Skip to content
infoACCIONS

2011 / 38

Logo
  1. Programa definitiu de la jornada Fem equip! sobre empresa inclusiva
  2. Propostes d’ECAS als partits polítics per al 20-N
  3. Àgata Sol, nova coordinadora de la Comissió d’Immigració
  4. Les entitats d’ECAS a Girona com a proveïdores de serveis
  5. Formació en comunicació per a entitats socials
  6. Jornada de bones pràctiques d’inserció sociolaboral a L’Hospitalet
  7. Bones pràctiques de mediació amb “in via”
  8. Rifa solidària d’una samarreta del Barça a benefici de Comtal
  9. Marketplace, espai de trobada entre entitats i empreses
  10. Seminari i assemblea anuals d’EAPN-España, 17-19 de novembre
  11. Sensibilització sobre desigualtat i exclusió a la UAB
  12. Ajuts als negocis amb impacte social
  13. Premi Solidaritat 2011

Programa definitiu de la jornada Fem equip!

Ja ens acostem al centenar de persones inscrites a la jornada Fem equip! Recursos humans per al foment de l’empresa inclusiva, que el proper  25 de novembre reunirà empreses i entitats socials amb l’objectiu de fomentar la inserció laboral d’aquells col·lectius amb més dificultats per incorporar-se al mercat de treball. El programa inclou bones pràctiques de col·laboració entre empreses i entitats; la ponència ‘Iniciatives per a una política d’ocupació responsable’, a càrrec de Ricard Serlavós, vicedegà d’ESADE; i un debat sobre ‘El valor afegit de les entitats socials com a proveïdores de recursos humans’. La inscripció és gratuïta (fins el 21 de novembre) i us convidem a fer-ne difusió incloent el banner al vostre web i seguint l’esdeveniment a Facebook.


Propostes d’ECAS als partits polítics per al 20-N

En el marc de la campanya electoral, ECAS ha fet arribar als principals partits polítics catalans un document de propostes amb un total de 17 punts en relació a la pobresa, els drets bàsics reconeguts i la situació dels col·lectius més vulnerables o en risc d’exclusió social. El text inclou demandes com la revisió de les pensions no contributives, l’adequació del salari mínim interprofessional, mesures de control del frau fiscal, polítiques que facilitin l’accés a l’habitatge, un pla integral d’inserció educativa, social i laboral per a joves, ajudes directes a les famílies en situació d’extrema vulnerabilitat, més participació del tercer sector social en l’àmbit de l’execució penal i el manteniment del fons de suport a la integració dels immigrants.


Àgata Sol, coordinadora de la Comissió d’Immigració

La coordinació i dinamització dels projectes de la Comissió d’Immigració d’ECAS està al càrrec des d’aquesta setmana d’Àgata Sol Rueda, diplomada en Treball Social, llicenciada en Antropologia social i cultural i màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària. Amb més de 13 anys d’experiència en l’àmbit de la immigració, els darrers set ha estat directora executiva de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. La seva incorporació a l’equip tècnic de la federació donarà un impuls als objectius de la Comissió d’Immigració, que actualment està treballant en l’adequació del pla estratègic a les necessitats actuals.


Les entitats d’ECAS a Girona com a proveïdores de serveis

La 50è edició de la Fira de Mostres de Girona va acollir dilluns una presentació dels serveis que ofereixen les entitats d’ECAS a Girona i els avantatges de la seva contractació per part de l’empresariat. Durant la ponència –a càrrec d’Albert Rosa, gerent de la Fundació Astres i Eina Activa E.I., i Teresa Ripoll, tècnica d’inserció de la Fundació Oscobe– es va posar èmfasi en la millora que suposa en la competitivitat de les empreses estar vinculades a la comunitat i ser reconegudes com a socialment responsables.


Formació en comunicació per a entitats socials

Dimecres 16 de novembre tindrà lloc la segona jornada de formació en comunicació per a entitats socials, que constarà de dos mòduls: Comunicació 2.0, eines digitals (de 10 a 12h) i Tasques de portaveu (de 12:15 a 14:15h). Els materials de les dues primeres sessions, celebrades ahir, ja estan disponibles al nostre web: Pla de Comunicació i Comunicació interna, i Mitjans de comunicació i Gabinets de premsa. La formació és gratuïta per a les entitats d’ECAS i la condueix el periodista Xavier Vidal, director de la consultora Explica’t. Us podeu inscriure a les sessions del dia 16 aquí.


Jornada de bones pràctiques d’inserció sociolaboral

Joves per la Igualtat i la Solidaritat organitza en col·laboració amb l’Associació ARA la jornada ‘New doors’, sobre bones pràctiques d’inserció sociolaboral per a persones adultes a L’Hospitalet de Llobregat. L’acte, en què es donaran a conèixer les experiències dutes a terme en dispositius de la ciutat per part de l’administració i les entitats socials,  tindrà lloc el proper 22 de novembre de 9.30 a 13 hores a la Biblioteca Tecla Sala; per tal d’assistir-hi cal enviar un correu a info@associacioara.cat o trucar al 93 431 06 89 abans del 10 de novembre.


Bones pràctiques de mediació amb “in via”

La IV Jornada de Bones Pràctiques del Grup Mediació E-Catalunya comptarà el proper 22 de novembre amb la participació de la directora general adjunta de l’Associació “in via”, Francesca Ferrari, en  una taula rodona sobre ‘Mediació en l’àmbit civil: avantatges i reptes’. L’acte, organitzat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, també inclourà una ponència del magistrat Pascual Ortuño sobre ‘La transposició de la Directiva europea sobre mediació en el dret intern espanyol’ i la presentació del treball col·laboratiu de la comunitat de pràctica de mediació civil. La inscripció és gratuïta i cal formalitzar-la per correu (npf@gencat.cat) fins el 15 de novembre.


Rifa solidària d’una samarreta del Barça per a Comtal

La Fundació Comtal rifarà una samarreta Futbol Club Barcelona signada pel jugador Cesc Fàbregas entre les persones que facin un donatiu a través d’un enllaç a Internet. La rifa tindrà lloc el proper 2 de desembre a les 10 hores a la seu de Comtal (Forn de la Fonda 5, Barcelona) i cada participació al sorteig es correspon a 10 euros de donatiu. Els recursos aconseguits s’invertiran en la tasca diària de la Fundació Comtal per millorar la qualitat de vida d’infants, adolescents i joves de Ciutat Vella.


Marketplace, trobada d’entitats i empreses

Divendres vinent, 11.11.2011, de 10 a 15 hores tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona el primer Marketplace de Catalunya, organitzat per la Federació Catalana del Voluntariat Social en el marc del 2n Congrés Europeu del Voluntariat. Amb la Responsabilitat Social Corporativa com a eix de col·laboració entre el món empresarial i el tercer sector, el Marketplace pretén ser un espai de trobada per al networking en què les entitats puguin establir nous  contactes i vies de col·laboració amb altres organitzacions. Hi seran presents empreses com Ikea, Danone, la Fnac  o MRW, i entre la vintena d’estands de projectes compartits s’hi comptarà un d’ECAS i InfoJobs on s’exposarà l’aliança de la federació amb el portal de recerca de feina per a la inserció laboral de col·lectius en risc.


Seminari i assemblea anuals d’EAPN-España

Els propers dies 17 i 18 de novembre tindrà lloc a Santiago de Compostela el seminari ‘La estrategia Europa 2020 en las comunidades autónomas. Dos hitos contra la pobreza y la exclusión social: 2015 y 2020’, organitzat per EAPN-España. L’objectiu de la trobada és fer front als reptes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social a partir de l’Estratègia 2020 de Lisboa i el Plan Nacional de Reforma a través tres espais de debat, garantir la participació de les persones en situació més desafavorida i abordar el paper del Tercer Sector d’Acció Social a les polítiques socials en contextos de transformació i crisi econòmica. Per inscriure’s (entre 30 i 80 euros, segons el perfil) cal omplir un formulari en línia. L’endemà, 19 de novembre, tindrà lloc també a Santiago l’Assemblea anual d’EAPN-España, que comptarà amb la participació de sis persones delegades de la Taula del Tercer Sector.


Sensibilització sobre desigualtat i exclusió a la UAB

Divendres vinent, 11 de novembre, ECAS participa en la inauguració del Curs d’introducció a situacions de desigualtat i d’exclusó social, organitzat per la Fundació Autònoma Solidària amb l’objectiu de sensibilitzar els estudiants universitaris de diverses titulacions al voltant de la situació dels col·lectius més vulnerables. La xerrada inaugural, que tindrà lloc de 15 a 17 hores, comptarà amb una intervenció de Jordi Gusi sobre ‘L’administració pública i les entitats del tercer sector’. El curs complet consta de quatre sessions més que aborden els àmbits de la salut, el residencial i el factor de procedència, el penitenciari i el de la infància en risc.


Ajuts als negocis amb impacte social

L’Obra Social “la Caixa” ha obert una nova convocatòria d’ajuts a “emprenedors i empreses socials amb projectes nous i creatius” a través del Programa d’Emprenedoria Social, que fins el proper 11 de desembre acceptarà sol·licituds en base a quatre línies d’actuació prioritàries: l’increment de l’impacte social de les empreses de nova creació, l’augment de probabilitats d’èxit de les noves iniciatives, l’acceleració de la consolidació d’empreses socials de nova creació i la divulgació per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquesta tipologia d’empreses.


Premi Solidaritat 2011

Fins el proper 10 de desembre es poden presentar candidatures al Premi Solidaritat 2011, que atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) per guardonar persones o institucions que hagin destacat per la seva lluita en defensa dels drets humans. Les candidatures han de ser presentades per terceres persones i el jurat el formen membres d ela Junta Directiva de l’IDHC i personalitats rellevants en la defensa dels drets humans a Catalunya. Entre els premiats en edicions anteriors s’hi inclouen l’IReS i les fundacions Marianao, Surt i Arrels, totes elles membres d’ECAS.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.