Skip to content

 

 

Núm. 185 | 17.05.2018

actualitat ECAS

Més de 400 persones s’entrevisten amb una setantena d’empreses a l’Espai Làbora

La IV Jornada Espai Làbora ha reunit aquest dilluns més de 400 persones en situació de vulnerabilitat i 100 empreses vinculades al Programa Làbora. S’hi han realitzat entrevistes de feina (per una feina en concret o per entrar a formar part d’una borsa de treball) i tallers formatius de millora de l’ocupabilitat. Al 2017 s’han signat 2.362 contractes laborals a persones en situació de vulnerabilitat, augmentant la xifra en un 53% en dos anys. Sonia Fuertes, presidenta d’ECAS, ha participat en la inauguració d’una jornada en què s’ha distingit a 100 empreses amb el Segell Làbora i s’ha fet menció especial d’Urbaser i del Restaurant Rebeka per la qualitat de l’ocupació que han generat. El Programa Làbora està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, ECAS, Feicat i Creu Roja.| Nota de premsa  | Vídeo Urbaser | Vídeo Restaurant Rebeka

ECAS prepara un projecte per a la millora de la
inserció laboral de persones en situació d’exclusió

La comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS lidera un projecte d’inserció laboral per a persones amb dificultats severes per accedir a un lloc de treball. Es tracta d’un projecte enfocat des de les accions comunitàries que es coordinarà des d’Insercoop i s’estendrà a tot el territori català. Ja s’han realitzat reunions amb Elisabet Parés, subdirectora de la Direcció General de Treball en la Diversitat, Maria Antònia López, cap del Servei de Programes en la Diversitat, i Rosa Gil, cap de la Secció de Programes d’inserció, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El conveni se signarà properament.

Parlem sobre el codi ètic i la realitat de l’habitatge als mitjans de comunicació

Amparo Porcel, membre de la Junta Directiva d’ECAS, exposa en l’article ‘És necessari un codi ètic per a les entitats socials?’, publicat a Social.cat, que “un codi ètic ha de contemplar tant les relacions i la gestió dels conflictes d’interessos entre els diversos grups implicats com la gestió de la incidència pública envers la societat, els partits polítics i l’administració. D’altra banda, Sonia Fuertes, presidenta d’ECAS, parla de la realitat del dret a l’habitatge a ‘La casa per la teulada’, publicat a El Periódico de Catalunya, arran de l’aprovació per part del Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, de la reforma de la llei d’enjudiciament civil pel que fa als desallotjaments.

Memòria 2017 del projecte ‘Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats’

El projecte ‘Lliures’, impulsat per Òmnium, ECAS i Coop57, ha fet pública la seva memòria 2017, on s’exposen les xifres i les reflexions del seu primer any de funcionament. S’ha consolidat una xarxa estable de 178 col·laboradors, a part de les tres entitats implicades, que han aportat 39.968 euros per finançar els tres projectes socials escollits. S’hi inclouen les dades dels 15 projectes socials presentats.

Participem en l’acte de presentació de la Plataforma Vàlua

Anna Tomàs, membre de la Junta Directiva i vocal d’Acció comunitària d’ECAS, participarà en la taula rodona ‘Els reptes de l’acció comunitària’, dins de l’acte de presentació de la Plataforma Vàlua d’entitats del tercer sector de Sabadell el dimecres 30 de maig a les 18h al Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla 69).

les ENTITATS informen

Cens de persones sense llar i
mostra de teatre inclusiu ‘NOSaltres’

Arrels Fundació realitzarà el cens de persones sense llar la nit del 5 al 6 de juny de 23 a 5h amb l’objectiu de comptar amb informació qualitativa sobre la realitat de les persones que viuen al carrer. Fan falta 600 voluntaris que parlin català, castellà, anglès, romanès, àrab, italià o polonès. Inscripcions | Vídeo
D’altra banda, Arrels participa en la mostra de teatre inclusiu ‘NOSaltres’ amb una exposició fotogràfica, intervenint a la taula rodona ‘Imaginem una societat sense gent dormint al carrer?’ i amb l’actuació de cinc dels seus usuaris a l’obra ‘Sis personatges – Homenatge a Tomás Giner’ del 30 de maig al 10 de juny. | Programació | Compra d’entrades

‘Fes-ho!’, jornada per consolidar el teu pla d’empresa

Acció contra la Fam organitza la jornada ‘Fes-ho! Consolida el teu pla d’empresa en un dia!’, demà 18 de maig de 9.30 a 15h al Palau Macaya (Pg. Sant Joan 108, Barcelona) amb l’objectiu de facilitar eines en els àmbits clau en la creació d’un pla d’empresa. Comptarà amb quatre experts que assessoraran de manera individualitzada als participants en la jornada. Per a més informació truqueu al 93 254 03 81 | Programa | Inscripcions

Nova publicació sobre la immigració a Catalunya

El Servei de Publicacions de la Fundació Apip-Acam (editorial Hacer) ha publicat el llibre Inmigración y Generalitat de Catalunya (1977-2010) escrit per Xavier Alonso i amb pròleg de Victòria Camps. Es presentarà el proper 5 de juny al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283) amb la presència de Maria Eugènia Gay, degana del Col·legi, l’autor de l’obra i Victòria Camps.

Obertes les inscripcions per als cursos 2018-2019

La Fundació El Llindar ha obert el període d’inscripció per a les seves formacions per al curs vinent. Hi ha Programes de Formació i Inserció (PFI), cursos de formació professional inicial amb preparació per a la prova d’accés a grau mitjà (CFGM) i cursos de preparació per a la formació professional inicial. Us hi podeu inscriure fins al 5 de juny. Més informació al telèfon 93 377 31 89 o per correu electrònic.

Festa multicultural de les famílies,
2 de juny a Barcelona

L’Associació Salut i Família celebrarà la Festa multicultural de les famílies el dissabte 2 de juny de 10.30 a 13.30h a l’Institut d’Educació Secundària Milà i Fontanals (Pl. Folch i Torres, Barcelona). Hi haurà activitats per adults i infants. S’organitza en motiu del Dia internacional de les Famílies (15 de maig) i vol ressaltar el paper de les famílies i de les polítiques familiars com a eixos importants per promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible (Objectiu de Desenvolupament Sostenible 16).

TERCER SECTOR al dia

Convocatòria per participar al Congrés del Tercer Sector i jornada sobre migració

S’ha obert la convocatòria per presentar iniciatives innovadores al Social Speaker’s Corner del VI Congrés del Tercer sector Social organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector. Les propostes han d’estar centrades en la innovació social en la intervenció, en l’organització o en la gestió i es poden presentar fins al 9 de juny. | Bases | Formulari | D’altra banda, la Taula organitza la jornada ‘Migració i refugi. Acollir per a una major cohesió social’ el 7 de juny de 9.30 a 13h a l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6). | Programa | Inscripcions

6a Jornada DDiPAS ‘Comunicació i gènere en diàleg a les entitats socials’, 24 de maig

La 6a Jornada DDiPAS ‘Comunicació i gènere en diàleg a les entitats socials’ tindrà lloc el proper dijous 24 de maig de 16 a 19h al Caixaforum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Hi haurà una ponència a càrrec d’Irene Yúfera, professora del departament d’educació lingüística i literatura de la UB, i una taula d’experiències i bones pràctiques comunicatives amb visió de gènere. En el marc de la jornada s’entregarà el VI Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, organitzat per la Xarxa DDiPAS i per l’Observatori del Tercer Sector. | Programa | Inscripcions

Jornada ‘El mercat social al Tercer Sector de Catalunya’, 18 de maig

La Confederació organitza la jornada ‘El mercat al Tercer Sector Social de Catalunya. Si ets mercat social, no et compraries a tu mateixa?’ demà de 12 a 14h al Centre Cívic Casa Elizalde de Barcelona (València 302). Hi haurà dues ponències centrades en l’ús del mercat social a les entitats del tercer sector i una taula d’experiències al voltant de les diferents dimensions de construcció del mercat social. | Inscripcions

Campanya #AtuQuèEtVa de foment de l’activisme social i de l’associacionisme

La campanya #AtuQuèEtVa té per objectiu promoure l’activisme social, el compromís i l’associacionsime, sobretot entre la gent jove. En el seu web es pot trobar un divertit qüestionari que, en funció de les respostes, fa una selecció d’entitats d’acord amb els gustos personals del participant, enllaçant-lo al Fitxer d’entitats de l’Ajuntament de Barcelona. La campanya sorgeix del procés col·lectiu dut a terme en el si de la darrera #HackaCOM organitzada pel Viver de Comunicació de l’Associa’t!.

Crida a la participació per elaborar l’Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha iniciat l’elaboració del segon #InformeES, Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya 2017 amb l’objectiu d’actualitzar la lectura de la realitat de la professió. Totes les educadores i educadors que hi vulguin participar poden respondre a aquest qüestionari fins al 3 de juny. Per a més informació, adreceu-vos al correu ceesc@ceesc.cat o al telèfon 93 452 10 08. | Vídeo  | InformeES 2014 (PDF)

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

En compliment del Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), ECAS us informa que les vostres dades seran incloses, o bé ja ho estan, en un fitxer registrat a nom d’ECAS, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació de les vostres dades, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció