Skip to content

info ASSEMBLEA OCTUBRE | 19.10.2018

La documentació de referència de l’assemblea està disponible online amb contrasenya: ECAS2018.

 

Ja podeu veure el vídeo de la celebració dels 15 anys d’ECAS!

Incorporem cinc noves entitats sòcies!

La segona Assemblea General d’ECAS d’aquest 2018 compta amb la participació de 52 entitats (cinc vots delegats) que aproven per unanimitat la incorporació de cinc noves entitats. D’esquerra a dreta a les fotos: l’Associació Esquitx, d’acompanyament de famílies amb infants del Casc Antic de Barcelona, presentada per Anna Capdevila; l’Àrea de treball amb joves de la Fundació Catalana de l’Esplai, d’acompanyament a joves amb formació i suport a la definició dels seus projectes vitals, representada per Maria Bruno; la Fundació Privada Integramanet, d’acollida i acompanyament de nouvinguts extracomunitaris, representada per Lluís Vila; l’Associació Saóprat, fundada per donar resposta a les necessitats educatives i socials dels infants, adolescents i joves més desatesos dels barris de Sant Cosme i Sant Jordi-Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat, presentada per M. Carmen Olaya; i la Associació de Famílies Monoparentals, que centra la seva atenció en les famílies d’un sol progenitor ajudant-los a millorar la seva qualitat de vida, representada per Sònia Bardají.

Aprovada l’auditoria dels comptes 2017

Jordi Gusi, gerent d’ECAS, presenta els comptes 2017 auditats. Del superàvit de 25.083 euros amb els quals es donava per tancat el 2017, un cop revisades les dades per l’auditora la xifra s’ha vist disminuïda per la regularització dels lloguers, la falta de cobrament de subvencions antigues i l’impagament d’algunes quotes de socis d’entitats a causa de problemes econòmics, que van ser assumides per ECAS. Finalment el superàvit de l’any 2017 és de 10.804 euros.

Projectes en curs i previsió d’activitat per als propers mesos

Els responsables de diferents espais de treball d’ECAS exposen la previsió d’activitat per al darrer trimestre de 2018. Teresa Crespo presenta la jornada sobre ‘Coproducció de polítiques públiques davant els nous reptes de ciutat’ que el  29 de novembre reunirà agents internacionals i experiències municipals de col·laboració entre administració pública i entitats al Palau Macaya, i informa sobre l’elaboració d’un nou informe INSOCAT. Mijail Acosta explica en quin punt es troba el projecte de Governança i Ester Sancho fa una crida per identificar experiències d’inserció centrades en la utilitat social de la persona i no en l’ocupació (projecte de recerca en què treballen la Comissió d’Inserció Sociolaboral i Insercoop). Marta Bàrbara comparteix el desenvolupament del projecte sobre acció comunitària, que es troba en fase pilot d’acompanyament a entitats, i Jordi Gusi exposa el programa d’aliances estratègiques entre tercer sector, administracions, empreses i universitats, que ja s’està experimentant en dos municipis: Viladecans i Mollet del Vallès. Rosa Balaguer informa també de l’estudi que està elaborant Fundació Surt sobre nous perfils migratoris i, finalment, Xavier Puig convida les entitats a participar en la negociació del nou conveni col·lectiu d’acció social a través de La Confederació. Mitjançant un pacte entre sindicats, patronals i col·legis professionals es vol aconseguir una millora del finançament públic.

Treball conjunt per consensuar el Codi Ètic

A la segona part de l’assemblea, Amparo Porcel, coordinadora del grup de treball de Codi Ètic d’ECAS, presenta la proposta elaborada pel grup i, a continuació, s’obre un espai de reflexió i debat per consensuar el document de manera participativa. A partir d’una sèrie de preguntes que conviden a plantejar suggeriments de millora, els assistents es reparteixen en dos grups i treballen sobre el text presentat valorant quatre qüestions: si el Codi Ètic identifica les entitats com a membres d’ECAS; la utilitat de certs aspectes concrets del text en l’acció quotidiana de les organitzacions; la necessitat de crear una comissió de seguiment i amb quines funcions; i qüestions de contingut a afegir, modificar o suprimir. Les aportacions fetes s’estudiaran al grup de Codi Ètic per tancar una nova versió que es votarà a la propera assemblea.

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció