Skip to content

 

 

Núm. 262 | 30.09.2021

‘Reinserció social en temps de covid’, article d’Anaïs Corpas a Social.cat

Anaïs Corpas, psicòloga clínica de l’Associació Alba i membre de la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS, ha repassat els efectes de la pandèmia en la reinserció social en un article al Social.cat. Corpas conclou que, “les eines telemàtiques han demostrat com la connexió entre món intern i extern pot donar un suport emocional constructiu” i que “cal ampliar els dispositius d’acompanyament i reforçar la derivació als recursos de suport social i sanitari per a aquelles persones en situació de major vulnerabilitat”.

El 50,1% de la inversió extraordinària en educació s’ha dedicat a l’adaptació als protocols Covid-19

El curs 2020/2021, Catalunya va invertir en educació un 7,2% extraordinari respecte el curs anterior. La xifra és inferior al 7,9% extra de mitjana estatal, i és una de les dades que recull l’informe ‘La inversió addicional en educació per l’adaptació al context de la Covid-19 a Catalunya: anàlisi del curs 2020/2021‘ que han publicat Pincat i Political Watch. El 50,1% de la despesa extraordinària s’ha destinat a l’adaptació als nous protocols, el 30,4% a l’extensió de l’educació digital, i el 19,5% a garantir l’equitat educativa.

5è Sopar Solidari del Centre d’Acollida Assís

El Centre d’Acollida Assís celebra el seu 20è aniversari amb la 5a edició del Sopar Solidari el dijous 7 d’octubre. L’entitat ha optat per organitzar el sopar en línia per la situació pandèmica. Per participar-hi cal comprar el pack de postres Be Chef i beguda a la seva botiga en línia i afegir tantes butlletes de participació al sorteig com es vulgui. La data límit per demanar el pack és demà, dia 1 d’octubre, i també es pot col·laborar amb els programes d’Assís amb un donatiu amb la FILA 0.

Trobada de les entitats del Projecte Lliures
a Manresa

Les entitats acompanyades pel Projecte Lliures es van trobar el dijous 23 de setembre a l’Ateneu Popular la Sèquia de Manresa. La trobada va servir perquè iniciatives de totes les convocatòries que fins ara ha impulsat Lliures intercanviessin experiències, inquietuds i reptes comuns i seguissin fent xarxa des de la base. | Col·labora amb el Projecte Lliures

ECAS denuncia la criminalització del jovent

Rosa Balaguer, vicepresidenta d’ECAS, ha defensat en declaracions a El Periódico que hi ha “una falta d’accés a espais d’oci accessibles i econòmicament viables” per als joves, en relació als macrobotellots que s’han produït a Barcelona durant les festes de la Mercè. Balaguer reivindica que entre els usuaris del Casal dels Infants s’ha disparat l’interès per accedir a la formació professional, i denuncia que “criminalitzem als joves pels botellots però no ho fem amb altres concentracions”, alhora que recorda que viuen en un context d’atur i dificultat al qual s’han sumat els efectes de la pandèmia.

Amics de la Gent Gran il·luminarà la Sagrada Família en homenatge a les persones grans

La fundació Amics de la Gent Gran il·luminarà la Sagrada Família el divendres 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, per homenatjar-les i reivindicar la defensa dels seus drets. L’acció serà simbòlica i pretén visibilitzar la soledat no desitjada i l’edatisme present en molts àmbits de la societat. La fundació demanarà també que la RAE canviï la seva definició de “vellesa” i fa una crida a la participació ciutadana per aconseguir-ho.

Els drets socials a la Catalunya del futur

La Fundació Pere Tarrés organitza la conferència-col·loqui virtual ‘Els drets socials a la Catalunya del futur‘, a càrrec de Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Serà el 13 d’octubre a les 12h i el la presentarà Enric Canet, director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants del Raval. Es podrà seguir -prèvia inscripció- presencialment a l’Aula Magna de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, o virtualment a través de zoom.

XIII Jornada de Drogodependències

Projecte Home organitza la ‘XIII Jornada de Drogodependències: de la ciència a la integració social‘, el 29 d’octubre de 9h a 13h, a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB. La jornada inclourà la taula rodona ‘Què diu la ciència en addiccions?’ i la taula col·loqui ‘Som efectius en l’abordatge dels consums de drogues i les addiccions a Catalunya?’, moderada per Mariona Puigdellívol, directora general d’ECAS. | Inscripcions

III Congrés Internacional d’Arts i Diversitat

Cepaim organitza de l’11 al 13 de novembre el III Congrés Internacional d’Arts i Diversitat. El Congrés se celebrarà a Múrcia i Cartagena, però es pot seguir en línia. El preu per aquesta modalitat és de 10€. El programa comptarà. entre d’altres, amb l’activista boliviana María Galindo, el filòsof Paul B. Preciado, l’analista i escriptor Bob Pop, l’artista Rossy de Palma i l’enginyer saharaui Tahteh Lehbib. | Inscripcions

La Fundació IRES posa en marxa un nou Servei d’Orientació i Atenció Integral a Famílies

La Fundació IRES ha obert un nou servei per acompanyar, orientar i donar eines a les famílies del districte de Sant Martí que estiguin experimentant algun tipus de situació de dificultat o situació de vulneraiblitat. El servei treballarà per detectar i reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions familiars saludables, oferirà suport especialitzat i promourà la cultura participativa en el territori a través d’activitats comunitàries.

Revo presenta la Guia d’Elaboració de Polítiques
de l’Economia de Benestar

L’Associació Revo Prosperitat Sostenible ha presentat la ‘Guia d’Elaboració de Polítiques de l’Economia de Benestar‘. La guia l’han elaborat els membres de la Wellbeing Economy Alliance i explora com desenvolupar polítiques de benestar, canviant no només les mesures o polítiques sinó també la relació amb l’economia i el plantejament sobre la seva gestió i governança.

Curs de gestió integral de petites associacions

El Centre d’Animació i Esplai organitza el curs ‘Gestió integral de petites associacions‘, adreçat a dirigents i responsables d’associacions i entitats sense ànim de lucre. Els objectius del curs són identificar les principals àrees de gestió en una associació, identificar les principals obligacions associatives, legals, econòmiques i fiscals, i donar recursos pràctics per millorar la gestió de l’entitat. Tindrà una durada de 20 hores (6h de videoconferències i 14h de treball personal), els dimarts de 18.30h a 20h entre el 2 i el 23 de novembre. Té un cost de 25€. | Inscripcions

Nova edició de ‘Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme’

L’Observatori de les dones organitza una nova edició del concurs ‘Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme‘. L’edició d’enguany està dedicada a les cures, sota el lema “Et cuido, em cuides, cuidem”. Les inscripcions estan obertes fins el 29 d’octubre. En aquesta edició s’ha convidat al guionista i humorista Març Llinàs a aportar idees que ajudin a concebre vídeos sobre aquesta qüestió que qüestionin i superin els estereotips de gènere. L’Observatori ofereix també un taller de suport a la creació audiovisual per als centres educatius i entitats de lleure que hi vulguin participar.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció