Skip to content

 

 

Núm. 270 | 10.02.2022

El 29% de la població pateix exclusió social
a Catalunya

Càritas Catalunya ha presentat l’Informe sobre Exclusió i Desenvolupament Social a Catalunya 2021 de la Fundació FOESSA, que assenyala que el 29,1% de la població a Catalunya va patir exclusió el 2021, dotze punts més que el 2018. Catalunya és la comunitat autònoma de les 10 de les que els autors disposen dades que té un percentatge de població en exclusió més alt, sis punts per sobre de la mitja d’Espanya, que és del 23%.

Les desigualtats socials han condicionat la capacitat de reduir la mobilitat durant la pandèmia

Un treball del Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat de la UAB per l’Autoritat del Transport Metropolità mostra que les condicions de vida i de renda han estat factors determinants a l’hora d’adaptar els desplaçaments durant la pandèmia. En un context en què reduir la mobilitat és un recurs preat per protegir la salut i el benestar, explica l’estudi, la incapacitat per fer-ho s’ha convertit en causa i expressió de l’exclusió social.

La ICE per una Renda Bàsica Incondicional europea obre un Goteo per finançar-ne la difusió

La Iniciativa Ciutadana Europea per una Renda Bàsica Incondicional ha obert una campanya de Goteo per recollir fons per difondre, produir materials i fer publicitat de la campanya. La ICE té fins el 25 de juny per arribar al milió de firmes. Si ho aconsegueix, tant la Comissió Europea com el Parlament Europeu hauran de donar audiència al seu equip organitzador, pronunciant-se a més sobre si recolzaran o no la proposta i si prendran accions per posar-la en marxa. | Signa la petició

Les entitats de defensa dels drets humans exigeixen posar fre a les estratègies d’assetjament jurídic

Set entitats han reclamat que s’aturin les estratègies d’assetjament jurídic que promouen els grups de poder. Denuncien les SLAPPs o demandes estratègiques contra la participació pública: processos judicials oberts amb l’únic objectiu d’atacar entitats que denuncien les seves pràctiques o interfereixen en els seus interessos econòmics. El comunicat denuncia concretament la polèmica generada al voltant de l’Ajuntament de Barcelona i l’adjudicació de subvencions.

Un 49% de les entitats socials tenen dificultats
per digitalitzar-se

m4Social, el projecte d’innovació social de la Taula, ha presentat els resultats de l’informe sobre l’Estat de la Digitalització al Tercer Sector, que revela que gairebé la meitat d’entitats té dificultats per digitalitzar-se arran de la bretxa digital que afecta les persones a les que atenen. El 62% de les entitats socials tenen problemes per digitalitzar-se a causa de la manca de finançament i recursos per desenvolupar eines digitals.

La Fundació SER.GI busca dos pisos a Figueres

La Fundació SER.GI ha fet una crida per trobar dos pisos per a lloguer social a Figueres o rodalies. L’entitat necessita els pisos per ajudar dones supervivents de la violència masclista a refer les seves vides. Es tracta d’una cessió per cinc anys com a mínim, en què es garanteix el cobrament mensual, el retorn de l’habitatge en el mateix estat, assegurança i gestió administrativa gratuïta, tramitació de cèdula d’eficiència energètica, una bonificació del 95% de l’IBI i seguiment periòdic al domicili.

Nou grup de treball sobre sensellarisme
per contribuir a l’Estratègia del Govern

Arran de la reactivació de l’Estratègia integral per a l’abordatge del Sensellarisme a Catalunya, elaborada el 2017 amb la participació de les entitats socials, ECAS i la Taula del Tercer Sector hem posat en marxa un grup ad hoc per treballar les nostres aportacions a la comissió permanent de sensellarsime, en la qual ens representen sis entitats (tres en nom de la Taula i tres en nom d’ECAS).

El tercer sector social assoleix la paritat de gènere en els òrgans de govern, amb un 50,3% de dones

La Confederació ha presentat els resultats de la 4a radiografia de l’’Anuari 2021. Radiografies del Tercer Sector Social de Catalunya’, que recull que la presència de les dones en els òrgans de govern (juntes directives, patronats i consells rectors) ha estat d’un 50,3%, 5 punts més que el 2018. Un 44,9% de les presidències les ocupaven dones. La Confederació recorda que es tracta d’un sector molt feminitzat: un 75% de les persones contractades són dones.

16a edició del projecte Vente Pa’ka

El 18 de febrer arriba la segona fase de la 16a edició del Vente Pa’ka, un projecte de la Fundació Marianao que ofereix una alternativa d’oci pels i les joves a les nits de Sant Boi. Les activitats s’allargaran fins el 26 de març i inclouen tallers i cursos artístics, de manualitats, de creixement personal, balls, esports i campionats.

La societat civil i el Pacte Mundial de les Migracions

Cepaim, junt a altres entitats, organitza la jornada “La societat civil davant el Pacte Mundial de les Migracions”, amb l’objectiu d’analitzar-ne els diferents aspectes que impacten en la societat civil i el paper fonamental que desenvolupa en el seu compliment. Serà el 19 de febrer, de 17h a 19h.

2a edició dels Premis Joves pel Demà

Fundesplai ha obert la 2a edició dels Premis Joves pel Demà, dirigits a joves de 13 a 17 anys que impulsin iniciatives relacionades amb els ODS que contribueixin a fer un món millor. La convocatòria de 2022 està enfocada a projectes d’alimentació sostenible i saludable. Es poden presentar candidatures fins el 30 de març.

Signa la petició per una Renda Bàsica Universal europea!

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció