Skip to content

Núm. 186 | 31.05.2018

Parlem als mitjans sobre el desmantellament de la sanitat universal

Raúl Martínez, membre de la Junta Directiva d’ECAS i vocal de Migracions, exposa a ‘Desmantellant el sistema de salut’, publicat als mitjans a Catalunya Plural (eldiario.es) i El diari de la sanitat, com el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei catalana que assegurava la sanitat universal és un pas més cap a la descomposició del sistema sanitari per part del govern central. Fa un repàs a les actuacions dels darrers anys, mostrant com “lluny de pretendre una racionalització del Sistema Nacional de Salut i d’aconseguir la seva sostenibilitat econòmica, tot fa pensar que el seu objectiu no és altre que excloure deliberadament a una part de la població del dret a la salut”.

Debat sobre l’acompanyament en la sortida de la presó

Núria Iturbe i Sergi Fortià, membres de la comissió d’Àmbit penitenciari i execució penal d’ECAS, participaran en la taula rodona del Debat Catalunya Social sobre ‘L’acompanyament de les persones en la sortida de presó. El paper del tercer sector’, organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector el 19 de juny de 9.20 a 10.45h a l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6). S’hi presentarà l’estudi Nivell de suport per a la reinserció social en el moment de l’excarceració de persones que no han obtingut el tercer grau, d’Emili Grande (Fundació Desenvolupament Comunitari). | Inscripcions

Jornada sobre l’ètica al servei de les organitzacions, 6 de juny a Lleida

Suara organitza la jornada ‘L’ètica al servei de les organitzacions’ el proper dimecres 6 de juny de 17 a 19h a la Sala Jaume Magre de Lleida (Bisbe Torres 2). Hi haurà una ponència a càrrec de Xavier Pelegrí, professor de Serveis Socials de la Universitat de Lleida. Posteriorment, es farà una taula d’experiències on participaran representants de l’Administració i d’entitats socials. | Inscripcions

Noves edicions del programa de millora de competències en contractació pública

La Confederació organitza dues noves edicions de formació del programa per a la millora de les competències en matèria de contractació pública. Tindran lloc a Girona els dies 5, 12, 19, 26 de juny i 3 de juliol de 10 a 14h a la seu del Grup Mifas (Programa | Inscripcions fins al 31 de maig) i a Tarragona els dies 7, 14, 21, 28 de juny i 5 de juliol de 10 a 14h a l’espai La Tabacalera (Programa | Inscripcions fins al 4 de juny). Aquesta formació té per objectiu donar eines a les organitzacions del tercer sector per tal d’afrontar les licitacions públiques en millors condicions i promoure el coneixement del marc legislatiu vinculat a aquesta qüestió.

Jornada sobre el tercer sector com a motor de la reforma horària, 12 de juny

La Taula d’entitats del Tercer Sector organitza la jornada ‘El tercer sector com a motor de la reforma horària’ el 12 de juny de 9.30 a 11h a l’auditori de la seva seu (Rocafort 242 bis, Barcelona). Obrirà la jornada Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i Autoempresa. Hi haurà dues ponències: una de Fabián Mohedano, promotor de la Reforma Horària, sobre ‘El tercer sector davant l’objectiu 2025’, i l’altra de Xavier Peralta, consultor, sobre una eina d’autoavaluació per a organitzacions. | Programa | Inscripcions.

5ª edició del TAST social a Tarragona,
divendres 1 de juny 

La 5ª edició del TAST Social (Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès) organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social tindrà lloc l’1 de juny a la Plaça Corsini de Tarragona de 10 a 20h. Un total de 25 entitats del territori donaran a conèixer a la ciutadania les seves activitats de voluntariat. A més, hi participaran diversos instituts de secundària, hi haurà tallers formatius, actuacions musicals i un concurs a twitter, els premis del qual s’entregaran al final de la jornada.

Premi anual de la Xarxa Europea d’Innovació per a la Inclusió

La Xarxa Europea d’Innovació per a la Inclusió (European Network of Innovation for Inclusion), liderada per Acció contra la Fam, ha convocat el seu Premi anual per a bones pràctiques en inclusió laboral i en emprenedoria inclusiva dirigit a entitats, Call for good practices. Es poden presentar candidatures fins el 16 de juliol enviant el formulari electrònic a l’adreça eunetforinclusion@accioncontraelhambre.org. L’acte d’entrega dels premis tindrà lloc el 3 d’octubre a Madrid. | Bases

Convocatòria d’ajuts Obertament contra l’estigma en salut mental

Obertament ha convocat ajuts per a entitats que tinguin projectes de lluita contra l’estigma que pateixen les persones amb problemes de salut mental. Les iniciatives que s’hi presentin, amb data límit 26 de juliol, s’han d’iniciar i dur a terme al llarg del 2019 i han d’estar destinades a canviar comportaments dels col·lectius diana detectats com a prioritaris: els professionals de l’àmbit de la salut (general i mental), contractants i professionals de recursos humans, joves o adolescents (enfocats fora del centre educatiu) i professionals dels mitjans de comunicació. | Bases | Formulari de presentació de projectes | Més informació: 673 599 472 i contactesocial@obertament.org

Projecció dels curts documentals [Rec]fugiades, aquesta tarda

Aquesta tarda a les 18.30h tindrà lloc la projecció dels curts documentals del projecte [Rec]fugiades a l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals – Blanquerna URL (Valldonzella 12, Barcelona). Han estat realitzats en el marc d’aquest projecte d’Aprenentatge Servei, que té per objectiu sensibilitzar els joves sobre migració i refugi, i són el resultat dels tallers impartits per Justícia i Pau i la Bretxa amb la col·laboració de l’Agència Catalana per al desenvolupament. Per poder assistir-hi, heu d’enviar un correu a projectes@justiciaipau.org.

Formació en atenció al client i reposadors

La Fundació Akwaba organitza un curs d’atenció al client i de reposador, a partir del 25 de juny, adreçat a persones immigrades en situació irregular o en risc d’irregularitat sobrevinguda, reagrupades i sol·licitants d’asil. S’emmarca dins del programa de Reincorporació al Treball (PRT), subvencionat per la Generalitat de Catalunya. Consta de tres mòduls: català, formació en atenció al client/reposador i pràctiques en empresa. Inscripcions abans del 12 de juny a la seu de l’entitat (Llobregat 145, L’Hospitalet de Llobregat).
+info: 93 440 76 96.

Presentació del llibre ‘Informe urgent des dels escons 4 i 5’

L’Escola de Formació Joan N.García-Nieto de la Fundació Marianao organitza avui a les 18.30h l’acte de presentació del llibre ‘Informe urgent des dels escons 4 i 5’, d’Albano Dante Fachín i Àngels Martínez Castells a la sala d’actes del Casal l’Olivera (Pl.Montserrat roig 1, Sant Boi de Llobregat). Es tracta d’un acte obert per al qual no fa falta inscripció prèvia.

Presentació de l’informe ‘Temps retrobat’, 13 juny

L’Associació Salut i Família presentarà l’informe ‘Temps retrobat. Les dones i la reforma horària’ el dimecres 13 de juny a les 17.30h a La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison, en el marc de la cinquena setmana dels horaris. Es tracta d’un estudi qualitatiu on han participat dones en situació de vulnerabilitat. S’hi recullen idees, propostes i recomanacions pràctiques per canviar la cultura del temps de manera sostinguda al llarg del temps. | Inscripcions

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció