Skip to content

Núm. 223 | 30.01.2019

Segon impuls al projecte Lliures per revertir la situació d’emergència social

ECAS, Òmnium Cultural i Coop57 van presentar ahir el rellançament del Projecte Lliures de pobresa, d’exclusió i de desigualtats, iniciat el 2016, a la Nau Bòstik. Aquesta segona etapa del projecte busca captar fons per als quatre projectes escollits el 2017 (Mujeres Pa’lante, Lola no estás sola, Ateneu Popular Comacros i Escudella Solidària), per garantir la seva consolidació. +info. al web | Vídeo

‘Una societat que discrimina’, article
de Teresa Crespo a Social.cat

A partir de les dades del darrer informe INSOCAT, ‘Migracions i vulnerabilitat’, Teresa Crespo, membre de la vocalia de Pobresa d’ECAS, reflexiona a l’article ‘Una societat que discrimina’ sobre com estem acollint i tractant les persones d’origen migrat. El contrast existent en la nostra societat entre la població autòctona i la procedent d’altres països, a la qual “no s’ofereix oportunitats per desenvolupar-se plenament”, posa de manifest que “el fet de ser migrat a Catalunya és un clar condicionant que aboca a l’exclusió”.

Justícia restaurativa, 4 de febrer

La Taula del Tercer Sector organitza el debat ‘Justícia restaurativa. una resposta al conflicte més humana, inclusiva i transformadora’ el 4 de febrer de 9:30 a 11:15h a l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6). Esther Giménez-Salinas, directora de la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarés-URL, presentarà el dossier i al debat hi intervindran Esther Gil, membre de la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS; Xavier Badia, coordinador de voluntariat penitenciari de Justícia i Pau; i Carles Bonete, responsable tècnic de l’àrea sociocomunitària a la Federació Salut Mental Catalunya. | Inscripcions.

Acompanyament a reclusos

Justícia i Pau organitza el seminari ‘L’acompanyament a la persona reclusa. Criteris i eines per afavorir el creixement personal i la reinserció social de les persones recluses des del voluntariat’ els dies 3 i 17 de febrer i el 2 de març a la Parròquia de Sant Ildefons (Madrazo 92, Barcelona) de 18 a 20h. La formació està adreçada principalment a persones que actuen com a voluntàries en centres penitenciaris o que es preparen per fer-ho, però està oberta a totes les persones interessades en la realitat penitenciària. Cal confirmar assistència a voluntariatpenitenciari@justiciaipau.org.

RESERVEU LA DATA: 27 de febrer, jornada
sobre habitatge i sensellarisme a Barcelona

ECAS i l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Xarxa de d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL), organitzen una jornada sobre els reptes de les polítiques d’habitatge i el sensellarisme a Barcelona el 27 de febrer de 9:30 a 14h. Inclourà dues taules rodones amb experiències del tercer sector, reflexions i anàlisi dels programes d’habitatge, i s’exposarà el cas de Finlàndia. Aviat us en donarem més detalls i obrirem la inscripció.

European Mentoring Summit Barcelona 2020

La trobada European Mentoring Summit ‘Mentoring for social inclusion’, organitzada per la Coordinadora Mentoria Social i l’European Center for Evidence-Based Mentoring, tindrà lloc del 18 al 20 de març a al Campus Ciutadella de la UPF. L’objectiu és posar en comú experiències de mentoria a tot Europa per tal de compartir pràctiques i estratègies i fomentar la creació de xarxes de col·laboració entre països. Entrades a preu reduït fins el 31 de gener.

Atenció sanitària per a les persones LGTBI

La Fundació Surt i la Universitat de Girona impulsen el projecte europeu ‘Open doors’ amb l’objectiu de reduir la discriminació de les persones LGTBI en l’àmbit de la salut. S’inicia la fase de recerca, que permetrà detectar les necessitats per garantir una atenció sanitària inclusiva a través d’entrevistes a persones clau i d’una enquesta dirigida a personal sanitari.

Parelles artístiques

L’Associació Centre de Formació i Prevenció (CFP Maresme) ha obert les inscripcions per participar en la tercera edició del projecte ‘Parelles artístiques Mataró, experiències creatives per la salut mental’. La iniciativa es proposa que dues persones, una d’elles vinculada a algun recurs de salut mental, creïn una obra d’art. Si hi esteu interessades adreceu-vos a Blanca Gimeno: 93 808 51 36 o b.gimeno@cfpmaresme.org. Inscripcions fins al juliol.

Cors solidaris per un món d’oportunitats

La Salle Solidària organitza el concert ‘Cors solidaris, per un món ple d’oportunitats’ el 31 de gener a les 18:30h al Teatre La Salle Bonanova (Pg. Bonanova 8, Barcelona). Es tracta de la cinquena edició d’aquesta proposta a favor de la Fundació PROIDE i la Fundació Comtal. El preu de l’entrada és de 8 euros per als adults i 3 euros per als menors i es poden adquirir a les seus de les tres tres entitats.

Col·laboradors dels ‘cafès per emprendre’

La Fundació Acció Solidària contra l’Atur busca espais col·laboradors per iniciar la segona edició de la campanya ‘Un cafè per emprendre’. Amb la col·laboració de Cafès Novell, l’import de cada cafè consumit anirà a un fons per oferir microcrèdits perquè persones en situació d’atur puguin iniciar un projecte d’emprenedoria. Si vols que el teu espai hi col·labori, adreça’t a comunicacio@acciosocialidaria.cat.

Educació sexual, jornada el 25 de febrer

El Safareig organitza la jornada ‘De què parlem quan parlem d’educació sexual?’ el 25 de febrer de 10 a 14:30h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7). Lucas R. Paltero, sociòleg i investigador, farà la conferència inaugural, i a continuació hi haurà una taula rodona amb professionals de l’àmbit de l’educació, la prevenció i l’atenció psicològica a infants i adolescents. | Inscripció

Educació comunitària en clau 360

L’aliança Educació 360 ha publicat la guia Repensem els projectes comunitaris, en clau 360 amb l’objectiu d’ajudar entitats i organitzacions a redissenyar els seus projectes d’educació comunitària. Ofereix orientacions metodològiques i consells pràctics, i proposa eines i activitats. D’altra banda, avui finalitza la convocatòria d’ajuts de la Diputació de Barcelona a entitats sense afany de lucre que impulsen projectes relacionats amb l’educació amb els valors del model educació 360.

Violències masclistes i VIH, jornada 7 de febrer

Creación Positiva organitza les XV jornades sobre violències masclistes i VIH ‘Violencias sexuales y Derechos. Discursos y prácticas en el abordaje’, el 7 de febrer de 9 a 14:30h al Col·legi de Periodistes (Rambla de Catalunya 10). S’incidirà en les relacions entre les violències masclistes i la infecció de VIH a través de l’abordatge de les violències sexuals i l’anàlisi dels factors estructurals que la travessen. | Pre-programa | Inscripció (fins 31 de gener)

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció