Skip to content

 

 

Núm. 277 | 19.05.2022

La salut emocional i mental en temps d’incertesa

El 3 de juny, ECAS celebra la ‘V Jornada d’Acció Social: la salut emocional i mental en temps d’incertesa’, a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La jornada comptarà amb sessions a càrrecs d’experts, taules d’experiències amb professionals del sector i espais de debat. | Programa | Inscripcions

“L’habitatge: un motor d’exclusió social”, article de Míriam Feu

Míriam Feu, membre del Consell Assessor de l’INSOCAT 14, ha denunciat aquesta setmana a Social.cat que “l’habitatge s’ha convertit en un motor d’exclusió social de primer ordre”. Feu defensa que “no existeix una veritable política de lluita contra l’exclusió social i la pobresa si no s’acompanya d’una política d’habitatge”.

Torna la Setmana del Llibre Social

Social.cat organitza, del 7 a l’11 de juny, la segona edició de la Setmana del Llibre Social. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’autores com Míriam Hatibi, Natza Farré, Eloy Fernández Porta, Nadia Ghulam o Desirée Bela-Lobedde i se celebrarà a diferents llibreries de Barcelona. El mitjà digital vol omplir així el buit de la creació literària referent a l’acció social a Catalunya, amb un esdeveniment anual que presenti referents pròxims i alimenti el debat. Les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia.

Més de 500 persones participen a la 2a edició
de la Fira No M’aturo de Càritas Barcelona

21 empreses -9 més que el 2019- han participat de la 2a edició de la Fira No M’aturo de Càritas Barcelona, que ha comptat amb l’assistència de mig miler de persones. Feina amb Cor, el programa d’inserció laboral de l’entitat, ha ajudat a trobar feina a 1.655 persones el 2021. Dessirée García, responsable de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona, recorda que “a la diòcesi de Barcelona, 97.000 llars tenen tots els seus membres actius a l’atur”.

Fòrum de FECETC: els Centres Especials de Treball a debat

FECETC organitza, el dimarts 31 de maig, el fòrum ‘Els Centres Especials de Treball a debat’, en què es debatra l’afectació de l’aplicació del Reial Decret 818/2021 a l’estabilitat en l’ocupació d’aquests centres. El fòrum comptarà amb una benvinguda, la presentació del Reial Decret i una taula de propostes repercussions i claus amb representants de la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya. | Segueix-lo en línia

Taller per sistematitzar experiències transformadores del món local

Edualter organitza, el 24 de maig, de 17 a 19h, un espai de trobada en línia amb docents i persones treballadores o voluntàries d’entitats educatives de municipis de la província de Barcelona per sistematitzar i donar a conèixer experiències d’Educació per la Ciutadania Global. La sessió vol identificar elements que ajudin a posar en valor aquestes experiències. | Inscripcions

“El discurs i l’odi”, cicle de tallers online de Reds

Reds organitza, del 13 al 27 de juny, “El discurs i l’odi”, un cicle de tallers online gratuït impartit pel Centre of Discourse Studies de Barcelona. L’objectiu del cicle és examinar com es reprodueixen els discursos d’odi, i en particular els racistes, masclistes i anti-LGBTQIA+ en la política, en els mitjans de comunicació i a les xarxes socials a l’Estat Espanyol. I alhora, es debatrà com, des dels moviments socials, es creen contra-narratives per combatre’ls.
| Inscripcions

El Jardí Fènix, d’ABD, obre les seves portes
l’1 de juny

El dimecres 1 de juny, de 12h a 19h, el projecte Jardí Fènix, d’ABD, celebra una jornada de portes obertes amb activitats per tots els públics: tallers, exposicions… A més, es podrà visitar l’espai per conèixer el projecte d’agricultura urbana per millorar l’empleabilitat de persones en tractament de drogodependències.

La Fundació Salut Alta publica un nou infoSA

La Fundació Salut Alta ha publicat un nou InfoSA, l’informatiu oficial de la Salut Alta. El nou informatiu de nens, nenes, adolescents i dones de la Fundació Salut Alta tracta les seves activitats al voltant del 8 de març i el lema que acompanya l’entitat tot aquest curs: “Parlant de gènere: Somveusdiverses”.

Històries amb Èxit del Repte E3

La Fundació Èxit ha compartit la història de dues participants del Projecte Yob. En un vídeo, l’entitat recull l’experiència la Doro, voluntària d’IBM, i la Denisse, que buscava feina. El projecte Yob és un mòdul adreçat a joves que, amb l’ajuda del voluntariat corporatiu, aprenen a posicionar les seves candidatures  i comencen a crear una xarxa de contactes.

Quadern Metodològic Feminista ‘La Incorporació
de la perspectiva de gènere en plans i programes’

La Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Barcelona presenta en línia, el 24 de maig, de 9:30 a 11h, el nou quadern metodològic feminista ‘La Incorporació de la perspectiva de gènere en plans i programes’. La presentació comptarà amb Emanuela Lombardo, doctora en Ciències Polítiques, i amb l’exposició de bones pràctiques al respecte en plans i programes municipals. Inscripcions a transversalitat_genere@bcn.cat.

Signa la petició per una Renda Bàsica Universal europea!

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció