’INTRESS ofereix serveis especialitzats a les entitats del tercer sector, avalats per una experiència de més de deu anys treballant per millorar la gestió de les organitzacions de l’àmbit social. INTRESS desenvolupa la seva branca de consultoria amb un equip format per ex directius d’ONG i una metodologia que promou el treball en xarxa i el desenvolupament d’aliances entre les organitzacions. Entre els serveis especialitzats destaquen la Cetificació ISO 9001, els Plans Estratègics i els Segells EPQM d’Excel·lència, així com altres activitats de consultoria, auditoria i formació. +info


La dona treballadora, una història d’invisibilitat
 

L’estudi ‘L’últim fotograma d’una història d’invisibilitat’, realitzat per l’Àrea d’Investigació Social de la Fundació Maria Aurèlia Capmany, aprofundeix en les condicions de treball actuals de les dones majors de 50 anys. En l’actual context de crisi, la Fundació ha vist necessari analitzar un mercat de treball molt inestable amb l’objectiu d’identificar els efectes dels canvis econòmics, socials i demogràfics dels darrers cinc anys en les condicions de treball de les dones. Es posa de manifest un augment de la temporalitat i de la precarietat, que “es consoliden com un element estructural del nostre mercat de treball”. L’informe també inclou un balanç de les condicions de treball femenines al llarg de la història i de les diferents reformes laborals.


84% de les associacions en plataformes de segon nivell

L’estudi ‘Diagnosi de les Associacions de segon nivell a Barcelona’, presentat el dilluns passat a Torre Jussana, revela que el 84% de les associacions de la ciutat pertanyen a alguna de les 190 organitzacions de segon nivell o més existents  i que, a la vegada, el 78% d’associacions de segon nivell formen part d’organismes de grau superior. La diagnosi també mostra la tendència de les entitats de segon nivell cap al desenvolupament de branques de prestació de serveis i generació de coneixement, en front al rol tradicional de coordinació i representació de les entitats membres. L’estudi és un encàrrec del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i ha estat elaborat per la Fundació Desenvolupament Comunitari. +info


Agència de Comunicació Social 

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

 

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.