Skip to content

Núm. 141 | 09.06.2016

actualitat ECAS

Jornada ‘Governança, rol i incidència del tercer sector
en el context actual’, 8 de juliol

Divendres 8 de juliol tindrà lloc de 9 a 14h la jornada Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual a l’Edifici 25 del Recinte de l’Escola Industrial (Comte d’Urgell 187, Barcelona). El consultor en gestió, intervenció i polítiques socials Fernando Fantova oferirà la ponència marc ‘Situació i perspectives del tercer sector d’acció social’. A la taula rodona ‘Diferents perspectives del tercer sector avui’ hi intervindran Rosa Balaguer, directora del Casal dels Infants; David Fernàndez, periodista i exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya; Joan Segarra, president de La Confederació; i Esther Vivas, periodista i investigadora en moviments socials (pendent de confirmar). Inscripcions

Memòria d’ECAS 2015: ‘Fem aliances, treballem en xarxa’, disponible online

Ja podeu llegir online la Memòria 2015 d’ECAS, amb la qual rendim comptes de les activitats realitzades i fem balanç d’un any en què hem posat l’èmfasi en la creació d’aliances i l’enfortiment del treball en xarxa. Tal com expressa la presidenta Teresa Crespo, la federació explora “una nova manera de treballar en xarxa fonamentada en la complementarietat i la col·laboració dels sectors públic i privat no lucratiu, i ens indica un canvi molt important en la capacitat del sector de fer aliances per gestionar grans projectes que puguin millorar el benestar de la ciutadania i multiplicar l’impacte de l’acció social”. Properament en rebreu un exemplar en paper.

Més de 400 persones en risc d’exclusió participen en la
II Jornada de Networking Làbora

Més de 400 persones en situació de risc d’exclusió han participat aquest dilluns, 6 de juny, en la II Jornada de Networking Espai Làbora, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb ECAS, Creu Roja i FEICAT. Els candidats en cerca de feina s’han pogut entrevistar amb responsables de selecció de personal d’una cinquantena d’empreses. La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha remarcat l’èxit d’un projecte que “és un exemple de coproducció de polítiques públiques”. Com es va informar el passat 2 de juny, Làbora ha obert la licitació per cobrir les accions de formació pel 2016. El termini finalitza divendres 17 de juny a les 12h. Nota de premsa II Jornada Làbora | Recull d’aparicions

L’opinió d’ECAS als mitjans:
drets socials en retirada

La degradació progressiva dels drets socials, evidenciada en la desprotecció dels drets a l’habitatge, a una renda mínima, als subministraments bàsics, a l’educació universal i gratuïta, a una feina digna i a una atenció de qualitat per a les persones grans, la família i la infància, entre altres, és l’eix de l’article ‘Drets socials en retirada‘ que Teresa Crespo ha publicat a El Periódico de Catalunya. La presidenta d’ECAS critica la precarització laboral i la manca d’inversió en polítiques socials: “Ha arribat el moment de dir clarament que tot ciutadà és subjecte de drets i de reclamar-ne el compliment, així com de posar en evidència les condicions del nostre entorn que, lluny de contribuir a aconseguir-ho, limiten l’exercici dels drets humans”, conclou.

les ENTITATS informen

L’Hotel Invisible de la Fundació IReS participa
a la Setmana de les Terrasses 2016

En el marc de la Setmana de les Terrasses 2016, que estarà en marxa a Barcelona fins el proper 12 de juny organitzada per MésQHotel, se celebra el concurs fotogràfic solidari ‘A vista d’hotel’, on tothom pot participar-hi compartint a Instagram fotografies de les 66 terrasses hoteleres de la ciutat amb l’etiqueta #SetmanaTerrasses16. Si s’aconsegueix arribar a 1.000 imatges, el Gremi d’Hotels de Barcelona farà una donació de 1.000 euros a l’Hotel Invisible de la Fundació IReS. Per conèixer millor el concurs, llegiu-ne les bases.

ABD rep el reconeixement de l’ICD a la seva trajectòria per l’equitat de gènere

L’Institut Català de les Dones ha homenatjat les entitats que compleixen 25 anys de treball per l’equitat  de gènere, entre les quals es troba ABD. La consellera de Presidència, Neus Munté i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, van presidir l’acte. La presidenta d’ABD, Felisa Pérez, va participar a la taula rodona amb altres representants d’entitats com ara l’Associació de dones Rigoberta Menchú, l’Associació de dones l’albada del Pla d’Urgell, l’Associació cultural de dones formació permanent i l’Associació catalana de dones directives i empresàries (Dones pel futur).

IV Nit de Blues Solidari amb ASSÍS, 14 de juny

El proper dimarts 14 de juny, el Centre ASSÍS organitza la IV Nit de Blues Solidari a la sala Luz de Gas (Muntaner 246, Barcelona), a partir de les 21h. Els amants del blues podreu escoltar el grup DEEP Blues amb altres artistes convidats. Les entrades-donatiu es poden adquirir a la seu de l’entitat o directament a la taquilla de la sala el mateix dia del concert per 12 euros. També es poden fer aportacions via Fila 0 al número de compte ES80 2100 0808 1902 0082 5988.

‘Made in Jove’ de la Fundació Germina, 10 de juny

L’Espai Jove de la Fundació Germina impulsa una nova edició del projecte d’Aprenentatge i Servei ‘Made in Jove’ divendres 10 de juny de 17.30 a 20h al Mas Fonollar (Santa Coloma de Gramenet). Hi haurà taller de DJ a càrrec d’Urban Time i una mostra de flamenc i ball urbà. L’acte finalitzarà amb la batucada de la Colla Jove de Diables de Santa Coloma i dels Retumbantú. Al llarg de la tarda hi haurà degustació de xocolata desfeta i galetes per berenar.

Concert solidari
de la Fundació la Vinya, 12 de juny

Diumenge 12 de juny a les 18h tindrà lloc a la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge (Ermita 65, L’Hospitalet de Llobregat) un concert solidari del Cor de Gospel Sant Cugat dirigit per Erwyn Seerutton. Els beneficis seran destinats al projecte ‘Estiu al vent!’ de la Fundació La Vinya, amb el qual 120 infants i joves poden fer un casal al barri de Bellvitge durant el mes de juliol, gaudir de les colònies a Sant Cugat i a l’Esquirol i fer una ruta per l’Alt Empordà. El preu de l’entrada és de 5€.

TERCER SECTOR al dia

El V Congrés del Tercer Sector arrenca dimarts
14 de juny amb el lema ‘Créixer socialment’

Del 14 al 17 de juny tindrà lloc el V Congrés del Tercer Sector Social, organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector, amb activitats que es desenvoluparan al Teatre Nacional de Catalunya, a l’Auditori Blanquerna i al CCCB. El doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona Xavier Antich pronunciarà la conferència inaugural ‘Créixer socialment: la batalla per la dignitat pendent’. Durant la resta de la setmana se celebraran nombrosos col·loquis i debats, la presentació del baròmetre del tercer sector, l’àgora d’experiències i visites a les entitats. Consulteu el programa complet per conèixer totes les activitats, horaris i espais. La inscripció continua oberta.

Tercer TAST Social del Tarragonès, 10 i 11 de juny

La Federació Catalana de Voluntariat Social i les seves entitats organitzen la tercera edició de la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès (TAST Social) demà divendres 10 i dissabte 11 de juny, amb una mostra d’entitats i un concert solidari sota el lema ‘El voluntariat transforma la vida’. Divendres es podran visitar els expositors de les 28 entitats participants de 10 a 20h i assistir a les nombroses activitats programades a la Rambla Nova (tram de davant de la OMAC, Tarragona). Dissabte tindran lloc dos concerts solidaris Dissabte 11 de juny se celebraran dos concerts solidaris amb la col·laboració del Rotary Club de Tarragona i del Conservatori de Tarragona. Consulteu el programa complet i els punts de venda de les entrades al web de la FCVS.

24a Mostra de Films de Dones

La 24a edició de la Mostra de Films de Dones intensifica la seva activitat als mesos de juny i juliol. Al programa es poden consultar les projeccions que tindran lloc a diferents espais de Barcelona. Del 8 al 12 de juny la Filmoteca (Salvador Seguí 9) acull una part de la mostra amb un especial sobre Chantal Akerman i els cicles ‘Panorama’ i ‘Dones en lluita’. El cicle ‘Cinema fora de lloc’ proposa veure films fets per dones a espais públics I els dies 30 de juny i 7 i 14 de juliol tindrà lloc el curs de Manifestos fílmics feministes.

XI Jornada de Prevenció i Mediació Comunitària, 21 de juny

El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya organitza l’onzena edició d’aquesta jornada amb l’objectiu d’abordar la qüestió de l’assetjament entre iguals durant l’adolescència. Es reflexionarà sobre les causes de la problemàtica, la prevenció i les estratègies d’intervenció. La jornada tindrà lloc dimarts 21 de juny de 10.45 a 14.30h al CEJFE (Ausiàs Marc 40, Barcelona). José Ramón Ubieto, psicòleg dels Serveis Socials Bàsics d’Horta-Guinardó, oferirà la ponència ‘L’assetjament entre iguals: arrels, tractament i prevenció’. El programa complet ja està disponible i la inscripció, oberta.

SOS Racisme publica l’informe ‘L’estat
del Racisme a Catalunya’ del 2015

SOS Racisme ha publicat ‘L’estat del racisme Catalunya. Informe 2015’. L’informe analitza i denuncia les causes, manifestacions i situacions de racisme i xenofòbia ocorregudes a Catalunya el 2015. El llibre, co-editat amb Pol·len edicions, es pot adquirir a les llibreries i a la seu de SOS Racisme. El preu de venda són 10€, que cobreixen l’edició en paper i permeten donar continuïtat a la publicació d’informes i altres activitats contra el racisme. També es pot descarregar gratuïtament sota llicència Creative Commons de Reconeixement – No comercial – Sense obres derivades.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció