Skip to content

Núm. 126 | 29.10.2015
Llegir al navegador

‘Com empoderem la comunitat per lluitar contra la pobresa?’, 2 de novembre

Dilluns que ve 2 de novembre a les 17.45h tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona el debat ‘Com empoderem la comunitat per lluitar contra la pobresa?’, amb el qual es presentarà el nou llibre de la col·lecció IDEES I EINES PER A L’ACCIÓ SOCIAL, Innovació i empoderament en la lluita contra la pobresa. Hi participaran Quim Brugué, autor del llibre i membre de l’IGOP; Óscar Rebollo, director de l’IGOP; i Sonia Fuertes, membre de la Junta Directiva d’ECAS. Cal inscriure’s prèviament en aquest formulari online (els assistents rebran un exemplar del llibre). | Programa en PDF

‘Com ens visibilitzem públicament les dones del tercer sector?’, 4t Diàleg DDiPAS, 19 de novembre

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) organitza un diàleg sobre ‘Com ens visibilitzem públicament les dones del tercer sector?’ el proper dijous 19 de novembre de 17.30 a 19 hores a la seu d’ECAS (Via Leiatana 54, 1r pis). Comptarà amb la participació de l’escriptora i activista feminista Gemma Lienas i de Marta Selva, impulsora de la cooperativa cultural Drac Màgic. Cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari online.

2ª edició de CineMigrante a Barcelona, fins l’1 de novembre

CineMigrante Barcelona organitza la 2ª Mostra de cinema i formació en Drets Humans de les persones migrants, que es va inaugurar ahir i fins diumenge 1 de novembre oferirà projeccions i activitats paral·leles. Aquesta segona edició es planteja en un context en què “les polítiques migratòries europees han deixat en evidència el seu ànim de repressió, persecució i violació de la població migrant”.

Pobresa Zero planteja 41 mesures
per combatre la pobresa i les desigualtats

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la pobresa,
el 17 d’octubre, la plataforma Pobresa Zero va reivindicar divendres 16 davant del Parlament de Catalunya posar en agenda ‘12 fronts en la lluita contra les desigualtats’ (document marc en PDF)’ que inclouen un total de 41 mesures en els àmbits d’habitatge, ocupació, educació, salut, prestacions socials i fiscalitat, entre altres. Podeu llegir la crònica de l’acte i consultar les aparicions a mitjans vinculades a la campanya. D’altra banda, demà el diari Ara publicarà un quadernet monogràfic sobre la mateixa. | Manifest 2015

FAN News Club crea una moneda
per finançar projectes socials

La xarxa de noticies FAN News Club ha creat una moneda social pròpia, anomenada FES (Finançament Ètic i Social), per finançar projectes socials, científics i culturals i donar-los visibilitat entre l’opinió pública. Per tirar endavant la iniciativa ha obert una convocatòria per rebre propostes. Seran els mateixos usuaris de FAN News Club els que podran escollir els projectes socials que més els interessin i fer donatius. | +info al web de FAN

Jornada sobre pobresa infantil a Catalunya, 11 de novembre

La Comissió de Famílies d’ECAS serà present en una taula rodona sobre la infància i la família, representada per Lita Álvarez (Quatre Vents), en el marc de la jornada ‘Pobresa infantil a Catalunya: anàlisi actual, àmbits d’actuació i rol de les entitats del Tercer Sector Social’ (programa PDF). Tindrà lloc l’11 de novembre de 9 a 14h a la Faculat d’Educació de la Universitat de Barcelona i cal inscriure’s prèviament enviant un correu a: jmtorralba@ub.edu.

Opinem als mitjans de comunicació:
pobresa, desigualtats, precarietat i innovació

El periodista Lluís Reales i la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, han conversat sobre les causes estructurals de la pobresa i les desigualtats i les polítiques que calen per fer-hi front en una entrevista al programa ‘Terrícoles’ de BTV. D’altra banda, Fina Rubio, presidenta de la xarxa DDiPAS, ha publicat un article al diari Ara amb el títol ‘Treballadores pobres, vides precàries’, i Quim Brugué, membre de l’IGOP i autor de Innovació i empoderament en la lluita contra la pobresa, un sobre ‘Innovació i cohesió’ a Social.cat.

Primera edició del Premi Lluís Martí
al Valor Social, convocatòria oberta

Amb motiu del seu 25è aniversari, la Federació Catalana de Voluntariat Social convoca la primera edició del Premi Lluís Martí al Valor Social. El guardó es convoca en honor al fundador i primer president de la FCVS i en aquesta primera edició busca fomentar els projectes conjunts entre entitats i empreses que generen valor social, fonament necessari per a la cohesió de la societat. La convocatòria serà anual, d’àmbit català i s’hi poden presentar les entitats membres de la FCVS, fins el 5 de novembre. | Bases (PDF)

Gala d’entrega de premis del Festival MetropoL’His-GlobalL’H, demà a les 20h

Els Cinemes Filmax Gran Via 2 acolliran demà 30 d’octubre a les 20h l’entrega de premis i la projecció de curtmetratges i videoclips del festival hospitalenc MetropoL’His, que també inclou el Festival Internacional de Curts de Cooperació per al Desenvolupament GlobaL’H. Les entrades gratuïtes es poden demanar online.

XII Jornades FEPA:
5 i 6 de novembre a Madrid

‘Més Opurtunitats #emacipació+18_extutelats’ és el títol de les XII Jornades FEPA, que tindran lloc els dies 5 i 6 de novembre a Madrid. S’adrecen a professionals vinculats al treball amb joves tutelats i extutelats i/o en risc d’exclusió social i inclouran ponències, àgores d’experiències i taules rodones (programa PDF). La inscripció està oberta a través d’aquest formulari online.

Concert a benefici
de la cooperació d’Escola Pia

Dilluns 9 de novembre la formació musical Isabel Pena & Co. oferirà un concret solidari (PDF) a benefici d’Écoles Pies de l’Afrique de l’Ouest i de la Fundació Educació Solidària. Tindrà lloc a les 21.30h a la sala Luz de Gas de Barcelona i l’entrada té un preu de 10€.

Formació sobre societat catalana i marc jurídic

En el marc de la Llei d’acollida a les persones immigrades i de les retornades a Catalunya (PDF) i el seu reglament, la Fundació Comtal organitza sessions formatives sobre ‘Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic’ (programa PDF). Es pot cursar en dues opcions horàries (PDF): dimarts i dijous de 12 a 14h (del 3 al 24 de novembre) i dimarts i dijous de 18 a 20h (del 17 de novembre al 10 de desembre). Més informació i inscripcions: 93 319 98 55 | juridic@comtal.org.

Rutes de promoció de la salut a Tarragona

La Fundació Casal l’Amic resol els dubtes de salut dels joves dels barris de Ponent de Tarragona a través del projecte Rutes de promoció de la salut! (veure cartell). Un equip educatiu de l’entitat, acompanyat d’agents de salut municipals, proporciona espais d’informació i orientació sobre alimentació, drogues, emocions, etc. en diferents parcs i places.

Seminari internacional sobre abandonament escolar

Divendres 20 de novembre se celebra a Barcelona un seminari sobre ‘La mobilització d’habilitats dels professionals per reduir l’abandonament escolar’ (programa PDF) amb l’objectiu d’ajudar en el desenvolupament d’habilitats per part del professionals. Cal inscriure’s prèviament: 933632261 | fblanco@forotf.com.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|LIST:DESCRIPTION|*

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa actualitzar dades de la subscripció

 

 

This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|**|REWARDS|*