Skip to content

Núm. 138 | 28.04.2016

actualitat ECAS

Taller teòric-pràctic sobre la teoria del canvi
per a entitats d’ECAS, 9 de maig a Barcelona

La Vocalia d’Internacionalització de l’Acció Social d’ECAS organitza un taller teòric i pràctic sobre la teoria del canvi dilluns 9 de maig de 9.30 a 18 hores al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan 108, Barcelona). S’adreça a entitats membres d’ECAS interessades en la internacionalització. La primera part de la formació serà una introducció de la teoria del canvi com a eina de disseny i avaluació de projectes i programes, acompanyada de casos reals. Posteriorment es posarà en marxa un procés participació sobre una possible aplicació d’aquesta teoria als processos d’internacionalització de l’acció social. Per a més informació, consulteu el document de explicatiu del taller. Inscripció oberta en aquest formulari online.

Reunió per a l’actualització dels estatuts d’ECAS, demà a les 10h

Demà divendres 29 d’abril tindrà lloc de 10 a 12 hores la primera reunió del grup de treball dedicat a la revisió dels estatuts d’ECAS. Es preveu que se celebrin dues o tres sessions abans del mes de juliol per portar una proposta d’actualització pugui ser aprovada en la segona assemblea general ordinària del 2016. Poseu-vos en contacte amb ECAS al correu electrònic ecas@acciosocial.org per confirmar la vostra participació a la convocatòria oberta de demà o per formar part d’aquest grup de treball encara que no pugueu assistir a la primera reunió.

Montserrat Feu, nova coordinadora
de la Comissió de Migracions d’ECAS

La manresana Montserrat Feu, presidenta de l’Associació Atlàntida, professionals per la Interculturalitat i representant d’ECAS a la Taula de Ciutadania i Immigració de la Generalitat de Catalunya, és la nova coordinadora de la Comissió de Migracions d’ECAS, encarregada de generar propostes i promoure el debat sobre les polítiques públiques d’aquest àmbit i els drets socials de les persones migrades. Ha exercit la seva activitat professional en organització i gestió de serveis socials i equips psicopedagògics municipals, i com a docent i coordinadora de relacions internacionals a l’Escola Universitària de Treball Social (ICESB) de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

L’opinió d’ECAS als mitjans:
garantia juvenil i corrupció

El portal Social.cat ha publicat aquesta setmana un article de Fran Viedma, membre de la Junta Directiva i de la Comissió d’Inserció sociolaboral d’ECAS, sobre les ‘Dificultats de la Garantia Juvenil per respondre a l’emergència social de l’atur’. L’article ha rebut més de 4.600 lectures en tres dies. D’altra banda, la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, reflexiona sobre corrupció, frau fiscal i justícia social a ‘Un país de lladres’, publicat a El Periódico de Catalunya.

Pobresa i treball social a la càpsula impartida a Tarragona

El treball social com a eina d’incidència política en la lluita contra la pobresa ha estat l’eix vertebrador de la càpsula de coneixement ‘Pobresa i treball social. Perspectives i estratègies’, organitzada per la Comissió Territorial de Tarragona d’ECAS ahir dimecres, 27 d’abril, a la Facultat de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili. Una quarantena d’alumnes van assistir a la ponència de Jordi Collado, membre de la comissió, qui va reflexionar sobre la pobresa com a problemàtica estructural, més enllà de la crisi econòmica, i els reptes del treball social a l’hora d’afrontar-la.

les ENTITATS informen

El 8 de maig, ‘Posa’t la capa!’
pel Superheroi(ne)s BCN Day

Superheroi(ne)s BCN Day 2016 és una festa solidària, que combina activitats lúdiques, espectacle i la superació de proves físiques amb l’objectiu de captar fons per projectes socials. L’activitat tindrà lloc diumenge 8 de maig a partir de 10h a la Font Màgica de Montjuïc. La inscripció per participar a la gimcana per equips ja està oberta. AcidH, AFEV BarcelonaÀmbit PrevencióIn via i Iniciatives solidàries, entitats participants del programa Reinventa’t, són les entitats membres d’ECAS que organitzen l’esdeveniment.

Marianao guanya un dels Premis d’Acció Social de Plataforma Educativa

El programa Vente Pa’ Ka’ de la Fundació Marianao ha estat premiat en la categoria d’Innovació a la 4a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras. L’empresa gironina Absorvalia i l’exconsellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, han rebut els guardons d’Emprenedoria Social i de Coresponsabilitat, respectivament. L’acte de lliurament va tenir lloc divendres 22 d’abril al CaixaFòrum de Girona. L’enhorabona a Marianao pel reconeixement i a Plataforma Educativa per la iniciativa!

Jornada ‘Transformacions de les entitats socials’, d’APIP-ACAM

La jornada ‘Transformacions de les entitats socials’, organitzada per la Fundació APIP-Acam i l’Editorial Hacer, tindrà lloc el proper 11 de maig al mirador del CCCB (Montealegre 5, Barcelona). S’hi presentarà el darrer número de la revista ‘Les polítiques socials a Europa’ i es debatrà sobre l’adaptació del tercer sector a les noves realitats socials. El programa complet ja està disponible. Cal confirmar l’assistència a: hacer@fundacióapipacam.org

Adsis recull donatius per fer front a l’emergència de l’Equador

Fa més de 25 anys que la Fundació Adsis desenvolupa projectes d’atenció a la infància i a les famílies a Portoviejo, població greument afectada pel terratrèmol que va sacsejar l’Equador el passat 16 d’abril. Per això, ha engegat una campanya de donacions puntuals que es destinaran al suport a les famílies, a la reconstrucció d’habitatges i a l’atenció mèdica de les poblacions afectades pel sisme.

IV Espai Obert Penitenciari amb Cedre, 7 de maig

L’Associació Cedre i Justícia i Pau han organitzat el IV Espai Obert de Voluntariat Penitenciari, que tindrà lloc a la Sala de Pompeia de Barcelona (Riera de Sant Miquel 1) dissabte 7 de maig de 9.45 a 14 hores. La trobada girarà entorn les dificultats de les persones recluses quan surten de la presó i s’hi presentaran eines i recursos per al voluntariat en processos de reinserció. La sessió clourà amb grups de debat sobre els vincles, l’acompanyament i la sensibilització. La inscripció estarà oberta fins el 5 de maig.

TERCER SECTOR al dia

Jornada sobre la concertació de serveis públics socials i sanitaris, 10 de maig

‘La nova directiva europea i la concertació de serveis públics socials i sanitaris a Catalunya’ és el títol de la jornada organitzada per la Taula d’entitats del Tercer Sector, el Fòrum de Salut Mental i ACEBA. L’objectiu de la trobada és fomentar el debat i reflexionar sobre les novetats de la transposició de la directiva europea 2014/24/UE per a la concertació de serveis públics socials i sanitaris a Catalunya. Tindrà lloc dimarts 10 de maig a l’auditori de la Casa del Mar (Albareda 1, Barcelona), de 9 a 13.30 hores. El programa complet i la inscripció ja estan disponibles.

Inscripcions obertes al 3r Congrés Català
de l’Associacionisme i el Voluntariat

La sessió final del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat (#3CCAV) tindrà lloc divendres 20 de maig de 9 a 18 hores al CCCB (Montealegre 5, Barcelona). La consellera del departament de Treball, Afers Social i Famílies, Dolors Bassa, i el conseller del departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, inauguraran l’acte. Entre les activitats de la sessió, destaquen la conferència inaugural ‘El paper de l’associacionisme i el voluntariat en el marc d’un nou país’ i la presentació dels resultats del projecte Panoràmic. També hi hauran espais de reflexió i debat al voltant del voluntariat. El programa complet de la sessió final ja està disponible. El termini d’inscripció és el 10 de maig.

Ja es pot consultar el programa del Congrés del Tercer Sector

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social ha publicat el programa del V Congrés del Tercer Sector, que tindrà lloc del 14 al 17 de juny sota el lema ‘Créixer socialment’. Un total de 37 ponents nacionals i internacionals, especialistes en diversos àmbits, participaran tant als col·loquis com als debats del congrés. La periodista Mònica Terribas serà l’encarregada de presentar i moderar la inauguració, amb una conferència del filòsof Xavier Antich. Es presentaran un total de 154 experiències d’entitats. La inscripció continua oberta, amb diverses modalitats d’entrada, i es poden obtenir descomptes fins el 13 de maig, a més d’altres reduccions.

CorreBlau per l’autisme, 8 de maig

L’Associació Aprenem organitza la cursa solidària CorreBlau per a la inclusió escolar de l’alumnat amb autisme, diumenge 8 de maig a partir de les 10h. La prova és de 5Km, fent dues voltes al Parc de la Ciutadella de Barcelona. S’hi poden inscriure persones majors de 14 anys. El preu d’inscripció, de 12 euros, inclou samarreta, avituallament i una col·laboració de 5 euros per al projecte ‘Construïm Capacitat’, d’acompanyament a l’escolarització d’infants i joves amb TEA a l’escola ordinària, amb l’objectiu de millorar la inclusió educativa, com a primer pas per a una inclusió social. Us podeu inscriure o fer donacions, triant l’opció de dorsal zero, amb aquest formulari.

Premis estatals de Voluntariat Social 2016

Els Premis de Voluntariat Social de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials són un reconeixement a l’acció voluntària a títol individual o d’entitat, davant situacions d’exclusió social, a través de programes de voluntariat. Els guardons valoren la promoció de la igualtat d’oportunitats mitjançant la transformació social tant de col·lectius específics i com de la societat en general. Els models per fer la sol·licitud es poden descarregar des del web del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. El termini per presentar les candidatures és el 17 de maig. Per a més informació llegiu les bases, publicades al BOE del 9 abril 2016.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció