Skip to content

Núm. 143 | 07.07.2016

actualitat ECAS

Recordatori: ‘Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual’, demà

Avui tanquem la inscripció per a la jornada Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual, que tindrà lloc demà divendres 8 de juliol de 9 a 14h a l’Edifici 25 del Recinte de l’Escola Industrial (Comte d’Urgell 187, Barcelona). Comptarà amb una ponència marc de Fernando Fantova i una taula rodona amb David Fernàndez, periodista i exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya; Joan Segarra, president de La Confederació; Montse Pineda, coordinadora d’incidència política de Creación Positiva; i Rosa Balaguer, directora del Casal dels Infants. Aquesta última ha publicat l’article ‘Tercer sector social: on som i cap a on anem?’ a Social.cat sobre el marc en què es planteja la jornada. | +info al webPrograma en PDF | Inscripció

ECAS dialoga amb l’Ajuntament de Barcelona sobre la remunicipalització de serveis i la col·laboració público-privada

Dimarts 5 de juliol, representants de la Junta Directiva d’ECAS s’han reunit amb la segona tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, i amb el gerent de l’àrea, Ricard Fernández, per tractar la qüestió de la remunicipalització de serveis públics, alguns dels quals són gestionats per entitats del tercer sector. Laia Ortiz ha destacat que la remunicipalització només afectarà dos o tres serveis i respon a la necessitat de dotar de coherència la política actual de relació público-privada. Per la seva banda, les entitats han demanat la implementació d’espais de valoració qualitativa per conèixer l’impacte del tercer sector i els seus valors als serveis públics que gestiona. Aquesta ha estat una de les primeres trobades sobre aquesta qüestió, ja que ambdues parts han coincidit en la importància de la comunicació per enfortir la col·laboració público-privada.

L’opinió d’ECAS davant la pròrroga dels pressupostos: ‘Valentia i solucions ja’

Teresa Crespo ha publicat un article d’opinió als diaris online Catalunya Plural i eldiario.es amb el títol ‘Valentia i solucions ja’, sobre l’estancament dels acords assolits en el ple sobre emergència social celebrat al Parlament de Catalunya el passat mes de març a causa de la no aprovació dels pressupostos 2016 de la Generalitat. La presidenta d’ECAS reclama als partits polítics valentia “per respondre a les necessitats de les persones que avui estan sumides en la més absoluta pobresa, i que no poden esperar l’arribada de la terra promesa”.

les ENTITATS informen

Curs ‘Gestió d’un projecte de mentoria social’ amb la Coordinadora de Mentoria Social

La Coordinadora de Mentoria Social organitza els propers dies 26 i 28 de juliol el curs ‘Gestió d’un projecte de mentoria social’. La formació treballarà aspectes clau de la mentoria com la captació de persones voluntàries, el rol del mentor, la construcció de la relació de mentoria, i el seguiment i l’avaluació. Tindrà lloc al Casal de Barri Folch i Torres (Reina Amàlia 31, Barcelona) en horari de 10 a 14h. Les inscripcions estan obertes a través d’aquest formulari online fins divendres 15 de juliol.

Acció Solidària Contra l’Atur convoca
els Premis Piñol 2016

Els Premis Piñol al Foment de l’Ocupació són un reconeixement a la innovació i la trajectòria d’empreses i entitats que treballen per crear i consolidar ocupació. Les organitzacions poden optar a la categoria de projectes innovadors contra l’atur i a la de millor trajectòria per l’ocupació. El termini de presentació de candidatures finalitza divendres 30 de setembre. Podeu llegir les bases i descarregar els formularis per presentar candidatures al web d’Acció Solidària Contra l’Atur. Per a més informació, contacteu la fundació al telèfon 93 217 02 88 o al correu electrònic accio@pangea.org.

1r vermut solidari de la Fundació SER.GI

Aquest dissabte 9 de juliol la Fundació SER.GI proposa l’activitat ‘Vermuteja i Balla’, de 10.30 a 13.30h a la plaça Calvet i Rubalcaba de Girona (sota l’escultura del lleó). Durant aquesta activitat solidària, amb cada vermut i patates que es demanin es contribueix amb un donatiu als projectes de l’entitat. També hi haurà vermut infantil i música per ballar. A més, SER.GI convoca un concurs fotogràfic a Instagram. Les imatges de l’activitat que es pengin a aquesta xarxa social amb l’etiqueta #vermutsergi participaran al concurs, que reserva premis per a tres guanyadors.

2a Guia Pedagògica d’Akwaba

La Fundació Akwaba presenta la segona fase de la Guia Pedagògica del projecte #desfemlesdesigualtats: ‘Aprenentatge creatiu per una ciutadania global’ (PDF). S’adreça a docents i educadors que treballin amb infants i joves de 10 a 17 anys i proposa continguts i pràctiques d’educació transformadora a través de la participació i la reflexió. Utilitza la metodologia d’aprenentatge servei amb l’objectiu de reforçar en l’alumnat actituds i eines per tal de detectar i transformar situacions de desigualtat, i promoure que esdevingui participatiu i actiu en la defensa dels drets humans.

Oferta formativa
de Femarec

Femarec amplia la seva oferta formativa per als mesos de juliol i setembre amb cursos d’àmbit administratiu, ambiental i per obtenir un certificat de professionalitat. Hi trobareu cursos d’enregistrament de dades, gestió d’arxius, gestió ambiental, auxiliars de magatzem i neteja. Encara s’admeten alumnes per als cursos per a persones amb discapacitat que ja estan iniciats, de mosso de magatzem i d’auxiliar d’oficina. Per a més informació i inscripcions contacteu Femarec al
93 243 72 72 o per correu electrònic a l’adreça dpch@femarec.cat.

TERCER SECTOR al dia

Debat Catalunya Social de la Taula:
‘Cap a un salari mínim digne’, 12 de juliol

‘Cap a un salari mínim digne. Una reforma necessària per reduir les desigualtats socials a Catalunya’ és el títol de la propera edició del cicle de debats Catalunya Social, organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el diari Ara. Tindrà lloc dimarts 12 de juliol de 9.20 a 10.45h a l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6, Barcelona) i comptarà amb la participació d’Elisenda Rovira, Joan Segarra, Maria Àngels Cabasés i Miquel Puig. La inscripció està oberta mitjançant aquest formulari online.

El 10 de juliol, ‘Mulla’t
per l’Esclerosi Múltiple’

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) organitza el proper diumenge 10 de juliol una nova edició de la trobada solidària Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple i proposa un bany col·lectiu a més de 600 piscines d’arreu de Catalunya, on també se celebraran altres activitats lúdiques i festives. Les persones interessades a fer voluntariat en el ‘Mulla’t 2016’ hauran d’emplenar una fitxa o posar-se en contacte amb la FEM a través del telèfon 93 228 9699 o per correu electrònic a msancho@fem.es. També es poden adquirir els productes oficials de l’esdeveniment que trobareu al catàleg. La tovallola es pot comprar online a la web del Mercat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Inscripcions obertes al 1r Congrés Català de Pobresa Energètica

Els propers 3 i 4 de novembre de 2016, la Fira Sabadell acollirà el 1r Congrés Català de Pobresa Energètica (CCPE), coorganitzat pels ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, la Diputació de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector. El congrés oferirà diverses activitats de debat i reflexió paral·leles al voltant dels reptes de la lluita contra la pobresa energètica, taules rodones, tallers i una zona expositiva. Es preveu la participació de més de 90 ponents i es completarà amb l’edició d’una publicació que recollirà l’estat de la qüestió del sector en l’àmbit català. El congrés és gratuït i la inscripció ja es pot formalitzar.  Nota de premsa (PDF) | @CongresPE

Hàbitat3 cerca coordinador/a de Programes de les Administracions Públiques i responsable de l’Àrea social

La Fundació Hàbitat3, entitat que gestiona habitatge social per a entitats socials i administracions públiques de Catalunya, busca una persona per cobrir la plaça de coordinador/a de Programes de les Administracions Públiques i responsable de l’Àrea social. Es requereix formació superior en Treball Social, Educació Social o equivalent, i experiència professional en la direcció de programes, àrees o projectes en dependència de la direcció general, entre altres requisits que podeu consultar a l’oferta (PDF). Les persones interessades han d’enviar una carta de motivació i el seu currículum a rrhh@habitat3.cat amb l’assumpte ‘COORDINADOR AAPP’. El termini per presentar candidatures finalitza el 10 de juliol.

7è cicle de cinema sobre mobilitzacions civils

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) organitza la setena edició del cicle de cinema a la fresca sobre mobilitzacions civils. L’entrada és gratuïta i les persones assistents tindran l’oportunitat de debatre sobre la temàtica de cada projecció amb les entitats promotores i les persones convidades, a més de gaudir d’un pica-pica. Les sessions tenen lloc a les 21h a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia 190, Barcelona) i les projeccions del mes de juliol seran el programa de curts ‘Cap a la ciutat humana’ (dijous 7), i els documentals ‘Ni doblegats ni domesticats’ (dijous 14) i ‘Tarajal: Desmontando la impunidad en la frontera sur’ (dijous 21).

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció