Skip to content

 

 

Núm. 274 | 07.04.2022

Les entitats ofereixen un Sant Jordi solidari

Les entitats ja han començat les seves campanyes per un Sant Jordi solidari. La Fundació Ared ofereix galetes elaborades artesanalment al seu obrador amb il·lustracions de Pilarín Bayés (la data màxima per fer-ne comanda és l’11 d’abril), a més d’altres productes. La Fundació Comtal ha llançat la campanya #UnaRosaUnaOportunitat per garantir el dret a l’educació de 140 infants i joves. Durant la diada, vendran roses i punts de llibre solidaris al Benet Corner i davant del mercat de Santa Catarina. La Fundació Els Tres Turons ha obert el III Videoconcurs del Sarau Poètic sota el lema ‘Explica’m tu què és la poesia’, on tothom que ho vulgui pot presentar vídeos d’entre 20 i 60 segons fins el 22 d’abril. La Fundació Jubert Figueras també ofereix roses solidàries, i recorda que és una diada on recullen fons per pagar les despeses de 500 nits a famílies desplaçades. Se’n poden fer comandes fins el 13 d’abril o comprar-les a la seva parada el dia 23. L’Associació Quilòmetre Zero també vendrà roses a la Rambla de Tarragona i el Centre Assís a la Pl. Consell de la Vila de Sarrià (Barcelona) i online, entre moltes altres.

Càritas denuncia que 885.000 persones es troben en exclusió social a la diòcesi de Barcelona

Càritas Barcelona ha denunciat que 885.000 persones estan en situació d’exclusió social a la diòcesi de Barcelona. Són 1 de cada 3 barcelonins i barcelonines (el 32%, quan a Catalunya és del 29,1% i a Espanya del 23,4%), i 300.000 més que el 2018. L’entitat ha fet una crida a “replantejar l’ordre de prioritats de l’acció política”. Ha estat en la presentació de l’informe FOESSA 2021 d’exclusió i desenvolupament social a la diòcesi de Barcelona.

‘Barcelona, ciutat refugi. Què hi pots fer tu?’

L’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana de Voluntariat Social han organitzat aquest 25 de març la jornada informativa ‘Barcelona, ciutat refugi. Què hi pots fer tu?’. L’acte va permetre aprofundir en qüestions com les condicions en què arriben aquestes persones, com s’està duent a terme l’acció sobre el terreny, com és l’acollida a Barcelona, què es pot fer i com des del voluntariat, quins drets tenen, les limitacions existents, el paper de les entitats o l’acollida als barris i amb familiars. Podeu recuperar la sessió a Youtube.

Mor l’il·lustrador i dibuixant Miquel Fuster

Ha mort el dibuixant i il·lustrador professional Miquel Fuster, que des de l’experiència d’haver viscut 15 anys als carrers de Barcelona, va dedicar els darrers anys de la seva vida a explicar que viure a la intempèrie no és una cosa normal. Ho va fer a través de la seva obra gràfica Miguel, 15 años en la calle, del seu blog personal, exposicions i xerrades, i múltiples accions en col·laboració amb Arrels Fundació, com el mural amb la seva fotografia en el marc del projecte #Visibles.

Reclamen aprofitar al màxim el conveni que regula la pobresa energètica

La Taula del Tercer Sector i l’Aliança contra la Pobresa Energètica han reclamat en una roda de premsa aprofitar al màxim el conveni que regula la pobresa energètica. Totes dues organitzacions lamenten que, un any després de l’acord signat entre la Generalitat i Endesa, encara hi ha compromisos no complerts. Posen en valor les seves potencialitats i l’avenç que ha suposat, però defensen que cal resoldre el deute acumulat el 2021, crear el fons d’atenció solidària, generalitzar la instal·lació de comptadors socials i ampliar el conveni amb la resta d’empreses energètiques.

I Congrés Estatal de Mentoria Social, del 4 al 6 de maig a Iruña

Del 4 al 6 de maig se celebrarà a Pamplona/Iruña el I Congrés Estatal de Mentoria Social, dirigit a professionals del sector social, entitats, governs i universitats que tenen interès en la mentoria social com a eina d’acompanyament. Sota l’eslògan ‘Impulsnat la Construcció d’una Societat Inclusiva’, el congrés posarà el focus en el treball amb diversos col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat. Durant tres dies, comptarà amb ponències, taules rodones, tallers i oportunitats per connectar amb altres actors i professionals. | Inscripcions

Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives

Labcoop organitza, des del 19 d’abril, la setena edició dels Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives. Es tracta de tallers en línia i subvencionats, basats en metodologia pràctica i aplicada, amb exemples reals del món cooperativista, on es podran conèixer experiències inspiradores. També es disposarà de materials descarregables, vídeos de les docents i suport personalitzat a través de tutories. Podeu inscriure-us als mòduls que més us interessin en aquest enllaç.

ACAPPS ofereix un servei de subtitulació en català gratuït

ACAPPS (Associacions Catalanes de Famílies i Persones amb Sordesa) ofereix, fins el 31 de desembre, la subtitulació de material audiovisual en català publicat (a la web, Youtube o altres plataformes). La disponibilitat del servei variarà en funció de les sol·licituds rebudes. Han de ser materials d’una durada inferior a quinze minuts i de continguts relacionats amb l’àmbit laboral i empresarial, tecnològic i del lleure i la cultura. El servei promou l’accessibilitat a la comunicació per a les persones amb sordesa. | Sol·licita el servei

64 iniciatives es presenten a la nova convocatòria del Projecte Lliures

El 31 de març s’ha tancat el període de recepció de candidatures a la nova convocatòria del Projecte Lliures, en què s’hi han presentat 64 iniciatives. Una setantena de projectes interessats van participar a les sessions informatives. Ara, els comitès avaluadors començaran el procés per escollir les iniciatives que rebran el suport tècnic i el finançament econòmic de Lliures. La selecció es farà pública al juliol.

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius presenta ‘Defensores’

Més de 200 persones han assistit a la presentació de ‘Defensores’, un documental de L’Associació Drets Sexuals i Reproductius sobre la lluita per aquests drets a Catalunya i el món. Ha estat aquest 29 de març als Cinemes Girona, en una jornada que ha servit també com a homenatge a totes les “defensores”. L’entitat reivindica que “escoltar la nostra veu és clau per superar l’ofensiva fonamentalista”. Per assistir a properes projeccions, seguiu L’Associació a les seves xarxes socials.

La Fundació SER.GI fa balanç
de les microBeques16+

La Fundació SER.GI farà balanç, el 21 d’abril, de les microBeques16+. L’any passat, a través d’una campanya de crowdfunding, l’entitat gironina va poder oferir oportunitats educatives a 30 joves que acompanya des de diversos projectes. L’acte farà un retorn qualitatiu i quantitatiu de les microBeques atorgades durant el curs 2021-2022 a través del testimoni de joves i professionals de SER.GI i s’hi compartiran les necessitats i oportuniats que afronten aquests joves. Serà de 18h a 20h a la Sala La Mirona de Salt. | + info i inscripcions

Signa la petició per una Renda Bàsica Universal europea!

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció