Skip to content

Núm. 156 | 16.02.2017

actualitat ECAS

El projecte Lliures cerca coordinador/a

ECAS, Coop 57 i Òmnium Cultural, impulsores de Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats, cerquen un/a coordinador/a que es faci càrrec dels aspectes operatius, comunicatius, institucionals i territorials del projecte, i en especial del pla de captació de fons. Per optar-hi cal enviar currículum i carta de motivació a lliures@projectelliures.cat abans del 26 de febrer. | Oferta completa (PDF)

Relleu en la representació d’ECAS a Girona

El passat mes de gener la Comissió Territorial d’ECAS a Girona va escollir com a nou representant Diego Busciglio, psicòleg de formació, professor universitari i coordinador de Cepaim a Banyoles. Busciglio pren el relleu de Francesc Rodríguez, de l’Associació Vincle, que actualment ocupa la Vocalia Territorial a la Junta Directiva d’ECAS i que continuarà present a la comissió. Aquest grup de treball va reiniciar la seva activitat l’estiu de 2015 amb la participació de diverses entitats de la federació que tenen presència i presten serveis a les comarques gironines. El primer fruit d’aquest espai és la Guia d’entitats d’acció social a Girona, que es va presentar el passat 2 de febrer. Vegeu notícia de l’acte al web.

Trobada d’ECAS amb la ministra Dolors Montserrat, 28 de febrer

La Junta Directiva d’ECAS ha acordat reunir-se amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del Govern espanyol, Dolors Montserrat, per tal de conèixer les línies prioritàries de l’administració central per al 2017 en matèria social. ECAS li traslladarà les principals preocupacions de les entitats de la federació pel que fa a les competències estatals: el traspàs del 0,7% de l’IRPF, el programa de Garantia Juvenil, les polítiques d’igualtat, les mesures de conciliació, el sistema d’ajut a la dependència, la violència masclista, les pensions no contributives i la nova llei sobre l’alcohol i els menors, entre altres. Si teniu cap suggeriment o aportació sobre les temàtiques a tractar, podeu adreçar-vos a ecas@acciosocial.org.

les ENTITATS informen

‘Amb ulls de dona: construïm la utopia!’, 20 de febrer

La Fundació Marianao organitza la taula rodona ‘Amb ulls de dona: construïm la utopia!’ dilluns 20 de febrer a les 19h a la Sala d’actes de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat. Hi participaran Anna Gabriel (diputada al Parlament per la CUP), Begonya Gasch (directora de Fundació EL Llindar), Saida Eliluch (secretària de Compromís Social de CCOO), Solange Hilbert (advocada social d’IACTA) i Teresa Sanz (Fem Art, Ca La Dona). Modera Dolors Vallejo, Síndica de Greuges de Sant Boi.

‘Remenja’mmm’ contra el malbaratament alimentari

Nutrició Sense Fronteres, Rezero, Banc de Recursos i el Grup GSR han iniciat la campanya ‘Remenja’mmm‘  per sensibilitzar tant els consumidors com el sector de la restauració i l’hostaleria contra el malbaratament alimentari. La iniciativa ofereix una solució pràctica (un envàs especialment dissenyat) per recuperar l’excedent que generen els comensals als restaurants. L’adhesió és gratuïta.

Campanya per a l’acolliment de nens de 0 a 6 anys

Intress ha llençat una campanya amb el lema ‘Deixa’t acollir per un/a nen/a‘ per promoure l’acolliment d’infants de 0 a 6 anys per part de famílies disposades a “col·laborar i ajudar a normalitzar la vida d’aquests nens/es oferint-los afecte, dedicació i el suport que precisen”. Els dos elements bàsics de l’acolliment són la temporalitat i el contacte entre l’infant i la seva família d’origen, que es manté sempre que sigui possible. La campanya inclou diversos vídeos i un díptic. Per a més informació cal adreçar-se a acollimentsbcn@intress.orgacollimentslleida@intress.org.

Magic Line Sant Joan de Déu, caminada solidària i concert el 5 de març

Dotze mil persones prendran part a la caminada solidària organitzada per l’Hospital Sant Joan de Déu a Barcelona, en recorreguts d’entre 10 i 40km que comencen a diferents punts de la ciutat i finalitzen a la Catedral. Els equips poden ser de 5 a 20 persones i els donatius depenen del repte econòmic que cadascú s’hagi proposat. Hi ha places disponibles per a empreses. +info: avives@solidaridadsjd.org. Dins de la mateixa jornada, a les 17h tindrà lloc el concert solidari ‘Música per la inclusió’, amb Gossos, Motis & Chamorro, Quimi Portet, Andreu Rifé, Clams i els usuaris dels programes socials del Taller de Músics de Sant Joan de Déu.

L’hora del conte solidari amb Gerard Quintana, 19 de febrer

La Fundació Comtal, beneficiària de la iniciativa ‘L’hora del conte solidari‘ impulsada pel restaurant Els 4 gats per celebrar els seu 120è aniversari, organitza aquest diumenge 19 de febrer de 10.30 a 12h una trobada amb Gerard Quintana, que llegirà un conte que hagi marcat la seva vida al mateix establiment (Montsió 3, Barcelona). Aquesta iniciativa té lloc un cop al mes i destina tots els beneficis a transformar la vida dels infants i joves vulnerables del Casc Antic de Barcelona. L’entrada costa 5€ i inclou una tassa de xocolata amb xurros.

TERCER SECTOR al dia

Formació d’activistes antiestigma i discriminació en salut mental

Obertament organitza durant el mes de març quatre sessions de formació per a persones que hagin tingut problemes de salut mental i vulguin ser motor de la lluita contra l’estigma i la discriminació. La formació tindrà lloc a Torre Jussana (Av. de Cardenal Vidal i Barraquer 30, Barcelona) i a la seu d’Obertament (Ronda Sant Pere 28, entresòl C, Barcelona). Les inscripcions estan obertes.

Premis La Confederació, 1a edició

La Confederació premia les millors iniciatives de gestió democràtica i de transformació social al tercer sector social en col·laboració amb el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona. S’hi distingeixen dues categories, cadascuna dotada d’un primer premi de 3.000€ i un segon de 2.000€. S’hi pot presentar fins el 3 de març qualsevol entitat amb activitat econòmica i persones contractades que presti serveis d’atenció a persones. | Formulari de presentació de candidatures | Bases de la convocatòria. | +info: premis@laconfederacio.org

Fiscalitat Justa al carnestoltes, 25 de febrer

La Plataforma per una fiscalitat Justa, ambiental i solidària convida a participar a la rua de carnestoltes del barri de Sants de Barcelona el 25 de febrer formant part de la comparsa que, amb el lema ‘Paradisos fiscals, inferns socials’, denunciarà el frau, l’evasió fiscal i l’especulació. Cal anar disfressat de milionari, ric, banquer, etc.en representació dels paradisos fiscals, o d’infermera, metge, mestre, jubilat, etc. per mostrar l’altra cara del fenomen: el que es deixa d’invertir en polítiques socials. La trobada serà a les 16h en un punt pendent de fixar i la rua comença a les 17:30h. Per participar cal escriure a fiscalitat@gmail.com abans del 20 de febrer.

Pobresa Zero – Justícia Global reclama al Govern més progressivitat fiscal i la Renda Garantida de Ciutadania com a dret subjectiu

La plataforma Pobresa Zero – Justícia Global ha emès una nota de premsa sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2017 i el seguiment del ple d’emergència social en què denuncia que els comptes no responen a les necessitats actuals i no suposen un canvi substancial en l’enfocament de les polítiques socials. Les més de 3.200 organitzacions signants destaquen la necessitat de canvis estructurals en el sistema fiscal per tal de millorar la redistribució, incrementar la inversió social i garantir la suficiència d’ingressos. En relació a la Renda Garantida de Ciutadania, la plataforma reclama que es reconegui com a dret subjectiu des de l’inici de la seva aplicació per assegurar uns mínims ingressos a tothom.

Curs anual de Drets Humans de l’IDHC,
del 13 al 30 de març a Barcelona

L’Institut de Drets Humans de Catalunya organitza el seu 35è curs anual de Drets Humans, enguany amb la justícia global com a eix vertebrador. Consta de 17 sessions teòriques a càrrec d’experts en la matèria, de dilluns a dijous a partir de les 18h a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283), i s’ofereix la possibilitat de fer pràctiques al Síndic de Greuges. Les inscripcions estan obertes fins el 9 de març. Paral·lelament es realitzaran quatre tallers a institucions de defensa dels drets humans i un espai d’intercanvi amb tres persones d’Amèrica Llatina el 17 de març a les 16h a LaFede.cat (Tàpies 3, Barcelona). +info: cursdretshumans@idhc.cat

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció